Is Porsche leder echt

De meeste luxe auto’s zijn uitgerust met lederen zetels. Maar voordat je je zuurverdiende geld uitgeeft aan een auto, is het van cruciaal belang om uit te zoeken of het echt leer is of synthetisch leer. Maar is Porsche uitgerust met echt lederen zetels?

Ja, het leder van Porsche is 100% echt. Porsche is een van de weinige luxe auto’s met echt lederen zetels. Het merk biedt auto’s met volnerfleer aan, waarbij je kunt kiezen tussen nappaleder of naturel leder. De Porsche Natur Leder is echter hun exclusieve fabrieksupgrade optie.

Net als Audi en andere luxeauto’s met echt leder, betrekt Porsche zijn leder van runderen in gematigde klimaatzones vanwege de kwaliteit van de huiden die uit dergelijke plaatsen afkomstig zijn. De huiden uit gematigde streken zijn dikker en duurzamer met minder problemen.

Toch kunt u in sommige Porsche-modellen nog kunstleer aantreffen. In tegenstelling tot veel luxe auto’s met echt leder, biedt Porsche zijn leder in verschillende kleuren aan. U kunt dus gemakkelijk een leder kiezen dat bij uw autothema of uw voorkeur past.

Waarom zou u echt leder boven synthetisch leder kiezen?

Het valt niet te ontkennen dat zowel echt leder als synthetisch leder hun voor- en nadelen hebben. De voordelen van echt leder wegen echter zwaarder dan die van synthetisch leder. Dat is een van de redenen waarom echt leder veel duurder is dan synthetisch leder.

Echt leder voelt zachter aan dan echt leder. Bovendien is echt leder comfortabeler dan synthetisch leder. Bovendien geeft het een zeer aangenaam aroma aan uw auto, waardoor het er natuurlijk uitziet. Bovendien is het het beste in extreme omstandigheden.

Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten tussen de echt lederen zetels van Porsche en Audi?

Er zijn verschillende dingen die auto’s met echt lederen zetels, zoals Audi en Porsche, gemeen hebben. Enkele daarvan zijn:

  Wat is de goedkoopste Porsche?

Echte huid

Porsche en Audi gebruiken echt leder van de huiden van echte dieren. Bovendien geven ze meestal de voorkeur aan runderhuid, die duurzamer en dikker is dan de meeste huiden. Zowel Audi als Porsche testen de huiden na aankoop om te zien of ze goed bestand zijn tegen slijtage.

Beschermende gelaagdheid

In tegenstelling tot synthetisch leder of kunstleder heeft natuurlijk leder geen kleurstof of coatings. Synthetisch leder heeft deze coating of kleurstof nodig om het er natuurlijk uit te laten zien. Audi en Porsche gebruiken daarentegen gewoonlijk transparante coatings om het leder zijn natuurlijke uitzicht, textuur en echt ledergevoel te helpen behouden.

Hoge initiële kosten

Beide wagens halen hun leder uit bepaalde klimaten om zeker te zijn dat ze de beste kwaliteit krijgen. Naast het betrekken van echt leder uit bepaalde klimaten, hebben deze merken ook speciale laboratoria die testen uitvoeren op hoe goed het leder zich houdt na verloop van tijd.

Aangezien de echte huiden die door Audi en Porsche worden gebruikt, uit bepaalde plaatsen moeten worden betrokken en in een laboratorium aan serieuze tests moeten worden onderworpen, drijft dit de kosten van hun echt lederen bekleding op. Daarom zijn auto’s van Audi en Porsche met echt leder meestal duurder dan die met synthetisch leder.

Hoge onderhoudskosten

Een andere overeenkomst tussen Audi en Porsche als het gaat om echt lederen bekleding zijn de onderhoudskosten. Een van de moeilijkste aspecten van het bezitten van een auto met lederen zetels zijn de onderhoudskosten.

  Is een gebruikte Porsche Boxster een goede koop?

Lederen zetels hebben serieus onderhoud nodig om hun echt natuurlijke look, textuur en gevoel te behouden. Daarom bieden de meeste automerken met lederen zetels een soort beschermlaag aan. Dat kan een doorzichtige laag zijn, zoals eerder besproken, of een synthetische laag voor zwaar gebruik.

FAQ

Welke auto biedt, behalve Porsche, echt lederen zetels aan?

Veel luxe auto’s beweren echt leder te bieden, maar slechts een paar doen dat ook. Naast Porsche is Audi een ander luxemerk dat 100% echt lederen zetels aanbiedt. Merk op dat alle Audi’s volledig zijn uitgerust met 100% echt leder. Net als Porsche, betrekt ook Audi zijn leder uit gematigde streken.

Maar in tegenstelling tot het leder van Porsche is het echte leder van Audi aanzienlijk duurzamer, hoogwaardiger en luxueuzer. Het leder van Audi is iets beter dan dat van Porsche vanwege de geavanceerde looimethoden die Audi gebruikt. Deze methode wordt plantaardig looien genoemd.

Welke Porsche wordt met kunstlederen zetels geleverd?

Hoewel de meeste Porsche modellen met echt lederen zetels worden geleverd, worden sommige modellen zoals de Porsche 911 GT3 RS geleverd met een Alcantara interieur. Dit materiaal ziet er beter uit dan echt leder en het houdt geen vlekken vast. Bovendien is Alcantara in meerdere kleuren verkrijgbaar dan echt leder.

Alcantara is daarentegen niet duurzamer dan echt leder. Bovendien kan dit materiaal ondraaglijk zijn in warme klimaten. Last but not least biedt het niet hetzelfde comfort als leder.

Welke automerken hebben bijna echt leder maar het is niet echt?

Audi en Porsche hebben dan wel echt leder, maar sommige auto’s kunnen ook bogen op bijna echt leder. Merk op dat ook al hebben deze auto’s geen echt leder, hun leder is bijna 100%. Tot deze auto’s behoren Volvo met ongeveer 98% echt leder, BMW met 80% echt leder en Lexus met ongeveer 79% echt leder.

  Zijn Porsches duur in onderhoud?

Wat zijn enkele nadelen van echt leder?

Ondanks dat echt leder veel voordelen heeft, is het ook belangrijk om enkele van de uitdagingen te kennen waarmee u waarschijnlijk te maken krijgt. Zo absorbeert echt leder bijvoorbeeld gemorste vloeistoffen en vuil. Bovendien is dit leder gemakkelijker te bekrassen en daarom is het belangrijk om het op de een of andere manier te bedekken om het te beschermen.

Met dergelijke tegenslagen geven sommige mensen de voorkeur aan synthetisch leder omdat het niet zo poreus is als echt leder. Dingen als drinken en morsen zijn dus geen probleem. Bovendien is synthetisch leder goedkoper en ook gemakkelijker te onderhouden.

Welk soort leder wordt bij Porsche gebruikt?

Porsche gebruikt meestal volnerf nappaleder. Dit leder komt meestal uit Duitsland en Oostenrijk en wordt volgens strenge criteria geselecteerd. De huid komt uit koelere klimaten in dit gebied, zodat een dikkere en kwalitatief betere huid kan worden verkregen.

Conclusie

Over het algemeen is het leder van Porsche 100% echt. Maar hoewel de meeste Porsche modellen met echt leder worden geleverd, hebben sommige Porsche modellen geen echt leder maar kunstlederen zetels. Merk op dat de modellen met echt leder meestal duurder zijn dan die zonder echt leder.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts