Jeep Cherokee start niet – oorzaken en hoe op te lossen

Jeep Cherokee Problemen

Als u een avontuurlijk persoon bent, is de Jeep Cherokee een uitzonderlijke auto om te hebben. Het kan echter frustrerend zijn om erachter te komen dat de auto niet start wanneer u zich voorbereidt op een nieuw avontuur. Daarom hebben we een aantal oorzaken van het niet starten van de Jeep Cherokee en hoe je die kunt verhelpen voor je op een rijtje gezet.

Enkele oorzaken van het niet starten van de Jeep Cherokee zijn een lege accu, een slechte dynamo, een slecht startrelais, corrosie op accupolen, slechte bougies, slechte brandstofinjectoren, verstopte brandstoffilters, een defecte brandstofpomp, een slechte elektromagneet starter en een defecte bobine.

Waarom start mijn Jeep Cherokee niet? Hoe los ik het probleem op?

Een lege accu

Een lege accu is het eerste waar u naar moet kijken als uw auto niet start. Als uw auto een tijdje niet gebruikt is of het weer extreem koud is, is de kans groot dat de accu van uw auto zwak is en de auto niet start.

Als uw auto niet start vanwege een zwakke of lege accu, kunt u proberen hem te starten met een jumpstart. Als een jumpstart niet werkt, moet u een nieuwe accu aanschaffen. Het is van vitaal belang dat u een krachtige en duurzame batterij aanschaft die lang meegaat.

Een slechte dynamo

Een andere veel voorkomende oorzaak van het niet starten van de auto is een defecte dynamo. De dynamo is verantwoordelijk voor het opladen van de accu van de auto tijdens het rijden. Daarnaast zet hij ook mechanische energie om in elektrische energie. Dus, als de dynamo slecht is, zal de auto niet starten omdat er geen energie aan de accu wordt geleverd.

Om dit probleem op te lossen, moet de eigenaar of gebruiker de slechte alternator vervangen door een goede.

  Veel voorkomende problemen met Jeep Compass

Een slecht startrelais

Het startrelais werkt hand in hand met de elektromagneet van de starter. Het werk van het startrelais is het inschakelen van de stroom die de elektromagneet van de starter activeert. Als het startrelais dus slecht is, zal het zijn functie niet uitvoeren en zal de auto niet starten.

Breng uw auto naar een professionele monteur om het slechte startrelais te vervangen door een nieuwe. Dit zal het probleem verhelpen.

Corrosie op accupolen

Hoewel dit probleem niet vaak voorkomt, kan het toch verhinderen dat de auto start. Gecorrodeerde accupolen stoppen de stroom, waardoor de energie niet van de accu naar de motor kan worden overgebracht. Controleer gewoon of de accupolen van uw auto gecorrodeerd zijn. Dit probleem kan worden verholpen door het gecorrodeerde deel schoon te maken en de kabels opnieuw aan te sluiten.

Slechte brandstofinjectoren

Brandstofinjectoren zorgen ervoor dat het gas vanuit de tank via de pomp in de motor terechtkomt. Als de brandstofinjector beschadigd of defect is, werkt hij dus niet zoals bedoeld. Daardoor zal de auto niet meer starten. Om dit probleem te verhelpen, moet u de slechte brandstofinjector verwijderen en een nieuwe installeren.

Slechte bougies

Bougies zijn een van de eerste onderdelen die meestal stuk gaan in een auto. Bovendien moeten autogebruikers hun bougies om de 40.000 mijl vervangen. En aangezien bougies een elektrisch signaal van de bobine naar de motor sturen om de auto te starten, werkt uw auto niet als ze aangetast of slecht zijn.

Als u dit probleem wilt verhelpen, moet u de slechte bougies vervangen door goede.

Slechte elektromagneet starter

De elektromagneet van de starter is de vonk die de motor van uw auto start. Hij ontvangt elektrische stromen van de accu en het ontstekingssysteem van de auto die een keten van elektrische reacties in gang zetten om de motor te starten. Als de elektromagneet van de starter slecht is, zal de Jeep Cherokee dus niet starten. Laat de slechte elektromagneet van de starter vervangen.

  Alles over de 2023 Jeep Wagoneer

Defecte brandstofpomp

De functie van de brandstofpomp is het leveren van brandstof aan de motor vanuit de brandstoftank. Maar ook dit onderdeel gaat na verloop van tijd stuk of wordt slecht. Behalve dat de auto niet start, zijn andere tekenen van een slechte brandstofpomp: vermogensverlies, een sputterende motor, lawaai in de brandstoftank en een dode motor. U kunt dit probleem oplossen door de slechte brandstofpomp te vervangen.

Defecte bobine

Net als bougies moeten ook de bobines om de 40.000 tot 50.000 mijl worden vervangen. Bobines zetten de elektrische energie van de accu van de auto om in hoogspanning, slaan die levendig op en geven die vervolgens als hoogspanningsstroomimpuls af aan de bougie. Daarom zal de auto niet starten als de bobine defect of slecht is. Vervang gewoon de slechte bobine door een nieuwe om het probleem op te lossen.

Verstopte brandstoffilters

Last but not least kunnen verstopte brandstoffilters er ook voor zorgen dat de auto niet start. Merk op dat brandstoffilters vaak verstopt raken door metalen fragmenten in verschillende vormen van ijzerhoudend metaal. Als de brandstoffilters verstopt zijn, moet u ze ontstoppen om het probleem te verhelpen. Maar als het brandstoffilter beschadigd is, zult u het moeten vervangen.

FAQ

Is de Jeep Cherokee betrouwbaar?

Ja, de Jeep Cherokee is vrij betrouwbaar in vergelijking met de meeste van zijn rivalen. Dat komt omdat betrouwbaarheidbureaus als RepairPal en J.D. Power deze auto een iets bovengemiddelde betrouwbaarheid gaven. RepairPal gaf hem een score van 4,5 op 5,0, terwijl J.D. Power hem een score van 82 op 100 gaf, wat bovengemiddeld is.

  Jeep Compass start niet - oorzaken en hoe te verhelpen

Is het duur om een Jeep Cherokee te onderhouden?

Ja, het onderhoud van een Jeep Cherokee is behoorlijk duurder dan dat van vergelijkbare auto’s. Gemiddeld zal de eigenaar jaarlijks minstens 520 dollar moeten uitgeven om zijn Jeep Cherokee te repareren en te onderhouden. Dit is meer dan het gemiddelde voor compacte SUV’s, dat jaarlijks ongeveer 462 dollar kost om te repareren en te onderhouden.

Welke andere problemen heeft de Jeep Cherokee?

De Jeep Cherokee is een vrij betrouwbare auto in vergelijking met andere Jeep modellen. Toch ondervindt deze auto ook verschillende problemen waar eigenaars en gebruikers rekening mee moeten houden. Afgezien van startproblemen, hebben Jeep Cherokee eigenaren ook melding gemaakt van transmissie problemen, slechte gas kilometers, elektrische problemen, TIPM probleem, en nog veel meer.

Samenvatting

Startproblemen komen niet alleen vaak voor bij de Jeep Cherokee, maar ook bij andere auto’s. Niettemin is het verhelpen van dergelijke problemen zeer eenvoudig zolang u de bron van het probleem kent. Daarom is het niet goed om te gissen maar een professionele monteur uw auto te laten inspecteren en diagnosticeren.

Toch zijn een lege accu of een slechte dynamo de belangrijkste oorzaken van startproblemen. Als u dergelijke problemen in de toekomst wilt voorkomen, is het goed om de door de fabrikant aanbevolen periodieke onderhoudsbeurt te volgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts