Lexus RX betrouwbaarheid

Lexus staat bekend om het maken van goede betrouwbare luxe auto’s. De Lexus RX is een van de oudste SUV-modellen. De productie startte in 1997 en wordt nog steeds voortgezet. De Lexus RX is een mid-size luxe crossover SUV, en tot op heden zijn er vier generaties van deze SUV geweest.

Overzicht

De 5-deurs SUV is leverbaar met zowel vierwiel- als vierwielaandrijving. De Lexus RX wordt aangedreven door een 3,5-liter V6-motor met een maximum van 124 mijl per uur. Hij kan van 0 naar 100 km/u gaan in slechts 7,7 seconden. Het is een zeer goede SUV, met uitstekend gecontroleerde rijeigenschappen en comfort. De vierwielaandrijving is zowel luxueus als comfortabel.

Betrouwbaarheid

Ook op het gebied van betrouwbaarheid stelt de Lexus zijn hype niet teleur. Volgens de voorspelde betrouwbaarheidsscore van J.D. Power heeft de Lexus RX een voorspelde score van 85 op 100, wat geweldig is. Ondertussen heeft RepairPal de Lexus RX gewaardeerd met 4 op 5, wat hem helpt om de 3e plaats te bekleden van de 14 luxe midsize SUVs.

Veiligheid

IIHS benoemde de Lexus RX 2021 tot Top Safety Pick voor het doorstaan van zes crashtests en voor de standaard automatische noodremfunctie die de impact van een botsing helpt te verzachten. IIHS voerde drie frontale crashtests uit voor de 2021 Lexus RX en beoordeelde hem voor elke test als “Goed”.

  Hoe betrouwbaar zijn zelfparkerende auto's?

Wederverkoopwaarde

De Lexus is meestal goed in termen van het behoud van zijn verkoopwaarde voor lang. Ondanks dat het dure en hoog gewaardeerde voertuigen zijn, houden de Lexussen hun waarde wel vast. Ook de Lexus RX heeft een begrijpelijke restwaarde na 5 jaar, want volgens de website van Autopadre heeft de Lexus RX 350 een voorspelde afschrijving over 5 jaar van 48%, wat niet al te slecht is.

Onderhoud en herstelling

De onderhouds- en reparatiekosten van een auto zijn van groot belang, omdat veel auto’s extra onderhoud nodig hebben en ook duur in onderhoud zijn. Volgens RepairPal heeft Lexus de op vijf na laagste eigendomskosten van alle voertuigen. De gemiddelde Lexus eigenaar spendeert jaarlijks $551 aan onderhoud en reparaties.

FAQ

Is de Lexus RX een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?
De Lexus RX is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Lexus RX?

De Lexus RX is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 2WD

Wat zijn de pk’s in een Lexus RX en heeft deze een turbo?

De Lexus RX heeft 295 pk en 267 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.5 L Het brandstofsysteem is: Poort/Directe Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Lexus RX heeft 18 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

  Dodge Nitro Betrouwbaarheid

Welk jaar Lexus RX is het meest betrouwbaar?

2018 is het beste jaar voor de Lexus RX350. 2018 heeft hoge beoordelingen gekregen in vele publicaties en vrijwel geen klachten online over de Lexus RX350. 2007 is het slechtste jaar, omdat het werd geplaagd door slechte benzinemijlen en veel andere veelvoorkomende problemen.

Hoe lang kan een Lexus RX meegaan?

De Lexus RX is een betrouwbare en duurzame SUV, wanneer hij goed wordt onderhouden en wanneer er verantwoord mee wordt gereden. Hij kan tussen 250.000 en 300.000 jaar meegaan. Uw RX gaat 16-20 jaar mee als er 15.000 mijl per jaar mee wordt gereden.

Is de Lexus RX 350 het geld waard?

De Lexus RX SUV is zeer goed. De RX heeft een soepel rijgedrag en een gecontroleerde besturing. Bovendien heeft hij een V6 motor die zijn werk goed doet. Het interieur is elegant en luxueus, met twee rijen comfortabele zetels en een brede waaier aan standaard voorzieningen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts