Is Volkswagen T6 een goede bestelwagen?

Is Volkswagen T6 een goede bestelwagen?

De Volkswagen Transporter T6 is de 6e generatie van de befaamde VW middelgrote bestelwagen. De T6 kwam in 2015 in productie en wordt nog steeds gemaakt als de T6.1 facelift. Door de jaren heen is de Transporter een voor de hand liggende keuze geweest voor mensen die ruimte, comfort, veiligheid en gemak willen. Maar is de Volkswagen T6 een goede bestelwagen?

Voor zover het bestelwagens betreft, is de Transporter T6 inderdaad een goede bestelwagen, net als alle Transporter-modellen die eraan voorafgingen. De T6 wordt geleverd met een 2.0L TDI 4-cilinder dieselmotor in verschillende stadia van afstelling, afhankelijk van uw vermogen nodig heeft. De 2.0L is een echt goede motor, waarschijnlijk een van de beste VW dieselmotoren die er zijn.

Wat het design betreft, ziet de Transporter er vrij nieuw uit, vooral de 6.1 versie. Binnenin overbrugt de Transporter de kloof tussen een bedrijfsvoertuig voor commerciële doeleinden en een redelijk goed uitgeruste auto. De afstemming van onderstel en vering is afgestemd op comfort.

De Transporter is een betrouwbare bestelwagen, maar heeft wel te kampen met een aantal noemenswaardige problemen. Qua waarde ligt de T6 in lijn met de meeste van zijn concurrenten, terwijl de praktische bruikbaarheid groot is.

VW Transporter T6 – De aandrijflijn

De Volkswagen Transporter T6 wordt geleverd met een 2.0L TDI motor die tussen 90pk, 102pk, 110pk, 150pk, en 205pk levert. De T6 2.0L-modellen met minder vermogen zijn zuiniger en verdienen de voorkeur van degenen die de T6 niet gebruiken om zware vracht te vervoeren, terwijl de krachtigere modellen over het algemeen de betere keuze zijn.

  Veel voorkomende problemen met Volkswagen Lupo

De Transporter wordt geleverd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 7-traps DSG dual-clutch versnellingsbak. De DSG is een in de industrie gebruikelijke versnellingsbak met dubbele koppeling, wat betekent dat veel mensen deze verkiezen boven de handgeschakelde versnellingsbak in de meeste VW wagens. De T6 is in de eerste plaats een auto met vierwielaandrijving, maar je kunt ook kiezen voor het AWD 4MOTION-model als je bereid bent om daarvoor te betalen.

Het is veilig om te zeggen dat de beste T6 combinatie de 150pk 2.0L TDI, de DSG versnellingsbak, en de 4MOTION AWD is, omdat deze configuratie vermogen, efficiëntie, en gebruiksgemak het beste in balans brengt. U kunt verwachten dat de meest efficiënte T6 modellen rond de 45MPG bieden, terwijl de meest krachtige rond de 35MPG doen.

VW Transporter T6 – Ontwerp en chassis

De Transporter T6 is verkrijgbaar in een aantal verschillende varianten, afhankelijk van wat je van een bestelwagen verlangt. Je kunt hem krijgen als Multivan, als Caravelle of als gewone Transporter, afhankelijk van of je een personenvervoerder of een meer utilitaire opzet nodig hebt. Ze zijn allemaal gelijkaardig met kleine verschillen zoals het aantal deuren en ramen.

Het interieur van de Transporter is mooi ingedeeld wat betekent dat het de bekende VW ergonomie filosofie volgt. De Transporter wordt geleverd met alle voorzieningen die je verwacht van een bestelwagen met de toevoeging van vele voorzieningen die je alleen verwacht te vinden in meer premium voertuigen.

Wat de rijervaring betreft, is de Transporter stug, maar dat is te verwachten voor een auto die tussen de 1600-2900lbs kan verpakken. Gezien het hoge zwaartepunt van de Transporter is het helemaal geen dynamische auto, maar een bestelwagen is ook nooit bedoeld als sportwagen.

  Welke VW Golf is de beste

VW Transporter T6 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De VW Transporter is altijd bekend geweest als een betrouwbare bestelwagen, wat betekent dat het erin slaagt om al het misbruik te weerstaan dat bij het territorium hoort. Echter, de meest voorkomende VW Transporter problemen worden geassocieerd met de EGR-klep, de elektronica, de versnellingsbak, remap problemen, en mogelijk de bobines.

Al met al, de Transporter is een van de meest betrouwbare mid-size bestelwagens op de markt, en als zodanig, moet je niet al te veel zorgen te maken over het verlaten van je gestrande.

VW Transporter T6 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De VW Transporter kost meer of minder dan elke andere middelgrote bestelwagen in zijn categorie. De Transit Custom is iets betaalbaarder, terwijl de Mercedes Vito iets duurder is. Praktisch gezien is de Transporter een uitstekende keuze, vooral omdat hij verkrijgbaar is in een aantal verschillende configuraties.

Veel mensen kiezen voor de Transporter omdat ze een bestelwagen willen die alles kan. Hij is groot genoeg en in staat om een aanzienlijke lading te vervoeren, terwijl hij ook kan worden gebruikt als een echt betrouwbare personenvervoerder.

FAQ Sectie

Is de Volkswagen Transporter T6 een veilige bestelwagen?

De Volkswagen Transporter legt de lat hoog voor vele andere bestelwagens, want hij krijgt de allerbeste veiligheidscijfers. Dit betekent dat de Transporter is uitgerust met alle moderne veiligheidsvoorzieningen zoals rijstrookassistent, zijbeveiligingssysteem, aanhangwagenassistent, bandenspanningscontrolesensoren, adaptieve cruise control, verkeerswaarschuwing en parkeerautomaat.

  Is Porsche Cayenne hetzelfde als VW Touareg?

Dit is natuurlijk een goede zaak, maar het slechte is dat geen van deze standaard zijn. Dat is echter ook het geval bij alle andere bestelwagens uit dit segment. Ook zonder al deze voorzieningen biedt de Transporter een prima botsbeveiliging, aangezien hij een veiligheidswaardering van 5 sterren krijgt.

Is de Volkswagen Transporter T6 beter dan de T6.1?

De Transporter T6.1 is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de T6, wat betekent dat hij heel wat meer biedt en dat hij de T6 in het moderne tijdperk brengt. Maar gezien de prijsverhoging die nodig is om de T6.1 te krijgen, wordt de T6 door velen beschouwd als de betere keuze.

Een bestelwagen verschilt van een personenwagen in die zin dat het niet zo zinvol is om hem steeds met een nieuwer model te upgraden als er een uitkomt.

Moet ik de VW Transporter T6 kopen?

Als u op zoek bent naar een middelgrote bestelwagen die alles aankan, dan is de Transporter de juiste keuze. De T6 is al geruime tijd een van de populairste bestelwagens op de markt en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen.

Je moet ook rekening houden met de concurrentie om te beslissen welke het beste bij je past, maar als je meteen voor de Transporter gaat, zul je niet teleurgesteld worden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts