Kan een dik iemand in een Porsche rijden?

De meeste mensen denken dat bestuurders met overgewicht geen kans maken om comfortabel in sportwagens te zitten, maar dat geldt alleen voor bepaalde merken en bepaalde modellen. Sommige compacte sportauto’s zoals de Mazda Miata zijn vrij onvergeeflijk voor zowel lange als dikke bestuurders omdat ze veel te krap zijn.

Porsche daarentegen maakt heel wat grote auto’s zoals de Porsche Cayenne, de Porsche Panamera, de Porsche Macan, en de EV Taycan. Alle vier van deze zijn gemakkelijk in staat om zowel overgewicht en slungelige bestuurders tegemoet te komen zonder enige problemen.

De grote vraag is of je in staat bent om in een 911 of zelfs de Cayman/Boxter te passen. Gezien het feit dat Porsche uiterst functionele en ergonomische auto’s maakt, zou u in beide moeten kunnen passen. Een 911 ziet er misschien klein en oncomfortabel uit, maar het is eigenlijk een van de meest comfortabele sportwagens die er zijn.

De Cayman/Boxster is de krapste Porsche van allemaal, omdat hij lijkt op de eerder genoemde Miata. Maar zelfs deze twee zijn aan de binnenkant beduidend groter dan een Miata, wat betekent dat alleen de grootste bestuurders die er zijn zullen worstelen met deze twee.

Grote Porsche modellen – Cayenne, Panamera, Taycan, Macan

Elk van deze vier is meer dan ruim genoeg voor 99% van de mensen die er zijn, omdat ze net zo ruim zijn als alle andere auto’s uit hun segment. De Cayenne is een middelgrote SUV die kan wedijveren met de Mercedes GLE, de BMW X5 en de Audi Q7, wat betekent dat hij geen gebrek aan ruimte heeft.

De Porsche Panamera is een vierdeurs sedan die aantoonbaar de grootste zitruimte biedt van alle Porsche modellen die er zijn. De Panamera zit beduidend lager dan de Cayenne, wat de instap kan bemoeilijken. Over het geheel genomen is de Panamera waarschijnlijk meer dan genoeg voor u.

  2022 Mercedes SL vs Porsche 911

De Porsche Taycan is de allereerste EV van Porsche die zijn platform deelt met de Audi e-Tron GT. Qua ruimte komt de Taycan dicht in de buurt van de Panamera, maar de Panamera is van binnen iets ruimer. Hoe dan ook, de Taycan zou gemakkelijk plaats moeten bieden aan vier personen, ongeacht hoe zwaarlijvig je bent.

De Macan, ten slotte, is het instapmodel van Porsche dat kan wedijveren met de Audi Q5, de Mercedes GLE en de BMW X1. De Macan is ook ruim genoeg voor de meeste mensen, maar hij is niet zo ruim als de Cayenne, de Taycan of de Panamera.

Porsche sportwagens – De 911 en de Cayman/Boxster

Zoals eerder gezegd, hoef je je niet al te veel zorgen te maken of je wel in de grotere modellen van Porsches past, want die staan op gelijke voet met de rest van de auto-industrie. De 911 en de Cayman/Boxster zijn een beetje lastiger omdat ze een stuk lager bij de grond liggen met minder hoofdruimte.

De 911 is groter dan de Cayman, maar lang niet zo groot als de Panamera. Desondanks lijkt de 911 zonder problemen plaats te bieden aan zowel langere als zwaardere bestuurders, terwijl de Cayman/Boxster soms moeite hebben met langere bestuurders, niet noodzakelijkerwijs met bestuurders met overgewicht.

Deze Porsche sportwagens zijn vooral gecompromitteerd als het gaat om hoofdruimte en schouderruimte, wat betekent dat de stoelen aan de krappe kant zijn. Het zijn immers echte sportwagens en dat betekent dat de zetels zwaar zijn opgevuld om u in de bochten in bedwang te houden.

  Ruf vs Porsche - Wat is het verschil?

De Boxster is de krapste Porsche van allemaal omdat het stoffen dak meer hoofdruimte inneemt dan het vaste dak van de Cayman.

Dikke mensen in sportwagens – passen ze?

Dat hangt af van de specifieke modellen, want die bieden vaak verschillende niveaus van interieurruimte. De 911 en de R8 bieden bijvoorbeeld meer ruimte dan een Mazda Miata of een Lamborghini Huracan. U kunt zelfs al aan de auto’s zien welke over het algemeen ruimer zijn.

Als je overgewicht hebt en je wilt een sportwagen kopen, doe je er goed aan je best te doen en ze allemaal gedurende een relatief lange periode uit te testen. Er zijn heel wat kilometers achter het stuur nodig om erachter te komen of een bepaalde auto bij je past, maar de eerste indrukken zijn belangrijk.

Het hangt er ook vanaf of je van plan bent om passagiers op de achterbank te vervoeren, want als je dat doet, vergeet dan de 911 en ga voor de Panamera of de Cayenne. Sportwagens worden gecompromitteerd als het op ruimte aankomt, en dat is min of meer standaard bij alle sportwagens.
Als u een sportwagen wilt die altijd plaats biedt aan vier passagiers, ga dan voor iets als de Audi RS6, want de RS6 biedt gemakkelijk plaats aan passagiers van alle soorten en maten en kan qua prestaties met de meeste sportwagens wedijveren.

FAQ Sectie

Welke sportwagens zijn het slechtst voor dikke mensen?

Er bestaan heel wat sportwagens die inderdaad veel te krap zijn voor mensen met overgewicht of die extreem lang zijn. Lamborgini maakt extreem gecompromitteerde supercars, wat betekent dat u de aankoop van de Aventador of de Huracan moet vergeten als u echt dik bent.

  BMW X6 VS Porsche Cayenne - wat is beter?

De SUV Urus is een heel ander verhaal, want die is min of meer gelijk aan de Porsche Cayenne. De Mazda Miata is uiteraard een no-go en dat geldt ook voor de Alpine A110, de Alfa Romeo 4C, en de Fiat 124 Spyder.

Waarom zijn sportwagens zo krap aan de binnenkant?

Om snel te zijn, zowel in rechte lijn als in de bochten, moet een auto licht, laag bij de grond en breed zijn. Minder gewicht betekent dat er minder trekkracht nodig is om de auto snel te laten gaan. Een lager zwaartepunt verbetert de aerodynamische efficiëntie en maakt de auto ook vlakker in de bochten.

Bredere auto’s hebben een bredere spoorbreedte, waardoor de gewichtsverdeling beter is en de auto ook stabieler is.

Moet ik een Porsche kopen?

Porsche maakt naar mijn mening de beste auto’s ter wereld, want ze zijn betrouwbaar, snel, luxueus, technologisch geavanceerd en ze houden hun waarde extreem goed. Een goed verzorgde Porsche gaat extreem lang mee en Porsches staan erom bekend dat ze interieurmaterialen bieden die de tand des tijds kunnen doorstaan.

Ik had laatst de kans om te genieten van een 2013 Porsche Cayenne met meer dan 150k mijl op de teller en elk stukje bekleding, leder en aluminium ziet er nog smetteloos uit. De auto vertoont geen kraken, geen rammels en alles functioneert zonder problemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts