Kunt u onderhandelen met Volvo?

Hoe moeilijk onderhandelen ook is, het is vaak toch mogelijk om te onderhandelen met autodealers.

Als u een nieuwe Volvo koopt, dan is het zeker moeilijk om over de prijs te onderhandelen. De meeste dealers hanteren dezelfde prijzen voor hun auto’s, en de winst van de dealers is ook bijna hetzelfde. Maar, dat gezegd hebbende, er is wat speelruimte. Het vergelijken van prijzen online is de beste plek om te beginnen.

Onderhandelen met autodealers

Mensen willen altijd minder betalen voor hun nieuwe spullen. Dit komt omdat niet iedereen overtollig geld heeft, en ze willen betalen voor de waarde van het product. Echter, onderhandelen met de autodealers is moeilijk, omdat de prijzen die ze vragen zijn vrij veel hetzelfde in het hele land.

De meeste mensen doen onderzoek naar de prijzen voordat ze naar de dealer gaan, dus dat is de reden waarom de meeste nieuwe autodealers bijna dezelfde prijzen hanteren. Voor de dealers blijft er niet veel winst over, dus is er niet veel ruimte voor enorme kortingen. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om een beetje te onderhandelen, vooral over add-ons.

Onderhandelingstips bij het kopen van een nieuwe auto

Onderhandelen met autodealers kan lastig zijn, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ze aan te moedigen wat geld van je eindtotaal af te zwaaien. Volg deze tips om u te helpen bij het onderhandelen over een betere prijs op uw nieuwe auto:

 • Onderzoek – altijd onderzoek voordat het kopen van een auto. U kunt de prijzen online te controleren en een kijkje nemen op de financiering opties en kortingen beschikbaar voordat je naar de dealer.
 • Raak niet te gehecht – denk aan het kopen van een auto als een zakelijke transactie en niets meer. De autoverkopers zijn altijd beleefd, maar je moet neutraal blijven en alle opties bekijken.
 • Kijk naar de totale kosten – autodealers presenteren veel goede financieringsmogelijkheden voor uw auto en maandelijkse betaling, maar je moet kijken naar wat het je in totaal zal kosten aan het eind.
 • Onderhandelen over de prijs – nooit als eerste spreken bij het geven van een prijs. Laat de verkoper je altijd eerst een tarief geven, want als ze je eenmaal een tarief geven, kunnen ze niet hoger meer gaan.
 • Goede timing – verkopers hebben meestal commissies en bonussen aan het einde van de maanden en jaren, dus probeer op dat moment naar de dealers te gaan.
 • Bekijk alle dealers – je moet alle autodealers van een bepaald automerk bezoeken voordat je een beslissing neemt.
  Wat is de meest betrouwbare Volvo?

Volvo Prijzen

Luxe auto’s zijn over het algemeen duur vanwege de materialen die gebruikt worden om ze te maken. Luxe auto’s hebben de beste kwaliteit kenmerken, maar dit alles komt met een groot prijskaartje. Net als alle andere luxe auto’s, is Volvo ook behoorlijk duur. Volvo’s zijn ook veel duurder in de Verenigde Staten omdat ze uit Europa worden geïmporteerd.

De goedkoopste Volvo begint bij 34.000 dollar, dat is de Volvo XC40. Dit is ook de standaarduitvoering van de auto. De elektrische variant van de XC40 kost rond de 55.000 dollar. Andere autoprijzen zijn zoals hieronder vermeld:

 • Volvo C40 Recharge – start vanaf 58.750 dollar
 • Volvo S90 – start vanaf 51.850 dollar en de hybride versie is 60.050 dollar
 • Volvo S60 – start vanaf $39.250 en de hybride versie is $47.650
 • Volvo XC90 – start bij 49.900 dollar en loopt op tot 63.800 dollar
 • Volvo XC60 – start bij $42.650 en de hybride versie is $54.250
 • Volvo V60 Cross Country – vanaf 45.700 dollar
 • Volvo V60 Recharge – start bij 67.300 dollar
 • Volvo V90 Cross Country – start bij $55.200

Onderhandelingskansen met Volvo

De kans op onderhandelingen over de prijs met Volvo-dealers is vrij onwaarschijnlijk. Het hangt vooral af van de eigenaar van de dealer, maar bijna alle dealers hanteren dezelfde prijzen. De automarkt is aan het veranderen van een verkoopmodel met onderhandelingen naar een model met “de prijs die je ziet is wat je betaalt”.

  Is Volvo of BMW veiliger?

Volvo is zelfs bezig om zijn EV’s direct online te verkopen, waardoor de kans op onderhandelingen met een dealer aanzienlijk kleiner wordt.

Dit betekent niet dat je niet op zoek moet gaan naar een goede deal, maar het beste wat je als koper kunt doen is weten wanneer je moet stoppen met meer te vragen. Na het doen van je onderzoek, doe een realistisch bod. Er is geen geheim codewoord of zin die u de beste deal zal krijgen.

Onderhandelen met autodealers is moeilijk, en het is nog moeilijker met Volvo omdat zij minder dealers in het hele land hebben. In plaats van te proberen een groot bedrag van de autoprijs af te krijgen, kunt u proberen te onderhandelen over extra’s zoals verbeterde banden, vloermatten voor de winter of kleinere extra accessoires.

FAQ

Waar staan Volvo’s om bekend?

Volvo is een luxe automerk dat vooral prioriteit geeft aan het bieden van de beste kwaliteit veiligheidsvoorzieningen. Het luxemerk staat bekend om zijn minimalistische interieurs met vele functies. Het merk staat ook bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid. De motoren die ze maken gaan langer mee dan welk ander merk ook.

Het Zweedse merk biedt de beste kwaliteit ritten en comfort voor gezinnen. Het zijn goede gezinsauto’s vanwege hun betrouwbaarheid en consistentie. Volvo’s zijn ook goed in prestaties en bieden soepele ritten. In principe werken ze volgens het minimalistische principe “het werkt gewoon”.

  Moet ik een Volvo leasen of kopen?

Hoeveel Volvo-dealers zijn er in de VS?

Volvo is een groot merk, maar het heeft een zeer beperkte productie over de hele wereld. Volvo heeft ook een kleiner aantal dealers in vergelijking met andere grote reuzen zoals Toyota of Audi. Volvo heeft ongeveer 288 dealers in de VS. Ter vergelijking: Toyota heeft ongeveer 1500 dealers in de VS en Honda heeft 1068 dealers in de VS.

Waarom zijn Volvo’s duur?

Volvo’s zijn duur omdat ze luxewagens maken met dure producten. Ze gebruiken 4 soorten staal voor de hele carrosserie van de auto. De veiligheidsvoorzieningen zijn zeer duur. Volvo heeft de beste crash-veiligheidsfaciliteit, en ze onderzoeken de botsingen. Dit alles maakt Volvo zeer duur. De kwaliteit van het interieur en de technologie zijn ook van topkwaliteit.

Waarom is het moeilijk om te onderhandelen over nieuwe auto’s?

Onderhandelen over nieuwe auto’s is vrij moeilijk omdat de prijs van de auto bijna definitief is. Dealers bieden meestal dezelfde prijs voor de auto, want als iemand zijn prijs verhoogt, zou men niet naar hem toe gaan. De factuurprijs is echter altijd lager dan de prijs die zij aanbieden. Dus, probeer om 2% boven de factuurprijs die een goede deal zou zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts