Is Mercedes GLB 250 een goede auto?

Mercedes GLB 250

In 2020 kwam Mercedes met de GLB SUV die niemand zag aankomen omdat hij beloofde een 7-zits familie SUV te zijn terwijl hij het platform deelde dat gebruikt wordt voor de compacte GLA SUV. Maar de GLB biedt inderdaad veel meer ruimte en algeheel comfort dan de GLA, ook al is het geen “echte” zevenpersoons SUV. Dus, is de Mercedes GLB 250 een goede auto?

De Mercedes Benz GLB-Klasse is inderdaad een heel goede auto, want hij biedt een heel praktische ervaring voor een auto van dit formaat. De GLB deelt de meeste onderdelen met de GLA, maar biedt ook veel meer ruimte. De GLB heeft niet echt sterke concurrentie van de Duitsers omdat hij min of meer de eerste in zijn soort is.

De GLB 250 wordt geleverd met dezelfde motor als in de GLA 250, die kan worden geleverd met het door Mercedes ontwikkelde 4MATIC AWD-systeem. Het ontwerp van de GLB is meer verwant aan de GLE dan aan de GLA, omdat hij eruitziet als een boxy SUV, terwijl de GLA eruitziet als een gestroomlijnde moderne crossover SUV.

De betrouwbaarheid van de GLB is behoorlijk, maar het is afwachten hoe de auto zich na enkele jaren op de weg gedraagt. De waarde van de GLB250 is sterk, want hij kost iets meer dan de GLA250, maar biedt daarbij heel wat meer als het op praktische bruikbaarheid aankomt.

Mercedes Benz GLB 250 – De aandrijflijn

De Mercedes Benz GLB 250 wordt geleverd met een 2.0L inline 4-cilinder turbomotor met 224pk en 258lb-ft koppel, wat genoeg is om de GLB 250 in ongeveer 6,6 seconden van 0mph naar 60mph te laten sprinten. Deze motor is gekoppeld aan de vertrouwde 8-traps automaat met dubbele koppeling van Mercedes, die perfect past bij het karakter van de auto.

  2022 Mercedes GLA vs GLB

De transmissie is soepel en schakelt naadloos, zozeer zelfs dat je nauwelijks merkt dat de auto schakelt. De GLB 250 begint als een FWD auto, maar je bent in staat om een extra $ 2.000-$ 2.500 of zo te betalen als je het 4MATIC AWD systeem wilt.

Het rendement is ook sterk met deze motor, want de GLB 250 kan tot 35 km/u rijden als u het gaspedaal licht intrapt. Al met al is de aandrijflijn van de GLB 250 erg goed, vooral als u kiest voor het 4MATIC AWD-systeem.

Mercedes Benz GLB 250 – Ontwerp en chassis

De Mercedes Benz GLB 250 oogt en voelt eerder als een kleinere GLE dan als een grotere GLA, hoewel de GLA en de GLB onderhuids dezelfde auto’s zijn. De reden hiervoor is dat de GLB een boxier klassieke SUV vorm gebruikt terwijl de GLA meer een crossover is dan een SUV. Het interieur van de GLB is geweldig, zoals alle SUV’s van Mercedes tegenwoordig.

Wat de rijervaring betreft, is de GLB 250 een gezins-SUV zonder poespas, wat betekent dat hij comfortabel, ontspannen en helemaal niet dynamisch is. Mercedes heeft de GLB afgesteld als een comfortabele en gemakkelijke auto om mee te rijden en dat is te merken zodra je achter het stuur zit.

Mercedes Benz GLB 250 – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

De GLB 250 is nog nieuw in het spel, maar het lijkt erop dat hij zich tot nu toe redelijk houdt. Het is moeilijk te zeggen of de auto betrouwbaar is of niet, omdat hij pas minder dan 2 jaar geleden begon te verkopen. Hoe dan ook, de meest voorkomende problemen met de GLB 250 hebben te maken met de ophanging en besturing, airbags, elektrische componenten en het brandstofsysteem.

  Meest voorkomende Mercedes-Benz

Eén ding is zeker, alle Mercedes-modellen vereisen tijdig en grondig onderhoud als u wilt dat ze lang meegaan. De GLB is niet anders dan de GLA of een andere SUV van Mercedes. Ze zijn relatief duur in gebruik als de garantie vervalt.

Mercedes Benz GLB 250 – Waarde en bruikbaarheid

U kunt verwachten een paar duizend dollar meer te betalen voor de GLB 250 dan voor de GLA 250. Deze twee liggen qua prijs zo dicht bij elkaar dat de 4MATIC GLA250 bijna net zo duur is als een instapmodel GLB 250. Het is heel verstandig om te upgraden naar de GLB, vooral als u vaak met mensen op de achterbank rijdt.

Praktisch gezien is de GLB 250 toonaangevend in zijn klasse, want geen enkele andere auto in zijn segment kan tot zeven personen tegelijk vervoeren. Het is gemakkelijk om in en uit de auto te stappen, het zicht is geweldig en er zijn veel gezinsvriendelijke voorzieningen in het hele interieur van de auto.

FAQ

Moet ik de Mercedes GLB 250 kopen?

Als u op zoek bent naar een eigentijdse, praktische gezins-SUV met een premium badge, dan is de GLB misschien wel de perfecte keuze. We weten allemaal dat de GLA dezer dagen als een gek verkoopt omdat hij veel beter is dan de oude GLA, die zijn badge niet verdiende.

  Welke Mercedes is illegaal in de VS?

Daarom heeft het alle zin van de wereld om voor de huidige GLB te gaan, want die biedt echt veel waar voor zijn geld. Wie een spannendere GLB wil, kan ook terecht bij de AMG-afdeling.

Passen er zeven personen in de Mercedes GLB?

De GLB kan gemakkelijk zeven passagiers herbergen als die passagiers weinig tot geen bagage hebben en als die op de derde rij niet bijzonder lang zijn. De GLB is een compacte auto en daar bestaat geen twijfel over, maar hij geeft u wel de mogelijkheid om te kiezen tussen de derde zitrij of een behoorlijke kofferruimte.

De GLB is een goede keuze als je niet vaak zeven personen vervoert, als je dat af en toe doet, is het goed om de optie te hebben. Ga echter niet denken dat de GLB qua ruimte kan tippen aan de GLE of de GLS, want dat kan hij niet, zelfs niet in de buurt.

Is de Mercedes GLB een terreinauto?

De Mercedes GLB-klasse mag dan een SUV zijn, het is geen terreinauto. De GLB heeft wel een grotere bodemvrijheid dan een gewone auto, wat betekent dat hij licht terreinrijden aankan als u hem uitrust met de juiste pakketten en banden.

De GLB kan echter niet tippen aan echte terreinauto’s en de realiteit is dat niemand de GLB zal kopen en verwacht dat het een echte terreinauto is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts