Kan een Volvo met automatische transmissie worden gesleept?

Automatische Volvo’s kunnen worden gesleept, maar ze hebben extra zorg nodig in vergelijking met auto’s met handgeschakelde transmissie.

Het slepen van een automatische auto is anders dan een handgeschakelde auto. De kans op beschadiging van het transmissiesysteem is groter bij automatische auto’s. Automatische Volvo’s kunnen worden gesleept, maar de sleper moet wel weten wat hij doet. Er is ook een 24/7 Volvo-service om de auto te slepen.

Een automatische auto slepen

Er is altijd een misvatting geweest over het slepen van automatische auto’s. Mensen denken dat als ze een automatische auto slepen, ze het transmissiesysteem kunnen beschadigen. Automatische auto’s zijn ook duur in aanschaf, dus mensen schrikken ervoor terug om hun auto te slepen. Ze kunnen echter nog steeds worden gesleept.

Allereerst moet u proberen een sleepwagen met dieplader te huren. Als dit niet mogelijk is, dan zal de sleepwagen uw auto slepen met de wielen op de grond. Dit is waar de problemen beginnen, omdat de aandrijfas en aandrijfassen ook draaien als de wielen worden gedraaid. Dit zijn de onderdelen van het transmissiesysteem.

Nu, de transmissie systeem zal lijden omdat de componenten worden uitgevoerd zonder enige smering, omdat de smering wordt meestal gedaan door een draaiende motor. Bij het slepen van een auto is de motor echter uitgeschakeld, zodat er niet genoeg smering in de transmissie is als de onderdelen draaien, wat problemen veroorzaakt.

Voor- of vierwielaangedreven automaten slepen

Er zijn verschillende sleepprotocollen voor FWD en RWD auto’s. De AWD en FWD systemen worden meestal op dezelfde manier gesleept. Voor Voorwielaandrijving en All-wheel drive systemen dient het slepen als volgt te gebeuren:

 1. Zet de auto in eerste instantie in neutraal.
 2. Gebruik een autodolly voor het slepen van een FWD omdat deze voorkomt dat de voorwielen van de auto doordraaien.
  Is de Volvo XC40 een goede gezinsauto?

Achterwielaangedreven automaten slepen

In het geval van een achterwielaangedreven auto, is het sleepproces een beetje anders. Het slepen van een RWD auto is een zwaardere taak dan een FWD auto. Het moet als volgt worden gedaan:

 1. Bij RWD auto’s moet de aandrijfas ontkoppeld worden voordat de auto gesleept wordt.
 2. 2. De trekker moet de aandrijfas verwijderen en in de vrachtwagen leggen.
 3. Zorg ervoor dat ook de doppen van de U-verbindingen op een veilige plaats worden bewaard.
 4. Een trekhaak wordt gebruikt om de RWD auto’s te slepen door een sleepband vast te binden. Of gebruik gewoon een auto dolly.
  Door het volgen van deze tips, kunt u gemakkelijk slepen een automatische auto zonder enige schade aan de transmissie systeem. Probeer de beste sleepbedrijven mogelijk in te huren, omdat schade aan de transmissie kan je meer dan $ 1000 gemakkelijk kosten.

Een automatische Volvo slepen

Het slepen van een automatische Volvo is hetzelfde als het slepen van elk ander automatisch voertuig. Het is ook belangrijk op te merken dat de meeste Volvo’s zijn FWD en AWD. Volvo produceert zelden RWD auto’s, vanwege hun lagere brandstofefficiëntie. Daarom, omdat ze FWD en AWD, automatische Volvo auto’s moeten worden gesleept met een auto dolly. Volvo biedt ook zijn eigen wegenwacht- en sleepdiensten aan die 24/7 beschikbaar zijn.

Volvo pechverhelping en Tow for Life-diensten

Volvo biedt zijn klanten 24/7 pechhulp tijdens de garantieperiode. Volvo biedt echter ook Tow for Life-diensten voor Volvo-eigenaren, die ook na afloop van de garantie beschikbaar zijn. De Tow for Life service van Volvo biedt de beste sleepdiensten zonder enige kosten. Het gratis aanbod geldt echter alleen voor een straal van 25 mijl.

De sleepdiensten die Volvo levert zijn van topkwaliteit en bovendien gratis. Daarom is Volvo een goed bedrijf voor sleepervaringen.

  Zijn de zetels van Volvo comfortabel?

FAQ

Wat is het verschil tussen het slepen van een automatische en een handgeschakelde auto?

Het slepen van auto’s is geen eenvoudige zaak. Handgeschakelde auto’s hebben een eenvoudigere procedure om gesleept te worden dan automatische. Het slepen van een auto met een dieplader is in beide gevallen vergelijkbaar, maar het slepen terwijl de wielen op de grond staan is bij beide autotypes verschillend.

Automatische transmissie – Bij auto’s met automatische transmissie moet de aandrijfas van de transmissie tijdens het rijden worden gesmeerd. Deze smering gebeurt door de motor te laten draaien, en de motor zorgt voor de smering van de transmissie. Als een auto wordt gesleept, dan wordt de motor uitgezet en zal het transmissiesysteem de broodnodige smering ontberen. Dit is de reden waarom bepaalde methoden worden gebruikt in verschillende soorten auto’s.

In FWD en AWD auto’s, wordt een auto dolly gebruikt om deze soorten auto’s te slepen. Bij RWD auto’s wordt echter de aandrijfas losgemaakt om te worden gesleept.

Handgeschakelde versnellingsbak – Auto’s met een handgeschakelde versnellingsbak hebben een eenvoudige procedure voor het slepen. Bij handgeschakelde auto’s zit er al smering in het transmissiesysteem, omdat het smeermiddel wordt rondgepompt door de beweging van de versnellingen. Het slepen van een handgeschakelde auto op zijn wielen in neutraal is meestal veilig.

Kan slepen het transmissiesysteem ruïneren?

Bij het slepen op een dieplader is het transmissiesysteem waarschijnlijk veilig, maar het slepen van de auto met de wielen op de grond is niet zonder gevaar. U moet weten welk type auto u heeft en welke motor en versnellingsbak uw auto heeft, d.w.z. AWD. Het slepen van een handgeschakelde auto is eenvoudig, maar het wordt ingewikkelder als de auto een automatische transmissie heeft.
Echter, met de juiste zorg en kennis van de sleepbestuurders, het kan worden gedaan zonder enig probleem. Automatische auto’s moeten met een dieplader worden gesleept, maar als er geen dieplader beschikbaar is, kunt u slepen door met de wielen op de grond te rijden.

  Welke Volvo heeft massagestoelen?

Wat is flatbed towing?

Het slepen van een auto door deze op een ander voertuig te laten rusten wordt flat towing genoemd. Bij deze vorm van slepen staan alle 4 de wielen op de vrachtwagen en staat de auto in neutraal. Dit is een van de veiligste vormen van slepen. De vrachtwagens die hierbij gebruikt worden hebben een aanhanger voor met een achterste flatbed bij zich en de auto rust hierop.

Wat zijn de beste auto’s voor het slepen van andere auto’s?

Het slepen van een auto of een boot achter uw auto kan soms noodzakelijk zijn. Het kan een hulp zijn voor mensen die verhuizen, een lange reis maken of op vakantie zijn. Grote SUV’s en andere middelgrote SUV’s zijn ook in staat om andere auto’s te slepen, niet alleen grote vrachtwagens. De beste auto’s die in staat zijn om te slepen zijn:

 1. 2020 Chevrolet Silverado 1500: Max. trekken tot 13.400 pond
 2. 2020 Ford F-150: Max. trekken tot 13.200 pond
 3. 2020 BMW X5: maximale trekkracht tot 7.200 pond
 4. 2020 Mercedes-Benz GLE-Klasse: Max. trekvermogen tot 7.700 pond
 5. 2021 Audi Q7: maximale trekkracht tot 7.700 pond
 6. 2020 Chevrolet Tahoe: Max. trekken tot 8.600 pond
 7. 2020 Dodge Durango: Max. trekken tot 8.700 pond
 8. 2020 Lincoln Navigator: Max. trekken tot 8.7000 pond
 9. 2020 Ford Expedition: Max. trekken tot 9.300 pond
 10. 2020 Ram 1500: maximale trekkracht tot 12.750 pond

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts