Kia Soul betrouwbaarheid

De Kia Corporation werd opgericht in mei 1944 en is de oudste autofabrikant van Korea. Elk jaar worden meer dan 1,4 miljoen Kia-voertuigen geproduceerd in 14 productie- en assemblagefabrieken in acht landen. De Kia Soul is een subcompacte crossover SUV die wereldwijd door Kia wordt geproduceerd en op de markt gebracht. De Soul is ontworpen in Kia’s designcentrum in Californië, werd voor het eerst getoond op de Autosalon van Parijs in 2008 en wordt geproduceerd in Zuid-Korea. Sinds 2014 biedt Kia ook een elektrisch model aan, bekend als de Soul EV.

Overzicht

De Soul wordt geleverd met twee motoren. De basisoptie biedt 147 pk uit een 2,0-liter viercilinder gekoppeld aan een continu variabele automatische transmissie (CVT). Op ons testcircuit had een Soul X-Line 8,0 seconden nodig om naar 100 km/u te rijden, maar in het gewone verkeer voelt hij niet minder krachtig aan.

Betrouwbaarheid

J.D. Power voorspelt dat de Kia Soul uit 2021 een betrouwbaarheidsscore van 89 op 100 zal halen. Een score van 91-100 wordt beschouwd als de beste, 81-90 wordt beschouwd als goed, 70-80 wordt beschouwd als gemiddeld, en 0-69 is redelijk en onder het gemiddelde. De soul kan worden beschouwd als een betrouwbaar voertuig.

Veiligheid

De IIHS gaf de Kia Soul een Top Safety Pick voor 2020-2021, maar alleen als de wagen is uitgerust met specifieke koplampen en het front-crash protection system. Ze scoorden het “goed” in alle zes normen voor botsveiligheid. Het systeem ter voorkoming van frontale botsingen werd ook beoordeeld als “superieur”.
Doorverkoopwaarde
De gemiddelde kosten om een KIA Soul 5 jaar te bezitten bedragen $26.979. De kosten van het bezit kunnen variëren naargelang het voertuig, de bestuurder en de locatie. Deze kosten omvatten Afschrijvingen en Verzekeringen, Premie Lening Rente, Brandstof Kosten.

  Chevrolet Camaro ZL1 Betrouwbaarheid

Onderhoud en reparatie

Voor een Kia Soul bedragen de gemiddelde totale jaarlijkse kosten voor reparatie en onderhoud $ 437, vergeleken met $ 466 voor subcompacte SUV’s en $ 652 voor alle modeltypes.

FAQ

Is de Kia Soul een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Kia Soul is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Kia Soul?

De Kia Soul is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Kleine Station Wagons

Wat zijn de pk’s van de Kia Soul en heeft hij een turbo?

De Kia Soul heeft 147 pk en 132 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: MPI.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Kia Soul?

17,02 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Kia Soul heeft 16 X 6,5 inch stalen voorwielen en 16 X 6,5 inch stalen achterwielen.

Gaan Kia Souls lang mee?

Kia Souls die goed onderhouden zijn, gaan vaak zo’n 200.000 mijl mee. Nieuwere modellen gaan waarschijnlijk langer mee. Als het om de levensduur gaat, concurreert de Kia Soul nu met de modellen van Toyota en Honda.

Hebben Kia Souls veel problemen?

De Soul wordt niet zo geplaagd door klachten als andere Kia-modellen. Slechts 265 voertuigen werden gemeld met problemen op het moment dat dit artikel werd geschreven. CarComplaints.com heeft in plaats daarvan de 2015 Soul geïdentificeerd als de ergste overtreders, met 15 van de 45 problemen te wijten aan motorstoring.

  Kia Optima betrouwbaarheid

Is de Kia Soul een goede auto?

De Kia Soul is een uitstekende subcompacte SUV. Hoewel hij niet zo wendbaar is als de Mazda CX-30, zorgt de smalle draaicirkel van de Soul ervoor dat mensen gemakkelijk door de stad kunnen navigeren. De viercilinder motor in het basismodel is goed, maar de turbo-vier upgrade zal deze SUV spinnend en krachtiger maken.

Is de Kia Soul een goede auto voor senioren?

Hoewel de Kia Soul gericht lijkt te zijn op jongere mensen, is hij eigenlijk zeer seniorvriendelijk. Dankzij de grote portieren zijn rolstoelhoge zitplaatsen gemakkelijk toegankelijk en de bestuurdersstoel biedt een uitstekend zicht. Zijn compacte afmetingen maken parallel parkeren gemakkelijk.

Zijn Kia Souls goed in de sneeuw?

Op de Kia Soul kunnen winterbanden worden gemonteerd en hij kan goed overweg met sneeuw. Voorwielaandrijving is standaard op de Soul. Dat, in combinatie met het gewicht van de motor boven de wielen, zorgt voor een goede tractie. De Soul biedt een breed scala aan veiligheids- en comfortvoorzieningen, waardoor het een uitstekende keuze is voor de winter.

Heeft de Kia Soul een drukknopstart?

Ja, de Kia Soul heeft een drukknopstart. De Smart Key met Push-Button Start wordt u toegestuurd. U kunt uw Kia-auto ontgrendelen door eenvoudig de handgreep aan de passagiers- of bestuurderszijde van het portier vast te pakken. Om uw Kia-auto te starten, hoeft u alleen maar uw voet op de rem te houden en op de knop te drukken.

  Kia Sedona betrouwbaarheid

Heeft het automatische klimaatcontrole?

Hij heeft ook automatische klimaatregeling, cruise control, elektrische ramen, elektrische deursloten, keyless entry met afstandsbediening, kantelbaar stuur, achteruitkijkcamera, Bluetooth handsfree telefoonverbinding, USB-poort, aux.

Hebben Kia Souls verwarmde zetels?

Ja, de nieuwere modellen wel. Hij heeft elektrische voorstoelen, handbediende airconditioning, elektrisch verstelbare pedalen, elektrische spiegels, stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare kofferbak, elektrisch bedienbare ramen, elektrisch bedienbare schuifdeuren, elektrisch schuifdak, AM/FM-stereoradio met CD-speler, 4 luidsprekers.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts