Is Tesla de meest onbetrouwbare auto?

Tesla is de populairste EV op de markt. Het bedrijf biedt vier modellen: Model 3, Model Y, Model S en Model X. Al deze modellen bieden veel uitstekende functies en een comfortabele rit.

Toch heeft Tesla veel problemen die het onbetrouwbaar maken. Is Tesla dan de meest onbetrouwbare auto?

Hoewel Tesla niet de meest onbetrouwbare auto op de markt is, staat hij wel onderaan. Zowel J.D. Power als Consumer Reports rangschikken Tesla als een van de minst betrouwbare auto’s op de markt. Tesla EV’s hebben gemiddeld 171 mechanische problemen per 100 voertuigen.

Als je dit vergelijkt met gemiddelde auto’s, die meestal 120 mechanische problemen per 100 voertuigen rapporteren, zul je zien dat Tesla minder betrouwbaar is. Tesla stond bijvoorbeeld op de 27e plaats van 28 autofabrikanten in Consumer Reports.

Wat is het minst betrouwbare model van Tesla?

Tesla mag dan onbetrouwbaar zijn, maar niet alle modellen staan onderaan de lijst. Sommige modellen zijn betrouwbaarder dan andere. Volgens Consumer Reports is de Tesla Model Y het minst betrouwbaar. Dit komt doordat deze meer dan vier keer is teruggeroepen. De meeste problemen met de Tesla Model Y zijn problemen met banden, problemen met het automatische noodremsysteem en drukverlies.

De Tesla Model S is een ander onbetrouwbaar Tesla-model. In het verleden werd de Tesla Model S beschouwd als een van de meest betrouwbare EV’s op de markt. Dat is de afgelopen jaren echter veranderd, omdat de Model S verschillende problemen heeft gehad. Enkele van de belangrijkste problemen met de Tesla Model S zijn carrosserieonderdelen, ophangingsproblemen en elektronica.

Hoewel de Tesla Model X niet aan de onderkant van de klasse staat, komt hij wel heel dicht in de buurt. Toch is deze auto iets betrouwbaarder dan de Mercedes-Benz GLE en Lincoln Aviator. De Tesla Model X heeft te maken met vergelijkbare problemen als andere Tesla-modellen, waaronder carrosserieonderdelen, verkeerd uitgelijnde onderdelen en elektronica.

  Is het beter om een Tesla te kopen of te leasen?

Het meest betrouwbare model Tesla is de Tesla Model 3. Dit model heeft een bovengemiddelde betrouwbaarheidsscore en is vergelijkbaar met andere auto’s in zijn klasse. De 2022 Tesla Model 3 is het meest betrouwbaar met een score van 4 uit 5 van Consumer Reports. De 2020 Tesla Model S is daarentegen het minst betrouwbaar met een score van 1 uit 5 van Consumer Reports.

Al met al is het kennen van de betrouwbaarheidsbeoordeling van elk Tesla-model cruciaal als je een betrouwbare auto wilt hebben. Sommige modeljaren zijn betrouwbaarder dan andere.

Welke problemen maken Tesla onbetrouwbaar?

Tesla is een van de minst betrouwbare auto’s op de markt. De slechte betrouwbaarheidsbeoordeling van Tesla wordt meestal veroorzaakt door problemen met de Tesla Model Y, Model S en Model X. De meeste getroffen modeljaren zijn gemaakt tussen 2019 en 2021.

Enkele van de veel gerapporteerde problemen met Tesla-modellen zijn problemen met de autopilot-functie, af en toe vermogensverlies, slechte bouwkwaliteit en voortijdig versleten accupakketten. Verschillende eigenaren hebben ook problemen met het verwarmingssysteem, problemen met warmtepompen, defecte sensoren en carrosseriepanelen die niet op één lijn liggen, gemeld.

Tesla terugroepen

Onlangs heeft Tesla meer dan 2 miljoen auto’s teruggeroepen omdat de autopilotfunctie niet goed werkte. Tesla moest het gebruik van autopilot beperken na bijna 1.000 crashes. De terugroepactie heeft betrekking op alle Model 3-, Y-, S- en X-modellen die tussen 5 oktober 2012 en 7 december 2023 zijn gemaakt. Naast deze terugroepactie heeft Tesla in het verleden ook verschillende terugroepacties gehad, die ook hebben bijgedragen aan de slechte betrouwbaarheidsbeoordeling van de auto.

  Kan Tesla Y parallel parkeren

FAQ

Is Tesla het kopen waard?

Tesla is het kopen waard als je op zoek bent naar een betrouwbare, comfortabele, efficiënte en soepele auto. Deze auto heeft ook een uitstekende wegligging en een geweldig geluidssysteem. Het is daarentegen geen goede auto als je op zoek bent naar een onderhoudsarme en betaalbare auto.

Waarom haten mensen Teslas?

Mensen haten Tesla’s vanwege de reparatiekosten. Hoewel het gebruik van een Tesla goedkoop is, is het onderhoud van deze auto vrij duur in vergelijking met een gewone auto op gas. Gemiddeld moet je ongeveer 832 dollar betalen om een Tesla te onderhouden. Vergeleken met een traditionele auto op gas, die jaarlijks ongeveer 652 dollar kost om te onderhouden, is een Tesla veel duurder.

Zo kost het vervangen van de voorruit van een Tesla ongeveer $1.500, wat erg duur is.

Gaan Tesla’s vaak kapot?

Nee, Tesla’s gaan niet vaak kapot. Dat komt omdat ze minder bewegende onderdelen hebben dan voertuigen die op gas rijden. Maar als een Tesla kapot gaat, kan het zijn dat u meer moet uitgeven dan bij een auto op gas, omdat de kosten voor onderdelen en service vrij hoog zijn. Bovendien hangt het er ook vanaf hoe je met de auto rijdt. Als u er onzorgvuldig mee rijdt, gaat hij vaak stuk.

Wat is het meest voorkomende probleem met Tesla?

Zoals bij de meeste EV’s is het meest voorkomende probleem bij Tesla de accu en het opladen. Batterijbranden komen vaak voor vanwege de overmatige hitte die ze afgeven. Het is dus belangrijk om de auto van tijd tot tijd te laten nakijken om er zeker van te zijn dat de batterij en andere onderdelen goed werken.

  Is er een Tesla met 6 zitplaatsen?

Vinden Tesla-eigenaren hun auto’s mooi?

Ondanks dat Tesla een van de minst betrouwbare auto’s op de markt is, houden Tesla-eigenaren van hun auto. Daarom scoort Tesla hoog als het gaat om klanttevredenheid. Bovendien is Tesla nog steeds de best verkochte EV op de markt, ook al zijn er de afgelopen jaren verschillende problemen geweest.

Samenvatting

Tesla mag dan erg populair zijn op de markt, het is nog steeds een van de minst betrouwbare automerken. Tesla scoort hoog in consumententevredenheid, maar laag in betrouwbaarheid. Bovendien zijn niet alle Tesla-modellen onbetrouwbaar, want sommige modellen zijn betrouwbaarder dan andere. Het meest betrouwbare Tesla model is Model 3, gevolgd door Model X en Model S. Aan de andere kant is de Tesla Model Y het minst betrouwbare model.

Enkele zaken die Tesla onbetrouwbaar maken zijn de slechte bouwkwaliteit, problemen met de automatische piloot, problemen met de accu, problemen met de ophanging, problemen met de stuurbekrachtiging en frequente bandenslijtage.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts