Lexus LC betrouwbaarheid

Lexus heeft bekendheid verworven met zijn luxe full-size auto’s, zoals de verfijnde LS sedan, maar ook met de populaire SUV’s, zoals de originele RX. De sportieve IS sedan en subcompacte UX crossover vertegenwoordigen de beste waarde. Lexus heeft de LC grand tourer ontwikkeld op basis van het GA-L platform dat ook wordt gebruikt voor de LS sedan en de XF50 serie. Het is het eerste Lexus model dat gebruik maakt van het GA-L platform. Volgens Lexus staat de naam “LC” voor “Luxury Coupe”.

Overzicht

Het kloppende hart van de standaard LC500 is Lexus’ 5.0-liter V-8, die goed is voor 471 pk en 398 Nm koppel. In combinatie met een snel schakelende, maar soepele automatische transmissie met 10 versnellingen produceert hij een heerlijke rock-‘n-roll met verbrandingsmotor die net zo aangenaam is voor het oor als de rest van de LC voor het oog. De andere aangeboden aandrijflijn is de 354 pk sterke gas-elektrische LC500h, een combinatie van een 3,5-liter V-6, een paar elektromotoren en een 1,1-kWh lithium-ion batterij.

Betrouwbaarheid

Lexus heeft een onberispelijke reputatie op het gebied van betrouwbaarheid, eigendom en dealeronderzoeken, wat suggereert dat een uitstekende klantenservice en probleemloos autorijden realistische verwachtingen zouden moeten zijn. De 2021 Lexus LC heeft een voorspelde betrouwbaarheidsscore van 86 op 100. Een J.D. Power voorspelde betrouwbaarheidsscore van 91-100 wordt beschouwd als de Beste, 81-90 is Geweldig, 70-80 is Gemiddeld, en 0-69 is Redelijk en wordt beschouwd als onder het gemiddelde.

  BMW 6 Reeks Gran Turismo Betrouwbaarheid

Veiligheid

De luxe SUV heeft sinds 2015 elk jaar een IIHS Top Safety Pick+-aanduiding verdiend en miste alleen in 2018, toen de Lexus als Top Safety Pick werd beoordeeld. Lexus LC beoordeeld als 4,8 van de 5 sterren beoordeling.

Doorverkoopwaarde

Gemiddeld verliest een LC500 9.800 dollar per jaar of 12% in relatieve termen. Het is belangrijk om dit als een gemiddeld getal te interpreteren.

Onderhoud en herstelling

De geschatte kosten voor onderhoud en reparatie van een Lexus LC500 lopen uiteen van $95 tot $1860, met een gemiddelde van $271.

FAQ

Is de Lexus LC een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Lexus LC is een Rear Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Lexus LC?

De Lexus LC is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Subcompacte Auto’s

Wat zijn de pk’s in een Lexus LC en heeft deze een turbo?

De Lexus LC heeft 471 pk en 398 lb-ft koppel. De motor is een Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 5.0 L Het brandstofsysteem is: Poort/Directe Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Lexus LC?

5.4 Cubic Feet ( 0,153 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Lexus LC?

5,2 inch ( 13,21 cm)

Welk type wielen heeft hij?

Lexus LC heeft 20 X 8,5 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 9,5 inch Aluminium Achterwielen.

  Lexus HS Betrouwbaarheid

Is de Lexus LC 500 een supercar?

De Lexus LC 500 en de Audi R8 zijn twee voorbeelden. Deze supercars zijn erg duur, maar ze zijn nog relatief betaalbaar als ze eenmaal wat jaren en kilometers hebben opgebouwd.

Waar staat LC voor in Lexus?

LEXUS LC. LC staat voor Luxe Coupé. De auto is een combinatie van de luxe van een vlaggenschipberline en de sportieve, elegante esthetiek van een grand touring coupé. Het vlaggenschip van de twee-plus-2 is in elke dimensie ontworpen om een unieke en lonende rijervaring te bieden.

Is een Lexus beter dan een BMW?

Lexus heeft een betere kwaliteit dan BMW. Lexus is 33% beter dan BMW auto’s op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Deze auto’s zijn gebouwd om vele jaren mee te gaan en beschikken over opmerkelijk betrouwbare eigenschappen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts