Is Tesla beter dan Lexus?

Tesla en Lexus behoren tot de beste luxe automerken op de markt. Maar omdat Tesla volledig elektrische auto’s aanbiedt en Lexus benzine- en hybrideauto’s, kan het kiezen van de beste auto een ontmoedigende taak zijn. Dus, welke auto is beter tussen Tesla en Lexus?

Beide luxe auto’s zijn uitstekend op hun eigen manier. Toch zal de uiteindelijke auto die u kiest afhangen van uw smaak, budget, locatie en comfort. Aangezien Tesla en Lexus luxe voertuigen zijn, verwacht u dat ze high-tech veiligheidsvoorzieningen hebben.

Voordat u een Tesla kiest, moet u bedenken hoe u uw auto gaat opladen. Tesla’s zijn uitzonderlijke EV’s, maar Tesla superchargers zijn niet goed verspreid in sommige gebieden. Daarom, als je een persoon bent die veel reist, is dit een essentieel punt om te overwegen. Eigenlijk kan een hybride Lexus de beste keuze voor u zijn.

Integendeel, als u de CO2-uitstoot wilt verminderen, dan is een Tesla wellicht de beste keuze. Lexus heeft auto’s die op gas rijden en hybride auto’s, die nog steeds CO2 uitstoten. Met Tesla hoeft u zich geen zorgen te maken over de uitstoot, aangezien ze 100% elektrisch zijn.

Om het werk te vergemakkelijken, hebben we de kenmerken van Tesla en Lexus vergeleken, zodat u de auto van uw dromen met veel gemak kunt kiezen.

Hoe verhoudt Tesla zich tot Lexus?

Design

Zowel Lexus als Teslas komen met enkele van de beste ontwerpen. De auto’s zien er goed uit en zijn zeer aantrekkelijk voor het oog. Of u nu een sedan of SUV van deze merken koopt, uw auto zal opvallen omdat hun ontwerpen goed doordacht en mooi zijn.

Wat het ontwerp van Tesla zo bijzonder maakt, is de unieke constructie die veel passagiers- en laadruimte laat. De Tesla ontwerpers zijn met een schone lei begonnen en hebben de auto ontworpen rond zijn elektrische aandrijflijn en batterij. Het mooiste Tesla model is de Model S.

  Mercedes EQC VS Tesla

Ook Lexus heeft een uniek ontwerp dat in de loop der jaren is verbeterd. Ongeacht het Lexus-model dat u kiest, u zult dol zijn op de boze ‘Spindle Grille’ aan de voorkant. Dit is wat het Tesla-design zo bijzonder maakt. Het meest opvallende Lexus-model is de Lexus LS 500, op de voet gevolgd door de Lexus RX.

Als het op het interieur aankomt, heeft Lexus een lichte voorsprong op Tesla. Hoewel beide automerken een luxueus interieur hebben, hebben veel gebruikers voor Lexus gekozen als de comfortabelere auto. Maar op het gebied van technologie heeft Tesla meer geavanceerde functies met zijn grote infotainment scherm.

U zult blij zijn te horen dat beide auto’s plaats bieden aan in totaal vijf passagiers. Dat maakt ze ideaal als gezinsauto. Lexus heeft echter het meeste passagiersvolume als u de sedans of compacte SUV’s vergelijkt. Tesla heeft dan weer meer laadruimte, wat te wijten is aan de voorste kofferruimte/motorruimte.

Prestaties

Een Lexus of Tesla kiezen op basis van prestaties is een lastige opgave, want beide auto’s presteren uitstekend. Bovendien varieert het prestatieniveau van model tot model. Over het algemeen presteert Tesla beter dan Lexus. Dankzij hun snelle acceleratie die in minder dan 2,9 seconden van 0 naar 60 km/u kan accelereren.

Veiligheid

Aangezien deze twee auto’s luxemerken zijn, mag u verwachten dat ze over hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen beschikken. Ja, beide auto’s zijn veilig en het hangt af van de veiligheidsvoorzieningen waar u naar op zoek bent.

  Gaat een Tesla 10 jaar mee?

Tesla beschikt over een aantal veiligheidsvoorzieningen, waaronder forward collision warning, lane departure avoidance, automatic emergency braking, en blind-spot collision warning. Al deze veiligheidsvoorzieningen zijn standaard op alle Tesla modellen.

Lexus kan ook bogen op zijn eigen high-tech veiligheidsvoorzieningen. Alle Lexus modellen zijn standaard uitgerust met het Lexus Safety System Plus. Dit systeem bestaat uit vier geavanceerde veiligheidssystemen die zijn gebouwd om te helpen in bepaalde situaties. Het gaat onder meer om rijbaanassistentie, een pre-collision systeem, dynamische radar cruise control en intelligente grootlichten.

Service en onderdelen

Dit is waar er een groot verschil is tussen deze twee luxe automodellen. Lexus service en onderdelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Tesla’s service daarentegen is niet goed gespreid en hun onderdelen zijn vrij duur. In de hele VS zijn er minstens 240 Lexus service centers en slechts 120 Tesla service centers.

Prijsstelling

Qua prijs liggen beide wagens iets boven de gemiddelde autoprijs. Omdat het luxemerken zijn, zijn ze niet goedkoop, maar Tesla is iets duurder dan Lexus. Het goedkoopste Tesla-model (Model 3) kost ongeveer 38.190 dollar, terwijl het duurste Tesla-model (Model X) ongeveer 91.190 dollar kost.

Het goedkoopste Lexus-model kost daarentegen ongeveer 31.250 dollar, terwijl de duurste Lexus ongeveer 106.210 dollar kost. Dus, voordat u uw droomauto koopt, is het van cruciaal belang om hun prijzen te vergelijken, zodat u kunt eindigen met de beste luxe auto voor het geld.

Doorverkoopwaarde

In termen van doorverkoopwaarde heeft Tesla een betere doorverkoopwaarde dan Lexus. Volgens KBB 2019 beste restwaarde awards voor luxe auto’s, werd Tesla hoog gerangschikt boven Lexus. Het kan bogen op een restwaarde van 69,3% na 3 jaar en 48,7% na 60 maanden. Terwijl Lexus een waarde had van 63,2% na 3 jaar en 43,7% na 60 maanden.

  Gaan Tesla's vaak stuk?

FAQ

Welke auto is makkelijker te onderhouden – Lexus of Tesla?

Natuurlijk is Tesla makkelijker te onderhouden dan Lexus. Dat komt omdat hij minder onderdelen in zijn aandrijflijn heeft, wat minder problemen betekent. U zult geen filterproblemen of olielekkages hebben wanneer u een Tesla bezit. Maar met een Lexus, zijn dit problemen waar u vaak mee te maken krijgt.

Welke auto is betrouwbaarder – Tesla of Lexus?

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is Lexus een van de meest betrouwbare luxe automerken op de markt. Eigenlijk staat het hoger dan Tesla, Mercedes, BMW, en zelfs Audi. Verrassend genoeg is Tesla een van de minst betrouwbare auto’s op de markt.

Welke auto is duurder om te bezitten – Tesla of Lexus?

Hoewel de initiële prijs van Tesla iets hoger is dan Lexus, bespaart u uiteindelijk veel op de lange termijn. Dit komt omdat Tesla’s gemakkelijker te onderhouden zijn en geen brandstof nodig hebben om te rijden. Teslas daarentegen zijn goedkoper, maar duur in onderhoud over een lange periode.

Conclusie

Als u op zoek bent naar de beste elektrische luxe auto, dan is Tesla de winnaar. Maar als u een geavanceerde en betaalbare luxe auto wilt, is Lexus de beste optie. Hoe dan ook, beide auto’s leveren uitzonderlijke prestaties en zijn uitgerust met veel comfort en veiligheidsvoorzieningen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts