Krachtigste Mercedes-motor?

Mercedes-Benz zit achter enkele van de krachtigste automotoren ooit gemaakt. Maar wat is de krachtigste Mercedes motor?

De krachtigste Mercedes motor is de M139 4-cilinder motor. Dit is een Mercedes-AMG motor die tot 416 pk levert, waardoor hij een specifiek vermogen heeft van 208,9 pk per liter. Bovendien is het een turbogeblazen 2,0-liter vier-in-lijn motor en het verdubbelt als de meest krachtige 4-cilinder motor in de hele wereld.

De nieuwe M139 2.0-liter viercilinder turbomotor is te vinden in verschillende Mercedes modellen, waaronder de A45, GLA45, CLA45 en GLB45. Deze motor is vrij krachtig en overtreft de meeste van de moderne supercars. Wat meer is, deze motor komt in twee versies: basis en s.

De basisuitvoering levert een maximum van 382 pk en 354 Nm koppel, terwijl de S-uitvoering een uitstekend vermogen van 416 pk en 359 Nm koppel levert. Dit betekent dat de S-uitvoering krachtiger is dan de basisuitvoering. In tegenstelling tot de vorige krachtigste Mercedes-motor (M133), levert deze motor 40 pk meer en 19 Nm meer koppel.

Hoe werkt de M139 2.0-liter inline viercilinder turbomotor?

De M139 turbogeblazen 2.0-liter viercilindermotor weegt nat ongeveer 354 pond. In tegenstelling tot de vorige krachtige motor, die dwars was opgesteld, ademen de huidige motoren tegengesteld; het uitlaatspruitstuk en de turbocompressor bevinden zich dus achteraan en het inlaatsysteem is vooraan geplaatst.

Voor het eerst is de twin-scroll turbocompressor voorzien van rollagers, wat de mechanische wrijving minimaliseert zodat de turbo gemakkelijker kan draaien. Bovendien zijn het uitlaatspruitstuk en het turbinehuis gescheiden, zodat de uitlaatgasstroom afzonderlijk naar de turbine kan worden geleid.

  Welke Mercedes zijn diesel?

Een andere upgrade van de motor is de wastegate, die elektronisch wordt geregeld. Dit zorgt voor een superieur reactievermogen en een nauwkeurigere regeling van de inlaatdruk. Bovendien wordt de turbocompressor gekoeld door verse olie, water en lucht.

Bovendien komt de lucht in het turbocompartiment via een kanaalvormige motorkap, die als een luchtdeflector is gebouwd. Deze motor levert vermogen zoals een motor met natuurlijke aanzuiging. Bovendien heeft de motor een spiegelgladde afwerking, waardoor de cilindervoeringen weinig wrijving ondervinden.

Bovendien is deze motor voorzien van vergrote uitlaatkleppen die de gassen met minimaal verlies uit de verbrandingskamer laten ontsnappen. De uitlaatkleppen zijn vergroot omdat de bougies en de inspuitkoppen verplaatst zijn.

Bovendien heeft hij dubbele bovenliggende nokkenassen die de 16 kleppen aansturen, terwijl de Camtronic variabele uitlaatkleptiming gebruik maakt van verschillende nokkenasprofielen, waardoor de motor het volle vermogen bij hoge toerentallen en een verbeterde respons bij lage toerentallen in één combinatie levert.

Een uniek kenmerk van deze motor is dat hij gebruik maakt van zowel poort- als directe brandstofinspuiting, die cruciaal zijn voor het bereiken van het hoge specifieke vermogenscijfer. Hij is ook uitgerust met een nieuw koelsysteem dat uit twee radiatoren bestaat. Last but not least heeft hij een elektrische waterpomp die onafhankelijk van het motortoerental werkt.

Wat maakt de nieuwe Mercedes-motor zo krachtig?

De Mercedes-AMG M139 turbogeladen 2,0-liter inlineviermotor is gebouwd om uitstekend vermogen te leveren. Dankzij kenmerken zoals de toegevoegde rollagers die aan de assen van de motorcompressor en -turbine zijn toegevoegd. Merk op dat de rollagers tot doel hebben de wrijving te minimaliseren, wat de motor helpt zijn maximumsnelheid te bereiken.

  Welke Mercedes modellen zijn coupes?

Andere belangrijke kenmerken die deze motor krachtig maken zijn een volledig aluminium carter, geoptimaliseerde brandstofinjectie, een elektronisch charge pressure control systeem, grotere uitlaatkleppen, een elektrische waterpomp, dubbele bovenliggende nokkenassen controle, en nog veel meer.

FAQ

Welke Mercedes heeft de meeste pk’s?

De Mercedes SLS AMG Electric Drive 2014 is de Mercedes-Benz met de meeste pk’s. Deze sportwagen beschikt over maar liefst 740 pk, wat een van de beste op de markt is. Een andere Mercedes met veel pk’s is de Mercedes-AMG GT Black Series uit 2021 met 720 pk, de SL65 Black Series uit 2010 met 670 pk, de S65/CL65 uit 2011-2013 met 621 pk, en

Welke is de krachtigste Mercedes-AMG auto ooit?

Mercedes heeft in de loop der jaren enkele van de krachtigste auto’s gehad. Hun AMG-uitvoeringen hebben zich echter altijd onderscheiden als het op vermogen en prestaties aankomt. De krachtigste Mercedes-AMG ooit is de 2016 AMG GTR. Deze auto is niet alleen prachtig, maar ook krachtig en leuk om te rijden.

Welke Mercedes-Benz is de snelste?

Het snelste model van Mercedes-Benz is de Mercedes-AMG GT 63 S vierdeurs coupé. Deze auto kan in slechts 3,1 seconden van 0 naar 60 km/u accelereren en levert een maximum van 630 pk. Met een vanafprijs van ongeveer 161.800 dollar geeft deze luxueuze auto de meeste supercars een run voor hun geld.

Welke auto is krachtiger – Mercedes, BMW of Audi?

Als u pure kracht in een auto zoekt, dan is Audi de beste optie. BMW is misschien beter te besturen, Mercedes is misschien luxueus, maar Audi biedt uitzonderlijke kracht. Het is echter belangrijk op te merken dat dit kan variëren, aangezien zowel Mercedes als BMW prestatiegerichte auto’s hebben.

  Moet ik een tweedehands Mercedes A-Klasse kopen?

Mercedes gaat prat op de AMG-varianten, die enkele van de best presterende en krachtigste wagens op de markt hebben. Aan de andere kant heeft BMW ook de M-lijn, met enkele van de krachtigste sportwagens. Audi biedt pure kracht in bijna al zijn voertuigen, ook in de basismodellen.

Wat zijn de krachtigste auto’s met 4-cilindermotor?

De krachtigste auto met 4-cilindermotor op de markt is de 2016 Mercedes-Benz CLA45 AMG. Deze Duitse machine is uitgerust met een 2,0-liter inline-vier motor en levert een verbazingwekkende 375-pk en 350 lb-ft koppel. Hij accelereert van 0 naar 60 in 4,1 seconden.

De Mercedes-Benz CLA45 AMG behoort ook tot de meest luxueuze, snelste en betrouwbare auto’s met viercilindermotor. Zijn naaste concurrenten zijn de 2016 Audi S3, 2016 Alfa Romeo 4C, en Volkswagen Golf R. Echter, deze auto’s niet het vermogen of de snelheid om te concurreren met de Mercedes.

Conclusie

Mercedes-Benz heeft in de loop der jaren een aantal uitstekende motoren gehad. De Mercedes-AMG 2 LM 139-motor is echter de krachtigste. Hij levert een uitzonderlijke 416 pk en 369 lb-ft aan koppel. Het is de krachtigste viercilindermotor op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts