Lexus SC Betrouwbaarheid

De Japanse automaker Toyota’s luxe auto divisie Lexus staat hoog aangeschreven om zijn nieuwste ontwerpen en modellen. Echter, Lexus is niet recent begonnen met deze luxe unieke modellen ze hebben een geschiedenis van het maken van goede wielen. De Lexus SC is een grand tourer luxe auto geproduceerd door Lexus van 1991 tot 2010.

Overzicht

De 2-deurs coupé cabriolet wordt aangedreven door een 4,3-liter 3UZ-FE V8 met een 5-traps automaat. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in 6,3 seconden en heeft een topsnelheid van 155 km/u. Hij heeft een achterwielaandrijving. Bovendien is de SC430 een auto met een uitstekende bouwkwaliteit, want er is geen twijfel over de pasvorm en afwerking aan de binnen- of buitenkant, en het zou een betrouwbare auto moeten blijken te zijn.

Betrouwbaar

Er bestaat geen twijfel over dat Lexus betrouwbaar is. In de afgelopen jaren hebben AutoExpress en J.D Power ze consequent beoordeeld als de meest betrouwbare. Volgens cars.com kreeg de Lexus SC uit 2005 4,9 van de 5 sterren en werd hij door 100% van de gebruikers aanbevolen.

Veiligheid

Met een simpele druk op de knop verandert de Lexus SC van een hardtop coupé in een cabriolet. De Lexus SC heeft een zijdezacht rijgedrag. Hij wordt aangeduid als een 4-sterrenauto in veiligheids- en crashtests.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage van een luxewagen is van groter belang dan dat van een gewone wagen, aangezien deze veel meer kost in eigendom en onderhoud. Men schat dat een Lexus SC 430 2010 met 6% zal afschrijven in vijf jaar. Van de huidige prijs van ongeveer $15.275 in 5 jaar zal naar verwachting ongeveer $916 verloren gaan aan de toekomstige prijs van $14.358.

  Infiniti JX 35 Betrouwbaarheid

Onderhoud en reparatie

De onderhouds- en reparatiekosten van de Lexus SC zijn vrij gemiddeld. Reparatie- en onderhoudskosten worden beïnvloed door de leeftijd van het voertuig, de kilometerstand, de locatie en de bekwaamheid van de monteur. Jaarlijkse onderhoudskosten van $462 worden geassocieerd met een Lexus SC430.

FAQ

Is de Lexus SC een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Lexus SC is een Rear Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Lexus SC?

De Lexus SC is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Sub-Compact

Wat zijn de pk’s in een Lexus SC en heeft deze een turbo?

De Lexus SC heeft 288 pk en 317 lb-ft koppel. De motor is een Gas V8 met een cilinderinhoud van 4.3L/ Het brandstofsysteem is: SFI.

Hoe groot is de kofferbak van de Lexus SC?

8.8 Cubic Feet ( 0,249 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Lexus SC?

5,6 inch ( 14,22 cm)

Wat voor soort wielen heeft hij?

Lexus SC heeft 18 x 8.0 inch Aluminium Voorwielen en 18 x 8.0 inch Aluminium Achterwielen.

Is de Lexus SC 430 betrouwbaar?

De kwaliteit van de SC430 is onbetwistbaar. Zowel binnen als buiten zijn de pasvorm en afwerking van de auto uitzonderlijk. Het zou een betrouwbare wagen moeten zijn. Hoewel de Lexus badge relatief nieuw is, staat hij goed aangeschreven om zijn kwaliteitsreputatie.

  Lexus GS Betrouwbaarheid

Welk jaar Lexus SC 430 is het beste?

Als u op zoek bent naar een ouder model SC430 met upgrades tegen een eerlijke prijs, dan is 2006 uw beste keuze. Er is echter niet veel verschil tussen de eerdere auto’s en de latere modellen.

Wanneer is Lexus gestopt met het maken van de SC 430?

Juli 2010. Alle marketing voor de Soarer werd stopgezet en het model werd omgedoopt tot de Lexus SC 430. Hiermee werd Japan in lijn gebracht met andere delen van de wereld. De LexusSC van de tweede generatie werd ook negen jaar lang geproduceerd. Deze eindigde in juli 2010.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts