Kia Sedona betrouwbaarheid

De Kia Corporation werd opgericht in mei 1944 en is de oudste autofabrikant van Korea. Elk jaar worden meer dan 1,4 miljoen Kia-voertuigen geproduceerd in 14 productie- en assemblagefabrieken in acht landen. Kia noemt zijn 2022 Kia Sedona een polyvalente wagen, maar in werkelijkheid is het een gesofisticeerde minivan vermomd als SUV. Naast de klassieke zijschuifdeur is de ruime derde rij, die in veel SUV’s ontbreekt, het belangrijkste kenmerk van de Sedona.

Overzicht

De Sedona heeft een Lambda Gasoline Direct Injection (GDI) 3,3-liter V6-motor die 206 kW (276 pk) en 336 N.m (248 lb. ft) produceert, een zestraps automatische transmissie, en voorwielaandrijving. De 2016 Kia Sedona is het duurste en nieuwste model dat hier wordt vermeld, maar rapporten suggereren dat het de investering niet waard is. Kia Complaints noemt de 2016 Sedona als een van de te vermijden modellen in de derde generatie, 2015-2020.

Betrouwbaarheid

RepairPal beoordeelt de Kia Sedona als zeer betrouwbaar met 4,0 op 5, terwijl J.D. Power hem op 81 op 100 zet en hem rangschikt als de #2 minivan in de top 4. Op basis hiervan zou men kunnen stellen dat de Kia Sedona een zeer betrouwbaar voertuig is.

Veiligheid

De Kia Sedona krijgt van de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) een “aanvaardbaar” cijfer voor zijn prestaties in crashtests aan passagierszijde. De 5 sterren veiligheidsscore is gebaseerd op de beschikbaarheid van bepaalde optionele veiligheidsuitrustingen.

  BMW 6 Reeks Gran Turismo Betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

Tijd en staat zijn twee belangrijke factoren voor de restwaarde van een auto. Volgens KIA is een Sedona na vijf jaar 62% afgeschreven en na vijf jaar voor $13.610 doorverkocht.

Onderhoud en reparatie

De jaarlijkse reparatie- en onderhoudskosten van een gemiddelde Kia Sedona bedragen $ 495, terwijl die voor minivans en alle voertuigmodellen respectievelijk $ 647 en $ 652 bedragen. De reparatiekosten zijn normaal in vergelijking met anderen.

FAQ

Is de Kia Sedona een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Kia Sedona is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Kia Sedona?

De Kia Sedona is een auto met 8 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Minivans 2WD

Wat zijn de pk’s in een Kia Sedona en heeft deze een turbo?

De Kia Sedona heeft 276 pk en 248 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.3 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Kia Sedona?

17,02 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Kia Sedona heeft 18 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

Wat is het meest betrouwbare jaar voor de Kia Sedona?

Kort antwoord is: 2002, 2003, 2005, 2012 en 2016. Dit zijn dus goede jaren, als u op zoek bent naar een gebruikte Sedona.

Welke problemen heeft de Kia Sedona?

  • Abnormale startgeluiden.
  • Starten Complicaties.
  • Defecte batterij.
  • Problemen met de buitenverlichting.
  • Slecht functionerende koppeling Air-conditioning (A/C).
  • Transmissieproblemen veroorzaakt door verouderde software.
  • Defecte krukaspositiesensor.
  • Voortijdige Alternator Storing.
  Porsche vs. Ferrari Betrouwbaarheid - Wat is beter?

Hoeveel kilometer gaat de Kia Sedona mee?

Een Kia Sedona gaat gemiddeld tussen 190.000 en 210.000 mijl mee. Ongeplande reparaties zijn bij een Sedona ongeveer 0,3 keer per kalenderjaar nodig. Er is een kans van 10% dat de Sedona ernstige problemen krijgt. Sedona-eigenaren zijn jaarlijks ook gemiddeld 495 dollar kwijt aan reparaties.

Hebben Kia Sedona’s transmissieproblemen?

Deze problemen zijn vaak gemakkelijk te herkennen. 2020 Kia Sedona Transmissie Problemen kunnen bestaan uit schakelvertragingen of knarsen bij het accelereren, schudden bij elke snelheid of een brandend of fluitend geluid dat uit de onderkant komt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts