Is Mercedes GT betrouwbaar?

Er is één ding dat we meteen uit de weg moeten ruimen. Een sportwagen/supercar is een type auto dat praktisch op geen enkele manier betaalbaar kan zijn. Zelfs als het een uiterst betrouwbare auto is, kost hij je geld, hoe je het ook bekijkt.

De Mercedes AMG GT is in de eerste plaats een 2-zits sportwagen coupe ontworpen om te concurreren met de Porsche 911, de Audi R8, en de Aston Martin Vanquish. Al deze auto’s kosten meer dan 100.000 dollar, zijn brandstofverslindend en kosten veel geld om te onderhouden en te verzekeren.

Auto’s zoals deze hebben meestal moeite om zo betrouwbaar te zijn als meer gewone auto’s zijn, maar AMG is een merk dat hun auto’s onderwerpt aan strenge tests om ze zo betrouwbaar mogelijk te maken. Als zodanig is de AMG GT inderdaad een betrouwbare auto, gezien wat het is.

Mercedes is niet het meest betrouwbare merk ter wereld, maar de AMG GT is beter dan de meeste Mercedessen. Maar als je die betrouwbaarheid wilt behouden, zorg er dan voor dat je de AMG GT goed onderhoudt, ook al kost dat veel meer geld.

Mercedes AMG GT – Betrouwbaarheid en betrouwbaarheid

Een betrouwbare auto is een auto die in staat is om keer op keer te presteren zonder je te laten stranden. Dit is iets moeilijker bij een performance auto, omdat deze meestal harder worden gepusht dan meer reguliere Mercedes modellen. Om dit te bereiken, hebben deze auto’s een veel strikter beleid als het gaat om onderhoud.

De AMG GT maakt gebruik van een 4,4 liter BiTurbo AMG-motor die is gebouwd volgens de “one man, one engine”-filosofie, wat betekent dat alleen de meest bekwame en ervaren Mercedes-motormakers aan deze motoren mogen werken. Ze worden met de hand gemaakt, wat betekent dat de kwaliteitscontrole waaraan ze moeten voldoen een stuk strenger is dan gebruikelijk.

  BMW 7 serie betrouwbaarheid

Het merendeel van de onderdelen in de AMG GT wordt getest om constante zijdelingse g-krachten te weerstaan, wat betekent dat ze net dat tikkeltje strakker zijn gemonteerd in vergelijking met andere Mercedes-modellen. Al met al is de AMG GT inderdaad een betrouwbare auto gezien wat hij is, maar niet zo betrouwbaar als de Porsche 911.

Mercedes AMG GT – Garantie

Betrouwbaarheid is slechts gedeeltelijk een zorg als je onder een garantie valt en de meeste supercar/sportwagen garanties zijn korter in vergelijking met meer reguliere auto’s. De AMG GT wordt geleverd met een onbeperkte kilometers/drie jaar lange garantie die vergelijkbaar is met die van alle andere high-end performance auto’s.

Porsche, Jaguar, en BMW bieden ook dezelfde garantie, terwijl Audi een 3 jaar lange of 60k mijl garantie biedt. Gezien het feit dat de R8 de directe concurrent is van de AMG GT, kan dit worden gerekend als een voordeel van de AMG GT.

Echter, bijna niemand gaat de 60k mijl grens overschrijden in een supercar in drie jaar. Dus in de echte wereld, deze garanties zijn identiek. Het is vermeldenswaard dat u voorzichtig moet zijn als het gaat om modificaties, want veel van deze kunnen inderdaad uw garantie ongeldig maken.

Neem daarom contact op met uw Mercedes-dealer als u overweegt uw AMG GT te tunen.

Mercedes AMG GT – Onderhoud en gebruikskosten

Auto’s als deze hebben een strenger onderhoudsbeleid omdat ze vaak op een agressieve manier worden bereden. Mercedes raadt aan om uw AMG GT om de ongeveer 12.500 mijl een onderhoudsbeurt te geven. Mercedes biedt wel een pre-paid onderhoudsplan aan voor de AMG GT en dat moet je kopen als je niet van plan bent meer dan 15.000 km per jaar te rijden.

  Veelvoorkomende problemen met Mercedes W212

Onderhoudskosten zijn hoog en dat is gewoon de realiteit van het bezitten van een supercar. Een set banden voor de AMG GT kost veel meer in vergelijking met meer reguliere Mercedes modellen. De AMG GT maakt gebruik van een brandstofverslindende 4.4L BiTurbo V8 die meer olie, meer brandstof en meer van je zenuwen verbruikt als er iets mis gaat.

De AMG GT kost ook meer geld om te verzekeren omdat de onderdelen lang niet zo beschikbaar zijn en omdat deze auto’s vaak met hoge snelheden worden gereden. Zorg er altijd voor om een paar duizend dollar aan de kant te laten voor eventuele kosten in verband met de AMG GT.

Het is gewoon een realiteit van het bezitten van een supercar als ze zijn een stuk meer delicate en aandacht-zoekende in vergelijking met meer reguliere auto’s. Aan de andere kant hebben de meeste mensen die supercars bezitten de neiging om ze beter te onderhouden dan de meeste mensen.

FAQ Sectie

Is de AMG GT de moeite waard?

Als u op zoek bent naar een tweedeurs supercar die er goed uitziet en goed klinkt, dan is de AMG GT een goede koop. Van al zijn concurrenten voelt de AMG GT het wildst aan, want de 911 is relatief getemd zonder in de GT-reeks te stappen.

De Audi R8 is een geweldige auto omdat hij een natuurlijk aangezogen V8 heeft, maar hij is al een beetje op leeftijd en kan gewoon niet tippen aan de AMG GT wat prestaties betreft. Tot slot is de Aston Martin Vanquish een auto die ongelooflijk veel lijkt op de AMG GT omdat hij dezelfde aandrijflijn gebruikt, maar hij kost ook meer geld.

  Jeep Renegade betrouwbaarheid

Welk AMG GT-model is het beste om te kopen?

Het beste AMG GT-model om te kopen is de AMG GT R, vooral in de kleur Beast of the green heel green. Hij ziet er gewoon perfect uit omdat hij niet zo overdreven dramatisch is als de AMG GT PRO of de komisch ogende AMG GT Black Series.

De meer reguliere AMG GT-modellen zijn een beetje te gewoontjes als ze in de buurt van de AMG GT R worden geplaatst. De GT R is dan ook de perfecte balans tussen klassiek AMG-hooliganisme en verfijnd Mercedes-design met ook nog eens de juiste hoeveelheid vermogen.

Hoe lang kan een Mercedes AMG meegaan?

Als u hem goed onderhoudt, zou uw AMG GT honderdduizenden kilometers mee moeten kunnen gaan. De realiteit is dat de meeste van deze auto’s zelden worden gereden omdat de kilometerstand de prijs veel te veel beïnvloedt. Er zijn echter ook mensen die bereid zijn om met hun AMG GT te rijden tot het wiel eraf valt.

Te oordelen naar de content die deze eigenaren online plaatsen, zou de AMG GT een lange tijd mee moeten kunnen gaan, maar alleen met goed onderhoud en de bereidheid om er constant geld aan uit te geven. Hoe je het ook bekijkt, een superauto is niet gemaakt om dagelijks mee te rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts