Is Volvo betrouwbaarder dan Audi?

Volgens verschillende bronnen, waaronder UK’s Driver Power, NHTSA, IIHS, en Reliability Index, is Volvo veel betrouwbaarder dan Audi.

Bijna alle beoordelingsplatforms geven Volvo een betere beoordeling dan Audi. Dit is te wijten aan de enorme reparatiefacturen van Audi, die gemiddeld $987 per jaar kosten. Terwijl de gemiddelde jaarlijkse reparatierekening van Volvo rond de 769 dollar kost. Volvo scoort ook beter in hoe vaak de auto stuk gaat en de botsveiligheid, vergeleken met Audi.

Wat is betrouwbaarheid?

De betrouwbaarheid van een auto hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 • Crashveiligheid
 • Rekeningen voor reparaties
 • Aantal keren dat de auto gerepareerd moet worden
 • Tevredenheid van mensen
 • Kilometerstand
 • Hoe lang de auto meegaat
  Bij de aanschaf van een nieuwe auto kijken mensen vaak naar lage reparatierekeningen. Wat ook belangrijk is, is het aantal keren dat een auto stuk gaat of gerepareerd moet worden, want dat is een ongemak waar mensen niet op zitten te wachten. Betrouwbaarheid hangt ook af van hoe goed er voor de auto is gezorgd.

Is betrouwbaarheid echt belangrijk?

Betrouwbaarheid in auto’s is een synoniem voor consistentie en vertrouwen. Je wilt niet alleen dat je auto snel is en glimt, maar ook dat hij betrouwbaar is. Mensen willen hun auto gewoon kunnen starten en verder kunnen met hun leven, zonder zich zorgen te hoeven maken over een ritje naar de monteur.

Consumentenbeoordelingen voor betrouwbaarheid zijn misschien niet zo belangrijk voor nieuwere auto’s, of als u uw auto slechts voor een korte periode houdt, maar ze zijn het belangrijkst als de waarde van de auto daalt. Als u een tweedehands auto koopt, is het een heel goed idee om de betrouwbaarheidsbeoordelingen te controleren.

Problemen met Audi

Mensen associëren betrouwbaarheid vaak met auto’s van Duitse makelij, maar dat is niet het geval bij Audi. Audi heeft zijn naam gemaakt in de autosportindustrie en luxe auto’s, maar het moet werken aan zijn betrouwbaarheidsscores.

  Passen Mercedes velgen op Audi?

De problemen die Audi heeft als het gaat om betrouwbaarheid zitten in de motor, het koel- en verwarmingssysteem, het brandstofsysteem en de elektronica, die ook de duurste onderdelen zijn om te repareren.

Mensen krijgen vaak gemengde beoordelingen als het gaat om het kopen van een Audi. Auto reviewers zoals Driver Power, Reliability Index, of JD Power rangschikken Audi vaak echt ver achter hun andere concurrenten.

Volvo’s reputatie op het gebied van betrouwbaarheid

Volvo mag dan niet zo sportief zijn als Audi, qua betrouwbaarheid ligt het ver voor op Audi. Betrouwbaarheid lijkt vaak te saai voor sommige bestuurders die sensatie en snelheid willen, maar mensen hebben het zeker nodig als ze willen dat hun auto’s langer meegaan.

Volgens het Certified Pre-Owned (CPO) autoprogramma, dat de levensduur van het voertuig aangeeft, bieden Volvo en Audi beide hun klanten CPO aan. Toch wint Volvo het nog steeds van Audi. Dankzij voorzieningen zoals een meer dan 170 punten tellende inspectie en een vijfjarige garantie met onbeperkte kilometers staat Volvo bovenaan.

De veiligheidsvoorzieningen van Volvo zijn altijd van het hoogste niveau geweest. Het merk is al sinds 1927 op de markt. Ze kwamen voor het eerst naar de Verenigde Staten in 1944, wat eerder is dan de komst van Audi, dus Volvo heeft zijn stempel eerder gedrukt. De eerste PV444’s, gemaakt in 1944, waren uiterst betrouwbaar. Ze waren zo goed dat we die auto’s tot op de dag van vandaag nog letterlijk op het platteland van Zweden kunnen zien.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

Volvo’s ranglijst

In 2020 werd de Volvo XC40 gerangschikt als de nummer één betrouwbare auto door Driver Power. Ook de Reliability Index en JD Power rangschikken Volvo’s zeer goed. Door de reviews van klanten te lezen, kunnen we uit getuigenissen van bestuurders ook opmaken dat Volvo zeer betrouwbaar is. De veiligheidsvoorzieningen van Volvo geven hen vaak een voorsprong op de andere automerken.

In 2019 rangschikte de Betrouwbaarheidsindex Volvo op de 23e plaats van 40 autofabrikanten, waardoor ze een totale score van 127 kregen. Terwijl Audi op de 34e plaats van de 40 kwam in de Reliability Index ranglijst.

Volvo is de duidelijke winnaar op het gebied van betrouwbaarheid ten opzichte van Audi

Als we kijken naar de onderzoeken en de ranglijsten van verschillende websites en bedrijven, is het duidelijk dat Volvo veel betrouwbaarder is dan Audi. Dat gezegd hebbende, verkiezen sommige mensen toch Audi boven Volvo vanwege de hoge prestaties, het sportievere uiterlijk en de tevredenheid van de eigenaar.

FAQ

Welke veiligheidsvoorzieningen biedt Volvo?

Volvo is altijd zeer bekend geweest om zijn veiligheid. Het heeft actieve en passieve veiligheid. Actieve veiligheidsfuncties zijn hulp bij het volgen van de rijstrook, dodehoekinformatiesysteem, actieve grootlichtregeling, Driver Alert Control en City Safety. Passieve veiligheidsfuncties zijn onder meer voetgangersairbag, inklapbare stuurkolom en ondersteuning bij botsingsbeperking.

Wat zijn de meest betrouwbare auto review websites?

Volgens een onderzoek uit 2016 besteden mensen 60% van hun autoaankoopproces aan online onderzoek en het zoeken naar de beste auto voor hun behoeften. Enkele van de beste auto review websites zijn:

 • Edmunds
 • Car.com
 • JD Power

Zijn Audis duurder dan Volvos?

Audi’s kosten veel meer in vergelijking met Volvo’s. Volvo’s duurste auto ligt rond de één miljoen, terwijl Audi’s duurste auto rond de drie miljoen ligt. De goedkoopste auto van Audi is de Audi A3-sedan met een basisprijs van 33.300 dollar. Volvo’s goedkoopste auto is echter de XC40 met een basisprijs van 33.700 dollar.

  Is de BMW E46 betrouwbaar?

Wat is de snelste auto van Audi?

Audi’s snelste auto is de 2019 Audi R8 V10 die 0 tot 60 mph kan gaan in slechts 2,8 seconden. Hij heeft een V10-motor met 562 pk. De auto is achterwielaandrijving, waardoor hij hoge prestaties levert. Het is een zeventraps automatische transmissie.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Audi auto’s?

Audi is een van de bekendste Duitse autobedrijven. Ze zijn bekend voor hun:

 • Sportief uiterlijk
 • comfort
 • Prestaties
 • Elegant interieur

Waar komt Audi vandaan?

Audi werd in 1932 opgericht door het Duitse bedrijf Auto Union, dat later in de jaren zestig door Volkswagen werd opgekocht en met Volkswagen fuseerde. In 1965 werd het gelanceerd als de Audi F103, die in feite het moderne Audi bedrijf vormde. Het is een van de grootste Duitse autofabrikanten ter wereld.

Waar komt Volvo vandaan?

Volvo is een Zweeds merk, gemaakt door het Zweedse bedrijf SKF. Oorspronkelijk maakte het kogellagers. Ze begonnen Volvo als een kogellagerbedrijf van topkwaliteit voor export naar de Verenigde Staten. Uiteindelijk veranderden ze en begonnen ze auto’s te maken. Volvo is beroemd om zijn veiligheid en betrouwbaarheid over de hele wereld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts