Is Volvo een goede auto om te verkopen?

Volvo’s verliezen ongeveer 50% van hun waarde na 5 jaar, wat net het gemiddelde is voor auto’s om te verkopen. Volvo is een luxewagen, en luxewagens houden hun prijs niet lang vast.

Als u denkt aan het flippen van een Volvo, oudere Volvo’s zijn veel goedkoper om te kopen. Een goede Volvo kan worden gevonden voor zo weinig als 800 tot 1500 dollar, en dan na het opknappen van het een beetje, kan het worden verkocht voor meer dan 3000 dollar. Nieuwere Volvo’s, die kwalitatief veel beter zijn, verliezen bijna de helft van hun waarde in slechts 5 jaar.

Een Volvo verkopen

Veel mensen kopen een auto en verkopen hem dan weer voor een hogere prijs nadat ze wat reparaties en opfrisbeurten hebben uitgevoerd. Dit staat bekend als het flippen van een auto. Volvo’s staan vaak bekend als zeer duurzame auto’s, en ze gaan lang mee. Mensen kopen vaak oudere Volvos om de Zweedse rijervaring te ervaren.

Er zijn veel mensen die Volvo’s kopen tegen een lagere prijs en ze dan doorverkopen. Volvo-modellen van 2000 tot 2012 waren niet al te complex, dus ze zijn gemakkelijk te repareren en te herstellen. Sommige modellen kunnen een beetje moeilijk te repareren zijn, maar de meeste zijn niet zo complex. Het reparatieproces hangt sterk af van het voertuig, en soms kunnen ze weer worden verkocht tegen een zeer goede prijs.

Als u Volvo’s wilt omkopen, dan is een goede kennis van auto’s een must. U moet een goede kennis hebben van wat er onder de motorkap zit en weten naar welke probleemgebieden u moet zoeken. U moet beschikken over goede apparatuur om het voertuig te repareren. Als u de auto naar een garage moet brengen voor reparaties, dan kan het u veel gaan kosten, waardoor de winst te laag zou zijn om de moeite waard te zijn.

  Is Volvo een luxemerk?

Volvo betrouwbaarheid

De duurzaamheid en betrouwbaarheid van Volvo’s zijn een groot verkoopargument. Mensen kopen vaak oude goedkopere Volvo’s omdat de soepele rit die Volvo biedt uniek is. Mensen vertrouwen het merk Volvo vanwege de jarenlange betrouwbaarheid en de motoren die lang meegaan. Volvo motoren kunnen gemakkelijk meer dan 20 jaar meegaan.

Deze betrouwbaarheidsfactoren komen vaak van pas bij de verkoop van de auto omdat Volvo altijd een relevante auto is en mensen hem nog steeds kopen voor dagelijks gebruik. Ze hebben ook de beste veiligheidsvoorzieningen, wat hun waarde verhoogt. Over het algemeen zijn ze geen slechte aankoop en mensen gebruiken nog steeds oude Volvo’s.

Volvo veiligheidsvoorzieningen

De veiligheidsvoorzieningen die oudere Volvo’s bieden, zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard. Volvo staat bekend om zijn uitvinding van driepuntsveiligheidsgordels en opblaasbare gordijnen, die levensreddende veiligheidsvoorzieningen zijn. Deze kenmerken zijn altijd een groot verkoopargument als u een Volvo wilt omkopen. Oudere Volvo’s hebben ook airbags, die een goede zaak zijn in termen van het flippen van een auto.

Onderhoud

Oudere Volvo’s vragen vaak minder onderhoud en de onderdelen zijn van degelijke kwaliteit die lang meegaan. Reparatiekosten vallen ook mee, zodat ze goedkoop gerepareerd kunnen worden om tegen een redelijke prijs te verkopen. De nieuwere modellen hebben echter dure onderdelen, die veel kunnen kosten als u van plan bent om te verkopen.

Te repareren problemen bij Volvo’s

Voordat u een auto koopt, is het belangrijk om te kijken naar de veelvoorkomende gebreken van dat specifieke automerk of model. Als u van plan bent om een Volvo te kopen, dan zijn er een aantal veel voorkomende problemen waar u in eerste instantie aan moet denken. Sommige van deze reparaties zijn duur, zoals:

  • Transmissieproblemen – Volvo’s hebben problemen gehad met hun transmissiesystemen, dus kijk uit voor mogelijke problemen met het transmissiesysteem, want ze kosten veel om te repareren.
  • Lekkage stuurbekrachtigingsvloeistof – Er zijn enkele problemen gemeld met betrekking tot lekkage van stuurbekrachtigingsvloeistof. Dit is niet een zeer grote reparatie, maar toch, dit moet niet worden genegeerd.
  • Defecte airconditioning – Sommige gebruikers hebben problemen met de airco gemeld, dus u moet hier ook naar kijken.
  • Auto-braking systeem mislukking – Dit probleem is gemeld met nieuwere 2015 XC90 modellen. Het kan worden gerepareerd, maar het kan duur zijn als u uw auto naar een garage brengt.
  Maakt Volvo hybride auto's?

Verkoopvaardigheden

Last but not least zul je de auto moeten verkopen, wat een vaardigheid op zich is. Er zijn veel websites waar oude auto’s worden verkocht zoals eBay, Facebook marktplaats, cars.com, Craigslist, en AutoTrader. Je zult een goede verkoopaankondiging moeten doen en goede foto’s van de auto moeten maken. Het is een goed idee om verticale foto’s te nemen in plaats van horizontale.

Voorzichtig verkopen en geld verdienen

Als er een Volvo is die ernstig gerepareerd moet worden, dan moet u eerst de waarde van de auto controleren bij Kelley Blue Book. Als de reparatiekosten de doorverkoopwaarde van die auto waard zijn, dan is het misschien een goed idee om in zo’n Volvo te investeren. Houd echter altijd in gedachten dat reputatie is erg belangrijk in flipping auto’s, dus altijd proberen om het beste te doen om de auto te repareren en niet verkopen mensen een onbetrouwbaar voertuig.

Volvo is een luxe automerk en alle luxe auto’s verliezen hun waarde na een aantal jaren. Volvo heeft een hoog afschrijvingspercentage vanwege zijn uniciteit. Toch kopen mensen nog steeds Volvo’s omdat ze solide zijn. Volvo-modellen van na 2000 zijn ook veilig met een goede vorm en niet de zoveelste boxy Volvo. Modellen als de XC70 worden tot op de dag van vandaag nog steeds geprezen. Dus over het geheel genomen is Volvo geen slechte auto om om te tossen.

  Hoe lang gaat een Volvo-motor mee?

FAQ

Wat is de car flipping business?

Een auto kopen tegen een lage prijs en hem dan na wat reparaties voor een veel hogere prijs verkopen is het flippen van een auto. Mensen kopen ook wel eens een auto en gebruiken hem dan een tijdje om hem vervolgens met een mooie winst te verkopen. Sommige auto’s hebben een zeer hoge doorverkoopwaarde zoals Toyota of Honda, en die verkopen heel gemakkelijk.

Houden mensen van Volvo’s?

Volvo maakte vroeger veilige auto’s met boxy designs, wat niet ieders favoriet was. Maar ze zijn veranderd, en nu maken ze enkele van de veiligste auto’s met goede slanke ontwerpen en krachtige motoren. De soepelheid van Volvo’s aandrijving is ook briljant.

Volvo’s zijn ook zeer solide en duurzaam, zodat ze zelfs na het verstrijken van de garantie sierlijk meegaan. Ze vragen bijna nooit om grote reparaties. Volvo’s zijn ook geliefd om hun consistentie en betrouwbaarheid. Ze gaan niet vaak stuk en lopen gewoon goed.

Wat zijn de beste websites voor autoverkopers?

Tegenwoordig is alles op het internet te vinden en mensen kopen hun nieuwe auto ook online. Hier zijn enkele websites die kunnen helpen bij het kopen en verkopen van een auto:

  • Cars.com
  • eBay
  • Facebook marktplaats
  • Hemmings
  • TrueCar
  • Craigslist

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts