Lexus LX Betrouwbaarheid

Lexus combineert een hoog niveau van vakmanschap met een overdreven styling in zijn reeks uiteenlopende modellen. Lexus fungeert als de luxedivisie van de bekende Japanse autofabrikant Toyota, maar dan met een grotere persoonlijkheid en aantrekkingskracht. Sinds januari 1996 produceert Lexus, een luxedivisie van Toyota, de Lexus LX, die in november 1995 op de markt kwam.

Overzicht

De LX 450 van de eerste generatie had een zescilindermotor en bood plaats aan zeven passagiers. De tweede en derde generatie voertuigen hadden een V8-motor, stalen ladderframes (body-on-frame constructie) en plaats voor acht passagiers. In de tweede generatie deelde de LX 470 zijn exterieur styling met de Japanse binnenlandse markt Land Cruiser Cygnus. Hij wordt aangedreven door een V6-motor met dubbele turbo en biedt standaard plaats aan zeven passagiers, of vier passagiers als optie.

Betrouwbaarheid

Lexus’ LX 570 kreeg na vele tests de hoogste betrouwbaarheidsscore in zijn klasse. Hij kreeg zelfs 4,5/5 sterren van US News, wat de hoogste waardering is in Lexus’ klasse, alsook de op één na hoogste in de Verenigde Staten en zelfs hoger dan de eerder genoemde 3,5/5 sterren betrouwbaarheidsbeoordeling van RepairPal.

Veiligheid

De National Highway Traffic Safety Administration heeft de LX in het kader van haar crash-testprogramma een viersterrenwaardering gegeven voor frontale botsingen. Ratings zijn niet afgegeven voor de algehele botsbeveiliging of de zijwaartse botsingen. Het Insurance Institute for Highway Safety heeft geen crashtests uitgevoerd op de LX.

  Chevrolet Silverado HD betrouwbaarheid

Doorverkoopwaarde

De gemiddelde kostprijs van een Lexus LX 570 gedurende 5 jaar bedraagt 81.869 dollar. Dit totaal varieert per voertuig, bestuurder en locatie. Deze eigendomskosten omvatten Afschrijvingen, Verzekeringspremies, Onderhoud en Reparaties, Leningrente, Brandstofkosten.

Onderhoud en reparatie

Gedurende zijn eerste tien jaar kost de Lexus LX 570 $8.286 aan onderhoud en reparaties. Dit is ver onder het industriegemiddelde voor luxe SUV’s.

FAQ

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Lexus LX?

De Lexus LX is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Vierwielaandrijving

Wat is het vermogen van een Lexus LX en heeft hij een turbo?

De Lexus LX heeft 383 pk en 403 lb-ft koppel. De motor is een Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 5.7 L Het brandstofsysteem is: Sequential MPI.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Lexus LX?

22,61 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Lexus LX heeft 20 X 8,5 inch Aluminium Voorwielen en 20 X 8,5 inch Aluminium Achterwielen.

Hoe lang gaat de Lexus LX mee?

De Lexus LX is een betrouwbare auto. Indien goed onderhouden, kan de Lexus LX tot 500.000 mijl meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts