Kan een BMW overal worden onderhouden?

Een BMW kan overal worden onderhouden, maar het beste is om dat bij de plaatselijke BMW-dealer te doen.

BMW’s zijn gemaakt met zeer complexe engineering en jaren van onderzoek. Ze zijn uiterst complex in vergelijking met andere budget- of massaproducten. De motor en andere onderdelen zitten zo gevoelig in elkaar dat één foutje van een plaatselijke monteur u veel kan kosten.

Onderhoud buiten

Veel mensen zijn gewend om hun auto’s te laten onderhouden door een reparatiewerkplaats in de buurt of zelfs door henzelf. Ze denken dat BMW’s net zo zijn als alle andere auto’s met een motor, een versnellingsbak en stoelen. Het is echter niet zo eenvoudig in het geval van BMW, omdat ze veel moeilijker zijn dan veel andere auto’s.

U moet proberen om een zeer bekwame monteur te vinden, anders, gewoon vasthouden aan de BMW authentieke dealers. Externe monteurs moeten goed zijn in bepaalde auto’s, maar het is niet noodzakelijk dat ze meesters zouden zijn in elke auto. Niettemin zijn er enkele monteurs bij lokale reparatiebedrijven, die daadwerkelijk aan BMW’s kunnen werken.

Ervaring personeel

Het eerste probleem met de reparatiewerkplaatsen is dat ze niet zoveel geschoold personeel hebben. De monteurs die bij BMW dealers werken krijgen daarentegen hun opleiding en werken aan verschillende BMW, MINI, en Rolls-Royce auto’s. De monteurs bij lokale winkels zijn niet altijd de beste optie voor u.

Echter, sommige monteurs daadwerkelijk hebben gewerkt bij deze Duitse autodealers. Veel monteurs verlaten hun baan bij grote bedrijfsdealers en openen hun reparatiewerkplaatsen. U kunt veel monteurs die hebben gewerkt met deze auto’s te vinden. Deze monteurs zouden uw beste gok moeten zijn.

Diagnostische apparaten

Een ander punt dat besproken moet worden is de diagnoseapparatuur. BMW dealers beweren dat ze de beste diagnose-apparatuur voor hun auto’s hebben. Tegenwoordig zijn er echter veel nieuwe reparatiebedrijven die zwaar investeren in hun bedrijf en zij hebben ook dergelijke apparatuur.

  Maakt BMW een sportwagen?

Niet alle reparatiebedrijven beschikken echter over de modernste apparatuur en toestellen. Deze kunnen er niet in slagen een belangrijk probleem in uw auto op te sporen, wat tot ernstige schade kan leiden. Daarom moet u eerst kijken naar de geloofwaardigheid en reputatie van de reparatiewerkplaats, voordat u uw auto daarheen brengt.

Voordelen

Al met al zijn er veel voordelen aan het brengen van uw BMW naar reparatiewerkplaatsen. Ze zouden u meer dan 25% minder kosten dan BMW dealers. Als u een ervaren monteur vindt, die in het verleden met deze auto’s heeft gewerkt, dan kunt u uw auto daar zeker heen brengen. U kunt uw BMW met elk klein probleem brengen, en ze zouden het voor veel minder geld laten repareren.

BMW dealer

Nu is de beste optie nog steeds om uw auto naar de BMW dealer te brengen voor gepland onderhoud en reparaties. Zij hebben ervaren personeel die al jaren met deze auto’s werken. De Duitse auto’s zijn niet gemaakt zoals elke andere Japanse auto. Integendeel, ze zijn zeer complex gemaakt.

Originele onderdelen

Een van de beste dingen aan het krijgen van uw service gedaan bij de BMW dealers is het krijgen van de originele onderdelen. Deze onderdelen worden meestal geïmporteerd uit het buitenland. Als u een paar kleine onderdelen moet vervangen, dan kan dat gemakkelijk gedaan worden bij lokale reparatiewerkplaatsen. Maar als u een groot onderdeel zoals de transmissie moet vervangen, dan moet u naar de authentieke dealers gaan.

  Hebben BMW's richtingaanwijzers?

Geschoolde werknemers

De medewerkers van de BMW dealers zijn zeer ervaren en opgeleid. Deze mensen werken dagelijks met BMW’s. De complexe BMW’s hebben ook apparatuur nodig om te onderhouden, en deze monteurs zijn ervaren om met deze apparatuur te werken.

Nieuwere BMW’s zijn veel complexer. De werknemers in de reparatiewerkplaatsen werken meestal met oudere BMW’s. Mensen met oudere BMW’s hebben geen garantie en deze zijn ook niet zo complex, dus brengen zij hun auto’s naar reparatiewerkplaatsen. De meeste mensen met een nieuwe BMW gaan er echter nooit mee naar toe. Hierdoor ontstaat hun onervarenheid ten opzichte van de nieuwe BMW’s.

Garantie vervalt

Er bestaat een misverstand dat als u uw auto naar een lokale garage brengt, dat dan uw BMW garantie vervalt. De Magnuson-Moss Warranty Act verbiedt dit ten strengste. U kunt uw auto naar elke garage brengen. BMW verklaart echter dat als een onderdeel beschadigd raakt door de service van een derde partij, zij daar niet verantwoordelijk voor zijn.

Voordelen

Uw onderhoud laten uitvoeren bij de authentieke BMW dealers heeft zo zijn voordelen. BMW weet dat er verschillende andere concurrenten zijn, dus hebben ze hun prijzen verlaagd of betere aanbiedingen gedaan. Een ander voordeel is dat als u een originele BMW laat vervangen, u daar ook 2 jaar garantie op krijgt.

BMW dealers VS Herstelbedrijven

Beide hebben hun eigen voordelen. Als u een nieuwe BMW heeft, met garantie, ga dan zeker voor de authentieke dealers. Dit zou u een hoop geld besparen. De zaken veranderen als je geen garantie meer hebt.

Als u een BMW-specifiek reparatiebedrijf kent of een persoon met ervaring in het onderhouden van BMW’s, dan moet u naar deze bedrijven gaan. Deze mensen zijn dezelfde die ooit bij BMW dealers hebben gewerkt. Ze hebben meestal ook de juiste apparatuur voor uw auto. Ze kosten zelfs minder dan BMW dealers.

  Wat zijn de verschillen tussen de BMW series?

FAQ

Hoe lang duurt de BMW garantie?

Soms is er een verschillende garantiedekking voor verschillende onderdelen. Maar de oorspronkelijke garantie die alle defecten of gebreken aan de auto dekt, duurt vier jaar of 50.000 mijl, afhankelijk van wat het eerst komt. Als u een probleem ondervindt met uw BMW, dan moet u er mee naar hen toe gaan en het gratis laten repareren.

Daarnaast biedt BMW ook 3 jaar of 36.000 mijl garantie op gratis geplande onderhoudsbeurten. Er is ook een garantie op High-Voltage Lithium-Ion batterij, gebruikt in hybrides, die 8 jaar of 80.000 mijl duurt. De corrosiegarantie duurt slechts ongeveer 12 jaar.

Zijn BMW’s duur in onderhoud?

Veel mensen kopen geen oude BMW’s en Duitse auto’s, omdat ze veel meer kosten in het onderhoud. BMW’s zijn luxewagens en als u problemen krijgt met deze wagens, dan moet u betalen voor dure onderdelen. Gepland onderhoud is ook duur vanwege hun complexe systemen.

Hoeveel BMW dealers zijn er in de VS?

BMW heeft ongeveer 341 dealers voor hun BMW wagens. Ze hebben ook 152 dealers voor BMW motorfietsen, 126 voor MINI, en 36 voor Rolls-Royce. Het Duitse merk is al geruime tijd in de VS aanwezig en is uiterst succesvol.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts