Kan een slotenmaker een sleutel voor een Mercedes maken?

Als u uw Mercedes sleutel verliest, kost het kopen van een nieuwe sleutel bij de dealer u een paar honderd dollar. Dit proces kan een tijdje duren, en het kan zijn dat u uiteindelijk een nieuwe auto wilt kopen nog voordat de vervangende sleutel er is.

Als u een gebruikte Mercedes sleutel van een ander model aanschaft en deze naar een Mercedes dealer brengt, zullen zij u vertellen dat u een gebruikte Mercedes sleutel niet kunt herprogrammeren om met een andere auto te werken. Dit is meestal te wijten aan veiligheidsredenen omdat slechts een paar sleutels tegelijkertijd kunnen worden gekoppeld aan een specifieke auto.

Maar dit is alleen omdat Mercedes dealers willen dat je een nieuwe sleutel uit Duitsland koopt, verscheept, en programmeert via een Mercedes dealerschap. Het is mogelijk voor een slotenmaker met het juiste gereedschap om zelfs een Mercedes sleutel te maken, vooral voor de oudere modellen die geen elektronica in zich hebben.

Het nieuwe sleutelproces via een Mercedes dealer

Als u uw sleutel kwijt bent, of als deze gestolen is, is het aan te raden om direct bij de meeste Mercedes-Benz dealers een nieuwe sleutel aan te schaffen. Het is ook aan te raden dat u zelf een nieuwe sleutel gaat aanvragen, maar iemand die door u geautoriseerd is kan dit ook voor u doen.

Mercedes heeft een paar brochures online gezet waarin perfect wordt uitgelegd wat u moet doen om een nieuwe sleutel te krijgen. Allereerst moet u een bewijs van registratie van het voertuig, titel, of een ander eigendomsbewijs. U moet ook een geldig door de overheid uitgegeven ID, zoals een paspoort of een rijbewijs.

Voor bedrijfswagens is het proces iets anders. Als u een van uw werknemers een nieuwe sleutel laat aanvragen, moet u ook een bewijs van autorisatie laten zien om dit namens het bedrijf te doen. Deze machtiging moet de naam van de gemachtigde persoon, het VIN, en de naam en handtekening van de persoon die de machtiging gaf bevatten.

  Welke Mercedes hebben digitale dashboards?

Nadat u klaar bent met al het papierwerk, zal de sleutel worden verzonden vanuit de fabriek, en de dealer moet de sleutel te koppelen aan uw auto. De dealer moet toegang hebben tot uw auto voor de gehele duur van het proces om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Op het einde, kijk je naar een rekening van een paar honderd dollar.

Het nieuwe sleutel proces via een derde slotenmaker of uw verzekeringsmaatschappij

Hoewel dit door geen enkele Mercedes-dealer of servicewerkplaats wordt aanbevolen, kan een persoon met het juiste gereedschap een functionele Mercedes-sleutel maken. Maar dit zal niet deactiveren de sleutel die je hebt verloren, en dit kan een ernstige bedreiging vormen langs de lijn, vooral als de sleutel was inderdaad gestolen.

Sommige mensen kopen gebruikte Mercedes sleutels van E-bay, en brengen ze naar goed uitgeruste personen in een poging van het verkrijgen van toegang tot de auto. Dit is misschien geen probleem als u dit voor uzelf doet, maar het ziet er wel verdacht uit. Bovendien is het hoogst onwaarschijnlijk dat een auto met een omzeilbare sleutel wordt verkocht.

In sommige gevallen bent u ook in staat om een nieuwe sleutel aanvragen via uw verzekeringsmaatschappij, maar dit kan uiteindelijk kost de meeste, en het kan ook een effect hebben op uw long-turn verzekeringskosten. Als u een nieuwe sleutel nodig hebt, is het gaan via een erkende dealer de veiligste en meest betrouwbare manier om het te doen.

  Moet ik mijn Mercedes roestvrij maken?

Problemen met keyless go en keyless entry-systemen

Het lijkt cool dat u uw sleutel niet eens uit uw zak hoeft te halen om uw auto binnen te komen en hem te starten. Deze systemen werden een paar jaar geleden geïntroduceerd, en tegenwoordig bieden alle Mercedes-modellen deze systemen.

Starten op afstand en keyless entry functionaliteiten zijn niet de meest betrouwbare systemen op het gebied van veiligheid. Veel auto’s worden gestolen door het gebruik van speciale ontvangers die het signaal van de sleutel kunnen opvangen en omzeilen om toegang tot uw auto te krijgen en zelfs weg te rijden naar de zonsondergang.

Het programmeren van een nieuwe sleutel via de dealer lijkt misschien ongelooflijk duur, maar men zou verbaasd zijn hoe snel een ervaren persoon toegang tot uw auto zou kunnen krijgen. U moet altijd via uw dealer gaan omdat sommige autoverzekeringen autodiefstal met een gepasseerde sleutel zullen dekken.

Maar als u via een slotenmaker van een derde partij gaat, en uw auto wordt gestolen, zal geen enkele verzekeringsmaatschappij ooit de kosten durven te dekken.

FAQ Sectie

Met hoeveel sleutels worden Mercedes-modellen geleverd?

Als u in de markt bent voor een gloednieuwe Mercedes, moet u rekenen op minstens twee sleutels. Oudere Mercedes modellen werden soms zelfs met 3 sleutels geleverd, en sommige autofabrikanten zoals Lexus leveren maar liefst 4 sleutels bij elke nieuwe auto.

Sommige dealers verkopen auto’s met slechts één sleutel, maar zij zijn verplicht de klant te informeren dat de auto met slechts één sleutel wordt verkocht. Niet alle sleutels zijn meestal hetzelfde, en sommige modellen worden geleverd met speciale valet sleutels.

  Welke Mercedes heeft zeven zitplaatsen?

Wat moet ik doen als ik mijn Mercedes-sleutel kwijt ben of als hij gestolen is?

Neem zo snel mogelijk contact op met uw dealer. De meeste dealers beschikken over speciale apparatuur waarmee een gestolen sleutel kan worden gewist. U hoeft de sloten niet te vervangen, maar zelfs met de gewiste sleutel kunt u de portieren nog via het normale sleutelgat openen.

Als iemand de deur probeert te openen met een gewiste sleutel, gaat het alarm af. De meeste moderne Mercedes-modellen kunnen echter niet met een gewiste sleutel worden bestuurd, zodat het niet nodig is om de sloten te veranderen als u uw auto op een veilige plaats kunt bewaren.

Kan ik mijn Mercedes op afstand starten door een knop op mijn sleutel in te drukken?

In de VS zijn auto’s al een tijdje uitgerust met een afstandsstartfunctie en sommige nieuwere Mercedes-modellen kunnen via de MercedesMe-app worden gestart. Vermeldenswaard is dat Europese auto’s geen remote start functionaliteit bieden omdat dit in Europa nog steeds illegaal is.

Met deze app kunt u de deuren vergrendelen/ontgrendelen, navigatiebestemmingen naar het hoofdscherm van het infotainment sturen of op afstand starten met alleen uw telefoon. Deze systemen zijn handig wanneer u de airco op volle toeren wilt laten draaien nog voor u de auto instapt, of gewoon om de auto op te warmen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts