Is undercoating de moeite waard op een BMW

Een auto van een undercoating voorzien is zinvol als uw auto weinig of geen roestbescherming heeft. Verder is het zinvol om een auto te undercoaten als uw auto wat ouder en waardevoller is, omdat sommige oudere auto’s meer kans hebben om geplaagd te worden door corrosie.

Ten tweede is het zinvol een auto te undercoaten als u in een klimaat woont met veel vocht, zout en onverharde wegen. Wat BMW’s betreft, is het een goed idee om een BMW te undercoaten als de fabrieksgarantie op roestbescherming is verlopen of is vervallen.

BMW doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de roestbescherming zo goed mogelijk is, en daarom biedt BMW een 12 jaar lange roestbeschermingsgarantie voor auto’s gebouwd na 2004. Daarnaast is BMW niet anders dan elke andere auto die er is, en het correct aanbrengen van undercoating op elke auto is een goed idee.

Er zijn een paar verschillende manieren om een auto tegen roest te beschermen, en het is van het grootste belang om elk van deze manieren te leren kennen. Druppel olie spray lijkt de eerste go-to optie, maar teer undercoating en elektronische module oplossingen zijn ook vrij gemeenschappelijk.

Undercoating op een nieuwe BMW

Als je een gloednieuwe BMW hebt gekocht, ten eerste, gefeliciteerd! Ten tweede, nee, er is geen extra undercoating nodig op een gloednieuwe BMW. Zoals eerder gezegd, BMW biedt een speciale 12 jaar lange roestbeschermingsgarantie voor elke auto die de fabriek na 2004 heeft verlaten.

BMW maakt zijn auto’s uitgebreid roestvrij. Het proces begint met het onderdompelen van het gehele chassis en de carrosseriepanelen in een speciaal chemisch bad dat bestaat uit mangaan, fosfaatzink en nikkel. Hierdoor worden de panelen ook grondig gereinigd, en daarna laadt BMW de hele auto elektrisch op waardoor roestvorming in theorie onmogelijk moet zijn.

  Moet ik mijn auto wassen voordat ik hem roestvrij maak?

Nadat de zogenaamde e-coat volledig droog is, brengt een stel geavanceerde robots een stel sealantoplossingen aan in alle hoekjes en spleetjes. BMW brengt ook een dikke beschermlaag aan op de onderkant van de auto om ervoor te zorgen dat er geen roestplekken kunnen ontstaan.

Als je dit allemaal in ogenschouw neemt, is er geen enkele noodzaak om een nieuwe BMW te laten undercoaten, zeker niet als daarmee ook nog eens de fabrieksgarantie vervalt.

Undercoaten van een gebruikte BMW

Het undercoaten van een gebruikte BMW, die niet meer door de 12 jaar lange garantie wordt beschermd, lijkt misschien een redelijker idee. Zeker als je in een klimaat woont met slechte weersomstandigheden, veel zout, onverharde wegen, of als je van plan bent de auto nog jaren te houden.

De auto moet grondig worden gereinigd voordat de undercoat wordt aangebracht. Een undercoating klus kost meestal minder dan $160, maar als u een premium undercoating oplossing gebruikt, en het werk wordt uitgevoerd door getrainde professionals, kan het zelfs iets meer kosten.

Het is van het grootste belang dat de grondverf door een vakman op een schoon oppervlak wordt aangebracht, want als u dat niet doet, kan de situatie zelfs verslechteren. Dit betekent dat als de ondervacht niet correct wordt aangebracht, deze voortijdig kan barsten en vocht kan verzamelen tussen de vacht en de kwetsbare delen van het lichaam.

U zou ook druppel- en druppelloze oliesprays en speciale elektronische modules moeten overwegen. Druppel- en druppelloze sprays zijn vergelijkbaar, maar de druppelversie is beter omdat er niet geboord of gedemonteerd hoeft te worden. Een elektronische module is een klein apparaatje dat een constante stroom door de auto stuurt en theoretisch zou moeten voorkomen dat de auto reageert met zuurstof en vocht.

  Welke auto's hebben de minste kans om te roesten?

Dingen om in gedachten te houden wanneer u beslist over het undercoaten van uw BMW

Ten eerste, doe je BMW niet undercoaten als hij onder garantie valt, ten tweede, doe het niet als je niet van plan bent de auto lang te houden, of met andere woorden, doe het als je van plan bent de auto lang te houden. Als u in een land woont waar het hele jaar door veel vocht voorkomt, ga dan door en breng een vorm van roestbescherming aan.

Als er in uw land veel ijs ligt in de winter en u gebruikt ook zout om ijsvorming tegen te gaan, zorg er dan voor dat u de auto regelmatig wast, want zoutophoping kan roestplekken veroorzaken. Door uw auto van binnen en van buiten schoon te maken, wordt het ook een stuk moeilijker voor roest om te verschijnen.

Als u ook kiest voor lakbeschermingsfolie of een speciale keramische coating, zal roest ook minder snel optreden. Als u al deze dingen doet en niet van plan bent om de auto voor een zeer lange tijd te houden, is er geen noodzaak voor een extra roestbescherming, maar als u gemoedsrust wilt, ga uw gang en doe het.

FAQ Sectie

Wanneer kan ik mijn auto wassen nadat de grondverf is aangebracht?

Het is sterk aan te bevelen minstens 48 uur te wachten voordat u uw pas ontroeste auto gaat wassen. Ook na 48 uur mag u geen ontvettingsmiddelen op de onderkant van de auto gebruiken en mag u het gecoate gedeelte niet te veel met heet water besproeien.

  Moeten moderne auto's roestwerend worden gemaakt?

U moet ook een paar dagen geen speciale hogedrukreiniger gebruiken aan de onderkant van de auto. Sommige coatings hebben meer tijd nodig dan andere om uit te harden, dus lees eerst het etiket voordat u uw auto gaat wassen.

Hoe vaak moet ik mijn auto undercoaten?

De perfecte tijd voor het aanbrengen van een grondlaag is de lente, en u moet het proces elk jaar herhalen. Sommige undercoatoplossingen gaan zelfs iets langer mee, andere bieden slechts een bescherming van enkele maanden.

Zorg ervoor dat u alle relevante informatie verzamelt over de coating die u gebruikt voordat u beslist wanneer u het opnieuw moet doen. Een geopende premium bus van undercoating heeft een houdbaarheid van maximaal een jaar, en sommige betaalbare gaan slechts een maand of twee mee.

Moet ik mijn auto wassen voor ik hem roestvrij maak?

Ja, dat moet u doen. Het is aan te bevelen om uw hele onderstel met een hogedrukreiniger grondig te wassen. Gebruik ook een heleboel ontvettingsmiddelen om zoveel mogelijk vuil te verwijderen.

Als u dat niet doet, kan het vuil vast komen te zitten tussen de coating en het paneel, wat zelfs kan resulteren in ongewenste barsten van de coating. Dit is vooral belangrijk als u zoutresten aan de onderkant van uw auto heeft.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts