Is Volkswagen Arteon een goede auto?

Volkswagen Arteon

De VW Arteon is een stijlvollere versie van de VW Passat die binnenkort uit productie gaat. Dit betekent dat de Arteon de enige premium sedan van VW zal zijn, wat betekent dat hij mogelijk veel meer interesse zal wekken bij kopers van premium sedans.

Sommigen zeggen echter dat de Arteon zijn premium prijskaartje niet waardig is, terwijl anderen hem een stijlvollere en over het algemeen beter ogende versie van de Audi A5 vinden. De aandrijflijn opties van de Arteon zijn allemaal krachtig, efficiënt en verfijnd, waardoor het zeker lijkt op een meer budget-vriendelijke versie van de Audi A5.

Het exterieurdesign van de Arteon is waarschijnlijk het allerbeste aspect van de Arteon, want de auto ziet er futuristisch en prachtig uit. Het interieurdesign is iets meer ingetogen, want het verschilt niet zo veel van dat van een VW Golf. De Arteon is een sportieve vierdeurs coupé, maar het is geenszins een sportwagen.

Betrouwbaarheid, de Arteon is fatsoenlijk, maar hij heeft last van nogal eigenaardige problemen. Het is ook de sedan met de grootste kofferruimte op de markt, terwijl de binnenruimte ook bovengemiddeld is voor zijn klasse. Het is veilig om te zeggen dat de Arteon inderdaad een heel goede auto is, maar hij concurreert wel met meer premium rivalen.

VW Arteon – De aandrijflijn

De VW Arteon benzinemotor line-up begint met de 1.5L 4-cilinder TSI motor met 150pk. De volgende in de rij is de 2.0L 4-cilinder TSI motor met 190pk terwijl de krachtigste Arteon benzinemotor dezelfde 2.0L 4-cilinder is met 280pk in het R model. De Arteon dieselmotor line-up bestaat uit een 2.0L 4-cilinder TDI-motor met ofwel 150pk, 190pk, of 240pk.

  Passen Mercedes velgen op VW

De Arteon krijgt ook een enkele hybride versie aangedreven door een 1.4L TSI 4-cilinder en een elektrische motor voor een gecombineerd vermogen van 220pk. De benzine 2.0L Arteon kan tot 35MPG rijden, de diesel 2.0L tot 45MPG terwijl de hybride 1.4L tot 214MPG kan rijden.

Alle Arteon-versies worden geleverd met de DSG 7-traps automatische versnellingsbak, eigendom van VW. De instapmodellen van de Arteon zijn metWD, terwijl de duurdere modellen ook verkrijgbaar zijn met VW 4Motion AWD-technologie. Al met al zijn de Arteon aandrijflijn opties efficiënt, verfijnd en betrouwbaar.

VW Arteon – Ontwerp en chassis

Waarschijnlijk de sterkste kant van de Arteon, het exterieur design straalt verfijning, luxe en futurisme uit, wat VW het beste uitstraalt. De agressieve voorkant in combinatie met de prachtige LED-verlichting zal zeker de aandacht trekken, zelfs in het gezelschap van duurdere auto’s. De Arteon is ook verkrijgbaar als Shooting Brake-versie, waarmee hij zich nog meer onderscheidt van sommige van zijn concurrenten.

Qua interieur is de Arteon niet zo veelbelovend, omdat veel mensen vinden dat hij te veel op een Golf lijkt. Dat wil niet zeggen dat de VW Golf een slecht interieur heeft, maar wel dat de Golf bijna de helft goedkoper is. Hoe dan ook, er zijn hier en daar premium materialen te vinden, maar de algehele ervaring is sterk afhankelijk van de opties die je kiest.

De ophanging en onderstelafstemming van de Arteon maken hem wel dynamisch, maar lang niet zo als sommige van zijn Beierse neven. De R-Line modellen met een stijvere ophanging voelen wendbaarder aan, maar ze zullen nooit kunnen wedijveren met BMW’s van het type 4-Serie.

  Aiways vs VW - wat is beter?

VW Arteon – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De VW Arteon lijkt ook een redelijk betrouwbare wagen te zijn, maar enkele problemen zijn toch het vermelden waard. Om te beginnen heeft de Arteon de neiging om te lijden onder problemen met het remsysteem, problemen met de ophanging, problemen met de bekleding en uitrusting, problemen met het zonnedak en problemen met het hybride systeem.

Over de betrouwbaarheid van de Arteon is niet al te veel bekend omdat de Arteon niet zo populair is als sommige andere VW modellen. Hoe dan ook, de meeste eigenaars verklaren dat de Arteon een betrouwbare wagen is die waarschijnlijk de tand des tijds zal doorstaan.

VW Arteon – Waarde en praktische bruikbaarheid

Je kan een tweedehands VW Arteon krijgen tussen $29.000 en $50.000 afhankelijk van het modeljaar, de motoren, de uitrustingslijst, en de algemene staat. Voor deze prijs concurreert de Arteon rechtstreeks met de Audi A5, wat het enigszins moeilijk maakt om de Arteon te beoordelen.

Praktisch gezien is de Arteon koning, want geen enkele andere vierdeurs sedan biedt een kofferbak van vergelijkbare grootte als die van de Arteon. Bovendien staat de Arteon ook aan de top als het op beenruimte aankomt, al is de hoofdruimte niet om over op te scheppen.

FAQ Sectie

Is de VW Arteon de moeite waard?

De VW Arteon bevindt zich in een zeer competitief gezelschap, want hij concurreert met de Audi A5 Sportback, de BMW 4-Serie Gran Coupé en de Mercedes Benz C-Klasse. Al deze drie komen met een meer premium badge, sterkere motoren, en een betere restwaarde.

  VW vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Aan de andere kant, de VW Arteon iets onder alle drie van deze als het gaat om prijs, maar niet te veel om een enorm verschil te maken. De Arteon is dus de moeite waard als u echt houdt van wat hij biedt.

Is de VW Arteon veilig?

Als u geïnteresseerd bent om de VW Arteon te kopen, is veiligheid niet iets waar u zich al te veel zorgen over moet maken, want de Arteon is over het algemeen een heel veilige auto. De Arteon is beschikbaar met alle moderne veiligheidsvoorzieningen, maar de meeste van deze zijn onderdeel van vrij dure optionele pakketten.

De Arteon is een 5-sterren auto als het gaat om botsbeveiliging, wat betekent dat het zou moeten voldoen aan de veiligheidsbehoeften van de meeste mensen vandaag.

Is de VW Arteon beter dan de VW Passat?

De VW Arteon is voor de Passat wat de Audi A5 is voor de Audi A4 wat betekent dat ze gebaseerd zijn op min of meer hetzelfde platform met als enige verschil de rijervaring en de styling. De VW Arteon is een meer bevredigend pakket in vergelijking met de Passat, maar de verschillen zijn marginaal.

De meeste mensen geven de voorkeur aan het uiterlijk van de Arteon, terwijl mensen die de voorkeur geven aan de Passat meer houden van een ingetogen exterieurdesign dat niet zo veel schreeuwt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts