Kia Seltos Betrouwbaarheid

De Koreaanse autofabrikant Kia Corporation, algemeen bekend als Kia, opereert vanuit zijn thuisbasis in Seoul, Zuid-Korea. In 2019 verkocht het meer dan 2,8 miljoen voertuigen, waarmee het de op één na grootste autofabrikant van het land is, na Hyundai Motor Company. De Kia Seltos is een subcompacte crossover SUV vervaardigd door Kia. De Seltos, die begin 2019 werd geïntroduceerd, past tussen de Stonic, Soul en Sportage in Kia’s line-up van wereldwijde SUV’s.

Overzicht

Een Kia Seltos heeft een Dieselmotor die 1493 cc is, een Benzinemotor die 1497 cc is, en een 1353 cc Benzinemotor. Hij kan worden geleverd met automatische of handgeschakelde versnellingsbak. Hij kan van 0 naar 100 km/u in 7,4 seconden. Het duurt 117 voet om volledig tot stilstand te komen van 60 mph.

Betrouwbaarheid

Onder de subcompacte SUV’s valt de 2021 Kia Seltos op door zijn uitstekende passagiers- en laadruimte. De acceleratie laat echter te wensen over. Deze auto is niet opgenomen in de ranglijst omdat de voorspelde betrouwbaarheid niet is beoordeeld. De 2022 Kia Seltos heeft nog geen J.D. Power voorspelde betrouwbaarheidsscore. heeft een voorspelde betrouwbaarheidsscore van 78 op 100.

Veiligheid

Een 5-sterren beoordeling in de Global NCAP crashtest en een ANCAP crashtest werden eerder behaald door de Kia Seltos. De ANCAP-testauto had zes airbags en een veiligheidsassistent als standaarduitrusting. De standaarduitrusting van het Indiase model omvat dubbele frontale airbags, ABS met EBD en parkeersensoren achteraan.

  Kia K900 betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

Er zijn nog maar heel weinig Seltos op de tweedehandsmarkt, en die hebben een hoge restwaarde. De verwachting is dat dit nog wel even zo zal blijven, want de auto is nog steeds erg populair op de markt voor nieuwe auto’s.

Onderhoud en reparatie

Hoewel luxewagens het meeste onderhoud vergen, scoren veel budgetwagens relatief hoog. Kia, een instapmerk, heeft onderhoudskosten die 1,3 keer hoger zijn dan het gemiddelde.

FAQ

Is de Kia Seltos een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Kia Seltos is een All Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Kia Seltos?

De Kia Seltos is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat zijn de pk’s in een Kia Seltos en heeft deze een turbo?

De Kia Seltos heeft 146 pk en 132 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: MPI.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Kia Seltos?

18,54 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Kia Seltos heeft 17 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

Hebben Kia Seltos veel problemen?

We hebben een advocatenkantoor gevonden dat klanten adviseert over het mogelijke gevaar dat de 2021 Kia Seltos een citroen wordt door motor- en elektrische problemen. Deze klachten zijn de meest voorkomende problemen die eigenaren melden aan de National Highway Traffic Safety Administration.

  Cadillac SRX Betrouwbaarheid

Waarom u geen Kia Seltos moet kopen?

Hier zijn de nadelen van het kopen van een 2021 Kia Seltos. De prestaties van de Seltos zijn slecht, ook al heeft hij een turbomotor. De prestaties van de SUV zijn niet zo sterk als veel mensen zouden willen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts