Is Mercedes beter dan Cadillac?

Wanneer een Europeaan iets als de beste in zijn klasse beschouwt, hoor je vaak de woorden de “Mercedes van dit en dat.” Een goede smartphone zou bijvoorbeeld “De Mercedes van de smartphones” worden genoemd, of een goede TV “De Mercedes van de TV’s”.

In de VS is het gebruikelijker om dingen te zeggen als “De Cadillac van de smartphones.” Het valt niet te ontkennen dat deze twee merken in beide landen een zekere nationale trots vertegenwoordigen, maar Cadillac kan gewoon niet tippen aan de enorme schaal waarop Mercedes opereert.

Om het verschil tussen het marktaandeel van deze twee indrukwekkende merken nog eens te benadrukken, Mercedes verkocht in 2019 meer dan 2,3 miljoen auto’s. Aan de andere kant wist Cadillac slechts ongeveer 156.000 auto’s te verkopen.

Laten we de verschillende voertuigcategorieën uitsplitsen om Mercedes en Cadillac naast elkaar te vergelijken.

SUV’s

De trends in de auto-industrie blijven voortdurend veranderen. Sinds kort geven mensen de voorkeur aan SUV’s boven sedans, en zowel Mercedes als Cadillac bieden uitzonderlijk gebouwde SUV’s. Maar de aanpak en de uitvoering zijn wat hen onderscheidt.

Mercedes SUV’s

De beste en meest populaire SUV’s die Mercedes momenteel aanbiedt zijn de GLE (standaard of Coupé versie), de GLS, en de G-Klasse/G-Wagon. Wat betreft de SUV-iconen voor auto’s, is de G-Klasse een klasse apart. Dankzij de strakke vorm, het pluche interieur en de krachtige motoren is de G-Klasse een echt icoon.

De GLE en GLS zijn een meer conservatieve benadering van het bouwen van middelgrote tot grote SUV’s. Ze zijn standaard goed uitgerust en bieden veel verschillende veiligheids- en technologievoorzieningen. De GLB en de GLC zijn een paar kleinere SUV’s, die vooral in Europa worden verkocht. Ze bieden de meeste dingen die de grotere SUV’s doen, tegen een meer haalbare prijs.

  Moet ik een tweedehands Mercedes A-Klasse kopen?

Cadillac SUV’s

Wat Cadillac betreft, zijn er 5 verschillende SUV’s om uit te kiezen. De XT5 en XT6 modellen zijn standaard ook redelijk goed uitgerust en ze bieden veel verschillende optionele uitrusting.

Maar de Cadillac XT5 en de XT6 kunnen gewoon niet tippen aan het niveau van verfijning, design en bouwkwaliteit van de Mercedes GLE, en vooral de GLS.

In 2020 bracht Cadillac de nieuwe Escalade uit. De Escalade is een full-size vlaggenschip SUV van Cadillac, die ook een cultstatus heeft onder zijn volgelingen. De Escalade biedt ook een boxy vorm, terwijl het nog steeds gemoderniseerd is en gemakkelijk in staat is om zelfs de meest veeleisende kopers tevreden te stellen, voor zover het technologie betreft.

De winnaar: Mercedes

De Cadillac Escalade kan vergeleken worden met de Mercedes G-klasse, maar komt tekort op het gebied van kwaliteit. Hoewel de Escalade iets ruimer is, wint de G-Klasse het toch op het gebied van klasse en kwaliteit.

Op het gebied van SUV’s is Mercedes duidelijk in het voordeel. Hoewel Cadillac ook geweldige SUV’s aanbiedt, met name de onlangs uitgebrachte Escalade, steekt Mercedes er duidelijk bovenuit.

Sedans

Mercedes heeft de overwinning op het SUV front, en als het gaat om de sedan afdeling, is het nog meer van een duidelijke overwinning voor Mercedes.

In de hoek van Mercedes staan de C-klasse, de E-klasse en de S-klasse. Deze 3 modellen zijn al decennia lang de trots en het plezier van het merk Mercedes. Alle drie deze modellen bieden een sterk merkimago, geweldige motoren, moderne ontwerpen, en prachtige interieurs. Mercedes blijft hun auto’s voortdurend updaten zodat ze nooit gedateerd aanvoelen.

In de Cadillac-hoek staan de CT4 en de CT5. Dit zijn de twee beste Cadillac modellen omdat het de enige twee sedans zijn die Cadillac momenteel aanbiedt. Zowel de CT4 als de CT5 bieden een modern design, krachtige motoren en goed ontworpen interieurs. Ze zijn echter eenvoudig geen partij voor het Duitse trio in vrijwel elke afdeling.

  Welke Mercedessen hebben twin-turbo

Hatchbacks

Hatchbacks zijn in Europa een stuk populairder dan in de VS. De reden hiervoor is dat hatchbacks zeer geschikt zijn voor kleine stadsstraten, die in de meeste Europese steden vrij gebruikelijk zijn. En daarom, en omdat Cadillac toch al weinig auto’s verkoopt in Europa, is Mercedes ongeëvenaard in de hatchback-afdeling.

Elektrische voertuigen

Zowel Mercedes als Cadillac zijn nog maar net begonnen in het EV-segment, dus het is nog te vroeg om te zeggen welk merk betere EV’s aanbiedt. Het enige volledig elektrische standalone model van Mercedes is de EQC, die in feite een veredelde versie van de GLC is, dus het standalone gedeelte is vrij twijfelachtig.

Cadillac biedt momenteel nul EV’s aan, maar binnenkort zou de opvallende LYRIQ SUV in productie kunnen gaan. De LYRIQ ziet er ongelooflijk futuristisch uit en zal naar verluidt meer dan 300 mijl afleggen op een enkele lading.

FAQ

Is Mercedes betrouwbaarder en veiliger dan Cadillac?

Mercedes is iets betrouwbaarder dan Cadillac, maar er is geen groot verschil. Mercedes eindigde op de 20e plaats in USA Today’s meest betrouwbare automerk grafiek, en Cadillac volgde op de 21e plaats. Zowel Mercedes als Cadillac slagen erin vrij laag te eindigen in vergelijking met andere luxe automerken.

Wat veiligheid betreft, zijn de veiligheidsvoorschriften ongelooflijk streng, en zowel Mercedes als Cadillac worden als veilige auto’s beschouwd. Maar wat botsproeven betreft, komt Mercedes meestal als beste uit de bus in vergelijking met de meeste automerken, niet alleen Cadillac.

  Wat is het verschil tussen een Mercedes E300 en een E350?

Waarom is Mercedes zo superieur aan Cadillac?

Mercedes opereert op een veel grotere schaal dan Cadillac. De aantallen rond Mercedes als globaal merk zijn veel groter dan Cadillacs. Cadillac wordt voornamelijk verkocht in de VS en Canada. Het zien van een Cadillac in Europa is enigszins een eenhoorn.

Mercedes daarentegen opereert wereldwijd, en Mercedes auto’s zijn vrij normaal in bijna elk deel van de wereld. Mercedes kan meer geld uitgeven aan de ontwikkeling van auto’s dan Cadillac omdat Mercedes een soort mammoet is in de auto-industrie, terwijl Cadillac slechts een klein percentage van de automarkt inneemt.

En in dit segment is exclusiviteit niet zo’n belangrijke factor. De exclusiviteit van Cadillac is eerder een gevolg van de slechte verkoop dan dat het om werkelijke “exclusiviteit” gaat die gewoonlijk met de meest premium merken op de markt wordt geassocieerd.

Kan de Amerikaanse auto-industrie zich meten met de Duitse auto-industrie?

Wel, de Amerikaanse auto-industrie slaagt er zeker in om de Duitse auto-industrie in de VS te verslaan. En dat komt deels omdat Europese auto’s te lijden hebben onder strenge importheffingen. Bovendien bieden de Duitsers geen pick-ups aan, terwijl de Ford F150 er momenteel in slaagt de eerste plaats in te nemen in de verkoop van nieuwe auto’s in de VS.

Mercedes heeft een tijdje de X-klasse aangeboden in een poging om het marktaandeel van de F150 over te nemen. Maar dat mislukte jammerlijk omdat Mercedes geen geschiedenis heeft in het maken van pick-ups.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts