Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

Door een aantal veel voorkomende problemen bij Tesla voertuigen, wordt Volvo als betrouwbaarder beschouwd dan Tesla.

Volgens de belangrijkste ranglijsten van automerken scoort Tesla vaak veel lager dan Volvo. Betrouwbaarheid is de belangrijkste reden voor de lage scores van Tesla in Consumer Reports en JD Power in vergelijking met Volvo, dat een sterke reputatie heeft als een veilig en betrouwbaar merk.
Als we echter alleen de elektrische auto’s van Volvo vergelijken met die van Tesla, dan wint Tesla duidelijk in de categorie elektrische auto’s.

Op zoek naar betrouwbaarheid

Bij het zoeken naar een nieuwe auto houden de meeste mensen rekening met de mogelijke reparatiekosten van hun auto en zoeken ze een auto met lage reparatiekosten. Ook belangrijk is hoe vaak een auto stuk gaat of gerepareerd moet worden.

Een andere zeer belangrijke factor als het gaat om betrouwbaarheid is hoe goed de auto is onderhouden als u hem tweedehands koopt. De manier waarop een auto wordt verzorgd, bepaalt voor een groot deel hoe betrouwbaar hij op de lange termijn zal zijn.

Betrouwbaarheid van een elektrische auto: Minder onderdelen en minder reparaties

Elektrische auto’s hebben over het algemeen minder bewegende onderdelen en geen motor die ze moeten bedienen, dus ze zijn veel kostenefficiënter in onderhoud. Ze hebben doorgaans veel lagere reparatierekeningen dan traditionele auto’s door minder slijtage van onderdelen. Elektrische voertuigen hoeven ook geen olie te verversen en hebben ook geen last van verstopte kleppen of het vervangen van pakkingen en luchtfilters.

EV’s leiden zeker tot besparingen op lange termijn als het gaat om typische reparatierekeningen. De betrouwbaarheid hangt echter af van de tevredenheid van de gebruikers en de consistentie van de prestaties van de auto.
Het grootste probleem met betrekking tot de betrouwbaarheid van EV’s is de vervanging van accu’s, wat vrij duur is. Hoe langer de auto rijdt, hoe korter de actieradius zal worden. Op een bepaald moment zullen de batterijen niet meer kunnen worden opgeladen.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Audi?

Dit gezegd zijnde, slijten de lithium-ion batterijen van EV’s niet al te snel. Er is een gemiddelde van 100.000 mijl voordat de actieradius significant afneemt.

De betrouwbaarheid van Tesla is twijfelachtig

Volgens de beoordelingen van Consumer Reports heeft Tesla altijd vrij laag gescoord in betrouwbaarheidsbeoordelingen. En dat geldt niet alleen voor één of twee Tesla-modellen, maar voor bijna al zijn modellen.

De huidige Tesla Model X kreeg een score van slechts twee op vijf voor betrouwbaarheid. Hetzelfde is het geval met Model Y en Model 3. Model Y haalde zelfs nooit meer dan een één op vijf en Model 3 haalde slechts één keer vier op vijf.

Problemen met Tesla

Tesla kreeg naar verluidt 205 problemen per 100 voertuigen. Dit is veruit het meeste van alle automerken. Dus, wat zijn deze problemen?

Tesla staat bekend om gebreken in de bouwkwaliteit. Deze kwestie is door veel klanten, maar ook door technische mensen, aan de orde gesteld. In 2018 beoordeelde de deskundige autotechnisch adviseur Sandy Munro de auto’s door te zeggen dat de kwaliteit zelfs lager was dan die van een Kia uit de jaren 90.
Afgezien hiervan komen andere problemen zoals een slechte laklaag of ongelijke kieren tussen buitenpanelen ook vaak voor bij Tesla-auto’s. In een interview met Munro erkende zelfs Tesla’s CEO Elon Musk deze problemen.

Volvo: Een reputatie voor betrouwbaarheid en veiligheid

Volvo is altijd het handelsmerk geweest voor veiligheid. Volvo biedt zijn klanten het CPO (Certified pre-owned) autoprogramma, waarbij de levensduur van het voertuig wordt geschat. Volvo is misschien wel het enige automerk dat auto’s is gaan maken om zijn klanten te verzekeren van de beste veiligheidsvoorzieningen.

  Zijn Porsche 996 Turbo's betrouwbaar?

Volvo is een standaard geworden voor betrouwbaarheid en veiligheidsvoorzieningen. Zelfs oude Volvo’s worden nog steeds beschouwd als opmerkelijk betrouwbaar. Mensen zijn nog steeds dol op hun Volvo 740-serie en delen hun foto’s met hun oude robuuste Volvos online.

Als we het over Volvo’s elektrische auto’s hebben, zijn die ook behoorlijk betrouwbaar. De Volvo XC40, Volvo’s eerste EV, behaalde een score van 71 op 100 in de betrouwbaarheidsbeoordelingen van JD Power. De auto wordt geleverd met alle premium veiligheidsvoorzieningen. IIHS beloonde de auto ook met de Top Safety Pick+ award.

Volvo vs. Tesla

Als we de merken Volvo en Tesla over het algemeen vergelijken, kunnen we gemakkelijk zeggen dat Volvo betrouwbaarder en betrouwbaarder is. Dit komt door hun lage reparatiecijfers en betere bouwkwaliteit.
Als we het echter alleen hebben over de elektrische auto’s van Volvo in vergelijking met Tesla, dat alleen elektrische auto’s produceert, dan heeft Tesla enkele voordelen ten opzichte van Volvo. Tesla maakt zijn elektrische auto’s al sinds 2008. Ze hebben meer onderzoekstijd gehad in vergelijking met Volvo. Ze hebben een hogere waarde van elektrische auto’s dan Volvo op het gebied van elektrische auto’s. Ze hebben andere voordelen ten opzichte van Volvo met elektrische auto’s, zoals:

  • Betere actieradius
  • Betere prestaties
  • Betere technische functies en infotainmentsysteem
  • Betere garantie
  • Betere automatische piloot modus

FAQ

Hebben Tesla auto’s een automatische piloot modus?

Tesla auto’s worden geleverd met een praktische automatische pilootmodus. De autopilot modus maakt van de auto geen zelfrijdende auto, maar is er om de bestuurder te helpen. De bestuurder kan nog steeds de auto besturen. De autopilot-modus vereist de handen van de bestuurder aan het stuur en de bestuurder kan op elk moment de controle overnemen.

  Is Volvo een luxemerk?

Wat is de goedkoopste Tesla?

De Tesla Model 3 is het goedkoopste model beschikbaar, maar het biedt nog steeds veel goede functies. Hij heeft een geschatte actieradius van 263 mijl en de slanke vorm van de auto ziet er elegant uit. De prijs van de basisvariant begint bij 41.190 dollar. Alle varianten zijn standaard voorzien van Tesla’s grote infotainmentscherm. De autopilot optie kan worden toegevoegd voor een extra $3.000.

Hoe lang gaat de batterij van een Tesla mee?

Tesla biedt een accugarantie van 8 jaar of 150.000 mijl, afhankelijk van wat het eerst komt. De standaard Model 3 heeft een garantie van 100.000 mijl. Hoewel, Tesla beweert dat de batterij aan het einde van de garantieperiode nog 70 procent van zijn levensduur heeft behouden.

Is betrouwbaarheid echt belangrijk?

Betrouwbaarheid in auto’s betekent elke dag hetzelfde resultaat krijgen met perfecte prestaties. De consistentie van een auto is het belangrijkst wanneer iemand een automerk moet vertrouwen. Als een auto om de dag moet worden gerepareerd met een dure set onderdelen, dan is die auto waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd.
Wanneer er echter een nieuwe auto op de markt komt, staan mensen meestal te trappelen om hem te kopen zonder enige aandacht te besteden aan de auto reviews en ratings. Op dat moment, mensen meestal negeren betrouwbaarheid en gaan in de richting van het ervaren van nieuwe functies. Niettemin, betrouwbaarheid komt een belangrijke factor wanneer de auto wordt een beetje ouder.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts