Land Rover Range Rover Evoque betrouwbaarheid

Jaguar Land Rover (JLR), sinds 2008 een dochteronderneming van het Indiase Tata Motors, is eigenaar van het Britse merk Land Rover, dat voornamelijk terreinwagens met vierwielaandrijving produceert. De Range Rover Evoque HST is een compacte SUV met grootse prestaties. Naast de krachtige P300-motor zorgen zorgvuldig geselecteerde kenmerken zoals het zwarte contrasterende schuifpanoramadak*, het Black Exterior Pack en de rode remklauwen ervoor dat de auto zich onderscheidt op de weg.

Overzicht

Met zijn karakteristieke coupé-achtige vormgeving en LED-koplampen is de Range Rover Evoque een waardige opvolger van de auto die zoveel prijzen in de wacht sleepte. Het opvallende uiterlijk wordt gecompleteerd door praktische voorzieningen zoals verwarmbare, elektrisch bedienbare buitenspiegels en Pivi met een 10″ touchscreen. De Evoque wordt aangedreven door een turbogeblazen 2,0-liter viercilinder die 246 pk levert. Tot de standaarduitrusting behoren vierwielaandrijving en een automatische transmissie met negen versnellingen.

Betrouwbaarheid

Land Rover’s Range Rover Evoque heeft een voorspelde betrouwbaarheidsscore van 68 op 100 in 2021. Volgens J.D. Power wordt een voorspelde betrouwbaarheidsscore tussen 91 en 100 als uitstekend beschouwd, 81 tot 90 als redelijk, 70 tot 80 als gemiddeld en 0-69 als redelijk.

Veiligheid

Begin 2019 testte Euro NCAP de Evoque en kende hem vijf sterren toe. Een van de factoren die bijdroegen aan de totale score was een score van 94% voor de bescherming van volwassen inzittenden, evenals een indrukwekkende score van 87% voor de bescherming van kinderen.

  Hyundai Tucson Betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

Na 5 jaar heeft een Land Rover Range Rover Evoque een waardevermindering van 54% en een restwaarde van $26.987. Volgens Cap HPI zal de Range Rover Evoque in zijn eerste drie jaar/36.000 mijl de beste restwaarde in zijn klasse bereiken. Hij behoudt gemiddeld 63% van zijn waarde over het hele gamma.

Onderhoud en reparatie

De kosten voor jaarlijks auto-onderhoud voor de Land Rover Range Rover Evoque bedragen $1.102. De Land Rover Range Rover Evoque kost $1.102 per jaar, ten opzichte van $651 gemiddeld per auto. Range Rover Evoque onderhoud is aanzienlijk goedkoper.

FAQ

Is de Land Rover Range Rover Evoque een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Land Rover Range Rover Evoque is een All Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Land Rover Range Rover Evoque?

De Land Rover Range Rover Evoque is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat is het vermogen in een Land Rover Range Rover Evoque en heeft deze een turbo?

De Land Rover Range Rover Evoque heeft 246 pk en 269 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Land Rover Range Rover Evoque?

21,08 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Land Rover Range Rover Evoque heeft 18 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

  Land Rover Range Rover betrouwbaarheid

Heeft de Range Rover Evoque veel problemen?

De meeste problemen hebben niets te maken met de elektronica van de motor. Dit geldt ook voor de airco en de satellietnavigatiesystemen. Daarna komt de versnellingsbak, die op de voet gevolgd wordt door de motor en de ophanging. Evoques met problemen met de automatische versnellingsbak zijn heel gewoon. De Evoque heeft een probleem met de uitlijning van de achterklep.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts