Lexus GS Betrouwbaarheid

Dit is de luxe autodivisie van de Japanse autofabrikant Toyota. Lexus is gerangschikt onder de 10 grootste Japanse wereldmerken in termen van marktwaarde. Lexus is gevestigd in Nagoya, Japan. Het is een midden-luxe sedan die wordt verkocht door Lexus, de premium divisie van Toyota. De GS werd in 1991 als de Toyota Aristo in Japan geïntroduceerd. Ontworpen als een performance sedan concurreren in het midden-luxe segment, hij zit tussen de compacte executive IS en de grote LS.

Overzicht

De Lexus GS is een sedan met achterwielaandrijving en concurreert met de Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes E-Klasse en Jaguar XF. Het is ongebruikelijk dat het reguliere model hybride is, terwijl zijn rivalen bijna uitsluitend afhankelijk zijn van dieselmotoren. De introductiemodellen waren uitgerust met een automatische vierversnellingsbak en een 3,0-liter zescilindermotor die werd overgenomen van de Toyota Supra. Twee versies van de motor werden aangeboden, een natuurlijk aangezogen motor met 230 pk of een twin-turbocharged motor met 280 pk.

Betrouwbaarheid

Lexus claimt een felbegeerde plek in de top 10 van de Reliability Index. De GS presteert echter maar een fractie beter dan zijn grote broer, de LS; hij is minder betrouwbaar dan een BMW 5-serie of een Mercedes E-klasse.

Veiligheid

Deze 2020 Lexus GS biedt een comfortabele rit en wendbaar rijgedrag, evenals een verscheidenheid aan standaard veiligheidsvoorzieningen. De bediening van het infotainmentsysteem leidt echter af, waardoor hij in de middenmoot van onze ranglijst voor luxe middelgrote auto’s terechtkomt. Maar hiervoor zijn geen veiligheidsbeoordelingen beschikbaar.

  BMW 5 Serie Betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

Volgens het voorspelde afschrijvingspercentage over 5 jaar, zal de 2020 Lexus GS 350 ongeveer $26.524 verliezen van de nieuwprijs van ongeveer $53.048 naar beneden naar $26.524.

Onderhoud en herstelling

De verwachte onderhouds- en reparatiekosten voor een Lexus GS 350 bedragen $ 5.721. Dit is veel lager dan de gemiddelde kosten voor luxe sedans gedurende de eerste tien jaar van hun dienst.

FAQ

Is de Lexus GS een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Lexus GS is een All Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Lexus GS?

De Lexus GS is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Cars

Hoeveel pk heeft een Lexus GS en heeft hij een turbo?

De Lexus GS heeft 311 pk en 280 lb-ft koppel. De motor is een Premium Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3,5 L Het brandstofsysteem is: Poort/Directe Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Lexus GS?

18.4 Cubic Feet ( 0,521 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Lexus GS?

13,97 cm.

Wat voor soort wielen heeft hij?

Lexus GS heeft 18 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Welk jaar Lexus GS is het meest betrouwbaar?

De 2016 Lexus GS kreeg uitstekende betrouwbaarheidsbeoordelingen. Volgens de CR review is dit model een goede keuze voor luxe en kracht.

  Lincoln Aviator Betrouwbaarheid

Hoe lang gaat een Lexus GS 350 mee?

Een Lexus gaat tussen de 250.000 en 300.000 mee. Dit is als het regelmatig, correct onderhoud krijgt en conservatieve rijgewoonten volgt. Een Lexus kan tussen 17 en 20 jaar meegaan als er gemiddeld 15.000 mijl per jaar mee wordt gereden.

Waarom stopt Lexus met de GS?

Yahoo Japan meldde het nieuws voor het eerst in 2020 en een Lexus-woordvoerder bevestigde het aan Car and Driver. Lexus wijt de annulering aan de trage verkoop en de achteruitgang in het sedan segment.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts