Kan Tesla Y parallel parkeren

Autorijden kan stressvol zijn en daarom werken autofabrikanten als Tesla aan de ontwikkeling van een volledig zelfrijdende auto. Zo zullen alle toekomstige Tesla Model Y worden geleverd met een volledig zelfrijdende modus. Hoe dan ook, kan de Tesla Y parallel parkeren?

De Tesla Y kan parallel parkeren. Dankzij de volledige zelfrijmodus die standaard op deze auto zit. Deze functie is echter niet erg effectief, omdat hij alleen werkt in selectieve parkeervakken. Daarom moet deze functie nog worden verbeterd voordat hij als volledig praktisch voor elk parkeervak kan worden verklaard.

De parallelparkeerfunctie is niet alleen standaard in Tesla Model Y, maar kan ook als downloadbare software worden geïnstalleerd in Tesla Model S, X en 3. Bovendien is het ook belangrijk op te merken dat de parallelparkeerfunctie de auto soms niet volledig zelf parkeert, waardoor de bestuurder het proces moet afmaken.

Dus, ook al kan Tesla Y parallel parkeren uw auto parkeren, deze functie is niet volledig onafhankelijk en moet niet volledig worden vertrouwd op. Maar naarmate Tesla zijn algoritme verbetert, zal het in de toekomst beter worden.

Hoe schakel ik auto-parkeren Tesla Model Y in?

Eerst en vooral zal het auto-park alleen werken bij snelheden langzamer dan 15 mph en zal het alleen werken wanneer het wordt afgebakend door twee andere auto’s en een stoeprand. Hier zijn de stappen om auto park te starten:

  • Trek op naast de auto die voor u rijdt in het geselecteerde parkeervak
  • Stop de auto en zet hem in zijn achteruit. In dit stadium moet u een “P”-teken op het display van de auto zien dat u moet aantikken om de parkeerprocedure te starten.
  • Uw voertuig begint in de parkeerruimte te rijden. Maar als het voertuig de draai niet kan maken, zal het automatisch zwenken, de wielen recht zetten, en genoeg naar voren bewegen om direct achteruit de ruimte in te rijden.
    N/B: Deze procedure kan zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de weg worden gestart. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de richting of de kant waar uw auto naartoe is gericht.
  Waarom gasmotoren beter zijn dan elektrische?

Hoe werkt Tesla ‘Autopark’ parallel parkeren?

Tesla auto-park functioneert door het combineren van een netwerk van ultrasone sensoren, radar en camera’s rond het voertuig. Deze drie functies helpen bij het navigeren naar een potentieel parkeergebied dat door de bestuurder is geselecteerd. Vervolgens hoeft de bestuurder alleen nog maar parallel auto-parkeren te starten door op het grijze “P”-pictogram op het displayscherm te drukken.

Dit proces is hetzelfde als handmatig parkeren, maar het verschil is dat u het proces initieert en de auto de rest laat doen. Na het optrekken naast de auto voor de parkeerplaats, hoeft u alleen maar te wachten tot de letter “P” op het paneel verschijnt en deze in te drukken.

Daarvoor moet je op de rem trappen en de versnellingspook in “Reverse” zetten. U laat de rem pas los nadat u de automatische parkeerfunctie hebt geactiveerd. Tijdens het proces zal de auto naar de parkeerplaats rijden door de snelheid van de auto, de stuurhoeken en het schakelen te controleren.

Niettemin, moet u op de uitkijk staan zodat de auto geen obstakel raakt. Daarna zal de auto zijn weg vinden naar de parkeerplaats zo veilig en efficiënt mogelijk. Als het proces onderweg echter niet wordt voltooid, zult u moeten ingrijpen en het parkeren moeten voltooien. Dat is de uitdaging waar Tesla autonoom parkeren op dit moment voor staat.

  Wat zijn de nadelen van het bezit van een Tesla?

Moet ik opletten tijdens het gebruik van de automatische piloot?

Ja, ook al maakt autopilot het werk van de bestuurder gemakkelijk, het betekent niet dat de auto zelf rijdt. Daarom heeft hij een zeer oplettende bestuurder nodig. Voordat u de automatische piloot inschakelt, moet u uw handen aan het stuur houden en altijd de controle over uw auto behouden.

Bovendien zal de automatische piloot u audio- en visuele waarschuwingen geven, zoals de boodschap dat u uw handen aan het stuur moet houden als er onvoldoende koppel wordt uitgeoefend. Als u deze waarschuwingen blijft negeren, wordt het gebruik van de stuurautomaat tijdens die rit automatisch geblokkeerd.

FAQ

Wat is Tesla smart summon?

Sart summon is een functie die is gecreëerd om uw Tesla naar u of een bestemming van uw keuze te laten rijden, rond te rijden en te stoppen voor items indien nodig. Deze functie is echter alleen bedoeld voor privéparkeerplaatsen en opritten. Bovendien bent u nog steeds verantwoordelijk voor uw auto en moet u goed opletten.

Kan Tesla zelf rijden zonder bestuurder?

Ja, de autopilot functie van Tesla kan gebruikt worden om de auto te besturen zonder dat er een bestuurder in zit. Dit komt omdat dit mechanisme kan versnellen, het stuur automatisch kan besturen en remmen op wegen met rijstroken. Dit mechanisme is echter niet volledig efficiënt en Tesla raadt het niet aan. Er moet een actieve bestuurder zijn.

  Is een Tesla goedkoper dan een auto op gas?

Zijn alle Tesla’s uitgerust met autopilot en volledig zelfrijdende systemen?

Nee. Alleen Tesla Model Y wordt standaard geleverd met autopilot en een volledig zelfrijdend systeem. De overige modellen hebben autopilot maar een volledig zelfrijdend systeem kan als software worden gedownload en aan de auto worden toegevoegd. Dus als je een Tesla Model 3, X of S hebt, kun je tegen een meerprijs een zelfrijdend systeem aan je auto toevoegen als je dat wilt.

Merk op dat alle Tesla’s die na 2016 zijn gemaakt, worden geleverd met autopilot-hardware. Om te bevestigen of uw auto een autopilot-functie heeft, selecteert u besturingselementen op het paneel. Klik vervolgens op de software en bevestig het type Autopilot-computer. Druk ten slotte op “Aanvullende voertuiginformatie” om erachter te komen.

Wat zijn enkele van de nadelen van het gebruik van de automatische piloot?

Ondanks dat de autopilot functie geweldig is, kan hij door veel dingen gehinderd worden en niet goed werken. Bijvoorbeeld, slecht zicht, ijs, sneeuw, modder, fel licht, en obstructie kan beperken hoe stuurautomaat functies. Andere dingen die kunnen belemmeren hoe stuurautomaat werkt zijn bochtige wegen, beschadigde bumpers, en interferentie van andere apparatuur.

Bottom line

Als je je hebt afgevraagd of de Tesla Y parallel kan parkeren, dan weet je het nu. Hoewel de Tesla Y parallel kan parkeren, is het nog steeds niet efficiënt en moet er nog wat meer werk aan worden gedaan. Dit komt omdat het werkt in selectieve parkeervakken, wat enigszins uitdagend is. Het is echter nog steeds een leuke functie die alleen nog verbeterd moet worden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts