Lexus LS Betrouwbaarheid

Lexus combineert een hoog niveau van vakmanschap met een overdreven styling in zijn reeks uiteenlopende modellen. Lexus fungeert als de luxedivisie van de bekende Japanse autofabrikant Toyota, maar dan met een grotere persoonlijkheid en aantrekkingskracht. De Lexus LS is een full-size luxe sedan (F-segment in Europa) die dienst doet als het vlaggenschipmodel van Lexus, de luxedivisie van Toyota.

Overzicht

De eerste vier generaties van de LS waren allemaal uitgerust met V8-motoren en hadden overwegend achterwielaandrijving. In de vierde generatie bood Lexus varianten met vierwielaandrijving, hybride en lange wielbasis. Standaard is de LS voorzien van een 3,4-liter twin-turbo V-6 motor die goed is voor een zijdezachte 416 pk. De motor klinkt verfijnd en krachtig als hij flink gas geeft, maar verstilt tijdens het cruisen. Een automatische versnellingsbak met 10 versnellingen zorgt voor het schakelen.

Betrouwbaarheid

De CR gaf de 2020 LS een 53 op 100 totaalscore. J.D. Power heeft de LS nog niet beoordeeld op betrouwbaarheid. LS-eigenaren zijn over het algemeen tevreden over zijn stijl en prestaties. Ze hebben echter niet het gevoel dat hij van grote waarde is.

Veiligheid

Als kleine auto zal de Lexus LS 500h wellicht nooit worden onderworpen aan onafhankelijke crashtests door Euro NCAP. En dat geldt ook voor veel van zijn concurrenten. Dat wil echter niet zeggen dat de LS 500 onveilig is. Naast de onbetwiste kwaliteit van zijn constructie, zit de Lexus vol met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die de kans op een aanrijding moeten verkleinen.

  Lexus LX Betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

Volgens de industrie heeft een Lexus LS 500 een verwachte afschrijving van 50% over 5 jaar. In 5 jaar tijd zal de waarde met ongeveer $40.798 dalen van zijn nieuwprijs van $81.597 tot $40.798.

Onderhoud en reparatie

Lexus is niet zo goedkoop in onderhoud als een Toyota, maar het komt in de buurt. RepairPal’s ranking toonde Lexus op de zesde plaats overall voor zijn lage eigendomskosten. Eigenaren spenderen ongeveer $551 per jaar aan onderhoud en reparaties, hoewel de kosten toenemen naarmate de auto ouder wordt.

AQ

Is de Lexus LS een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Lexus LS is een All Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Lexus LS?

De Lexus LS is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Cars

Wat zijn de pk’s in een Lexus LS en heeft deze een turbo?

De Lexus LS heeft 416 pk en 442 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3,5 L Het brandstofsysteem is: Poort/Directe Injectie.

Hoe groot is de kofferbak van de Lexus LS?

16.9 Cubic Feet ( 0,479 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Lexus LS heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Hoeveel kilometer gaat een Lexus LS mee?

Een Lexus LS 1996 ging een miljoen mijl mee. Een doorsnee Lexus gaat maximaal 250.000 mijl mee. 300,000. Kilometerstand is gebruikelijk zolang het onderhoud regelmatig wordt uitgevoerd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts