Krachtigste BMW motor

Krachtigste BMW motor

De BMW M8 is voorzien van de krachtigste BMW motor die BMW ooit heeft gemaakt – de S63 benzine twin-turbo. De M8 Competition wordt aangedreven door een direct ingespoten 4,4 L V8 twin-turbo motor die 617 pk levert en in 3,0 seconden van 0 naar 100 km per uur gaat met een topsnelheid van 155 mijl per uur die elektronisch begrensd is.

De 4.4 L S63 twin-turbo V8 motor

De krachtigste motor die BMW ooit heeft gemaakt, wordt momenteel gebruikt in de F90 M5, M5 Competition, F91, 92, 93 M8’s na het jaar 2019 en de post-2020 F95 X5 en X6 modellen zoals de X5 M en X6 M.

De S63 was oorspronkelijk gebaseerd op de N63 motor, die debuteerde met de BMW X6 M. Het maakt gebruik van een puls getuned, cross-engine uitlaatspruitstuk dat de motor boost door het voortdurend uitlaten van pulsen van de turbo’s bij elke omwenteling van de motor. De N63 was de eerste V8-motor met turbocharger die BMW produceerde.

De dwarsgeplaatste uitlaatspruitstukken in de V van de motor is een innovatie die de turbogat sterk vermindert en de thermische efficiëntie van de motor verhoogt.

S63 motorkoelsystemen

Het koelsysteem van de S63 motor wordt hoofdzakelijk aangedreven door een elektrische pomp die de koelvloeistof naar de turbocompressoren en de motor helpt circuleren. De oliepan is uitgerust met een eigen secundaire voorkamer met een spoelpomp, om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende oliedruk is, zelfs bij zeer hoge snelheid.

Transmissie

Het zal u niet verbazen dat zowel de luxueuze sedans als de BMW X SUV’s die met de S63 zijn uitgerust, de snelste BMW’s op circuit zijn. De S63 wordt geleverd met de beperkte optie van een 8-traps automatische transmissie. Anderzijds is er een rijmodus beschikbaar waarin handmatig tussen de versnellingen kan worden geschakeld. Met de Drivelogic-knop zijn er een paar standen mogelijk die uw ervaring kunnen vergemakkelijken.

  Waarom u geen BMW moet kopen

4.4 L S63 twin-turbo V8-motor Betrouwbaarheid

De S63 is niet alleen de krachtigste BMW-motor die ooit werd geproduceerd, hij is ook een van de betrouwbaarste. X5 M rijders hebben vaak gemeld dat hun SUV meer dan 150k mijl heeft afgelegd met weinig tot geen reparaties.

In vergelijking met de N63 die eraan voorafging, is de S63 een veel beter gebouwde motor. Het is een vrij stout motor met de enige uitzondering van af en toe vacuüm lekken.

Andere opmerkelijke vermeldingen van snelle BMW motoren

BMW vertrouwt op prestaties en rijplezier om zijn fanbase te behagen. Motoren met hoge toerentallen hebben altijd het publiek aangetrokken en dat zal altijd zo blijven. Helemaal tot 9.000 tpm gaan is zeldzaam in de meeste auto’s, maar BMW stelt in dit opzicht niet teleur.

S65 V8-motor

De S65 V8 motor wordt gebruikt in de E90 en E92 M3 BMW modellen. Hij levert 414 pk en heeft een maximum toerental van 8450 tpm, wat de meeste liefhebbers van sportwagens enthousiast zou maken. Er is een reden waarom mensen van het geluid van de Ferrari houden en het zijn juist de hoge toerentallen die hem zo mooi maken.

S70 / 2 V12 BMW Motor

BMW vervaardigde deze motor speciaal voor de McLaren F1 supercar, die werd ontworpen door hetzelfde team dat de McLaren Formule 1 wagens ontwerpt. Ondanks dat deze auto in 1992 werd gefabriceerd, bleef het tot 2013 de snelste natuurlijk aangezogen motor ter wereld.

  Welke BMW motor is de beste?

Deze 6,1-liter V-12 motor met 48 kleppen is uitgerust met een aluminium blok en koppen. Hij levert 627 pk met een maximum toerental van 7.500 tpm. Hij weegt slechts 250 kg of 550 lbs en wordt bestempeld als de beste motor uit de geschiedenis. Dankzij deze kettingaangedreven motor met 480 lbs voet koppel, vestigde McLaren het record voor de snelste auto ter wereld voor meer dan 10 jaar.

Met een variabele kleptiming en dry-sump smering bracht BMW het spel naar een hoger niveau toen ze onthulden dat deze motor inclusief de transmissie niet meer dan 550 lbs zou wegen.

De BMW i8 Hybrid 3-cilinder motor en elektrische motor

Niemand zou de vermelding van een hybride motor verwachten, maar deze motor verdient zijn plaats hier. Met zijn release in 2014 bewees de BMW i8 dat elektrische voertuigen en prestatiegericht rijden elkaar geenszins uitsluiten.

De BMW i8 wordt aangedreven door twee motoren, een benzinemotor en een elektromotor. Samen zijn ze goed voor 362 pk en de i8 bereikt van 0 naar 62 mijl per uur in 5 seconden. In vergelijking met de 3 seconden die de S63 haalt, lijkt dit natuurlijk nogal traag, maar hij verdient een speciale vermelding omdat hij een unieke motor is.

De driecilinder 1,5-liter turbomotor levert 231 pk en wordt gekoppeld aan een elektrische tegenhanger die 131 pk levert met een accucapaciteit van 11.kWh. BMW zal ongetwijfeld doorgaan met de ontwikkeling van hybride voertuigen en motoren sinds de i8 een enorm succes was.

  Moet ik een 10 jaar oude BMW kopen?

FAQ

Welke motoren gebruiken BMW’s doorgaans?

BMW staat bekend om zijn geweldige prestaties en het rijplezier dat het zijn fans bezorgt. Ze ontwikkelen en gebruiken hoofdzakelijk zes-in-lijn motoren, ook bekend als straight-six motoren. Ondanks het feit dat de meeste fabrikanten en concurrerende merken zijn overgestapt op een V6-model, blijft BMW vasthouden aan de zes-in-lijn motoren en dat werkt uitstekend. Ze produceren momenteel ook V10, V12 en inline-drie motoren.

Zijn BMW motoren betrouwbaar?

Hoewel BMW een reputatie van slechte betrouwbaarheid op de weg heeft, is de aandrijflijn solide en zou u zelden ernstige schade en noodzaak voor zeer dure reparaties zien, tenzij u het onderhoud van uw auto verwaarloost of u meer dan 100.000 mijl heeft gereden. Natuurlijk moet u er rekening mee houden dat verschillende modellen verschillende motoren hebben en dat het sterk afhangt van wat u kiest.

Welke zijn de betrouwbaarste BMW motoren?

De betrouwbaarste BMW motor is die van de 3 Reeks E90. Anderzijds is de N52 l6-motor met zijn 2,5-liter zescilinder en 215 pk niet de krachtigste. Meer vermogen is niet altijd beter als we het hebben over betrouwbaarheid. Veel bestuurders melden dat deze motoren tot 150.000 mijl meegaan zonder problemen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts