Kia Telluride Betrouwbaarheid

Kia is altijd op zoek naar innovatie in de auto-industrie. De voertuigen van Kia zijn veilig en heel betrouwbaar wat betreft hun aandrijving en comfort. De Kia Telluride is een mid-size crossover SUV, gebouwd door Kia. Het werd geïntroduceerd als een concept in 2016 voordat het uiteindelijk in 2019 werd gelanceerd. Kia Telluride is vernoemd naar de stad in Colorado, Telluride. De Telluride is ook het grootste voertuig dat Kia ooit in de VS heeft geproduceerd.

Overzicht

De Telluride is een 5-deurs mid-size crossover SUV met zowel voorwiel- als vierwielaangedreven transmissies. Hij maakt gebruik van een 3,8-liter Lambda V6 DOHC motor die 291 pk levert. Qua snelheid kan de Telluride met behulp van de automatische 8-versnellingsbak in 7,1 seconden naar 100 km/u. In 2020 won de Telluride MotorTrend’s SUV of the year award en werd hij uitgeroepen tot de 2020 World Car of the Year.

Betrouwbaarheid

Met zo’n hype van hoge prestaties, verdient de Kia Telluride het echt, want hij maakt zijn hype ook waar in het geval van betrouwbaarheidsscore. De Kia Telluride heeft alle essentiële kenmerken om zijn betrouwbaarheid te vergroten. Volgens de voorspelde betrouwbaarheidsscore van J.D. Power scoort de Telluride 85 op 100, wat een mooie score is.

Veiligheid

Kia wordt beschouwd als een betrouwbaar veilig merk aangezien bijna alle voertuigen van Kia een top rating hebben van NHTSA en IIHS. Hetzelfde is het geval met de Telluride, deze heeft een score van vijf op vijf sterren van de National Highway Traffic Safety Administration. Hij is goed uitgerust met alle verplichte veiligheidsvoorzieningen. Er zijn echter klachten over de kracht van de buitenverlichting.

  Infiniti Q70 Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

De voertuigen van Kia houden meestal hun waarde. De Kia Telluride heeft een geschatte afschrijving van 55% na 5 jaar en een doorverkoopwaarde van ongeveer $18.174. Vele factoren beïnvloeden de waarde van het voertuig met de tijd.

Onderhoud en reparatie

De onderhoudskosten van een KIA Telluride gedurende de eerste 10 jaar zullen ongeveer $8.069 per jaar bedragen. KIA Tellurides zijn $811 minder duur dan populaire SUV’s. Gedurende die tijd is er ook een kans van 23,71% dat er een grote reparatie nodig is aan een Telluride.

FAQ

Is de Telluride een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Kia Telluride is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Kia Telluride?

De Kia Telluride is een auto met 7 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 2WD

Wat is het aantal pk’s in een Telluride en heeft deze een turbo?

De Kia Telluride heeft 291 pk en 262 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.8 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

De Kia Telluride heeft 20 X 7,5 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 7,5 inch Aluminium Achterwielen.

Welke problemen heeft de Kia Telluride?

Over de Kia Telluride zijn een aantal klachten geuit. Transmissie problemen kunnen trillingen in het stuur veroorzaken. Slechte acceleratie op de snelweg.

  Polestar vs Audi betrouwbaarheid - wat is beter?

Heeft de Kia Telluride transmissie problemen?

2021 Kia Telluride Transmissie problemen kunnen zijn vertragingen bij het schakelen of knarsen bij het accelereren. Er kan ook een gevoel of fluitend geluid of een brandende geur van onder de motorkap zijn.

Heeft de Kia Telluride motorproblemen?

Tien problemen met de aandrijflijn werden ook gemeld voor de 2020 Telluride. Bij 4.900 mijl, één bestuurder ervaren acceleratie problemen. Hun Telluride kon niet versnellen op snelwegsnelheden. Hij wilde niet optrekken tot snelwegsnelheden, zelfs niet als het toerental werd verhoogd tot 6.000 en het pedaal werd ingetrapt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts