Lincoln MKZ betrouwbaarheid

Lincoln heeft een goede reputatie voor het maken van betrouwbare en duurzame voertuigen. De Lincoln MKZ is een andere toevoeging aan hun voertuigen vloot. De Lincoln MKZ is een 4-deurs, 5-passagier mid-size luxe sedan geproduceerd door de Lincoln. Het begint de productie in 2006 en werd stopgezet in het midden van 2020.

Overzicht

De 4-deurs sedan was eerst bekend als Lincoln Zephyr en later werd de naam opgefrist en omgedoopt tot MKZ onder de nomenclatuur van de ‘MK’ familie. In het nieuwste model wordt de MKZ aangedreven door een 3,0-liter EcoBoost V6-motor. De MKZ heeft een topsnelheid van 150 km/u en kan in ongeveer 6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Het is een zeer degelijke luxe sedan met een indrukwekkend interieur.

Betrouwbaarheid

De middelgrote luxe sedan biedt een soepele comfortabele rit. Volgens RepairPal staat de MKZ op de 20e plaats van de 31 luxe middenklassers. Het betrouwbaarheidscijfer van de MKZ is 3,0 op 5,0, wat iets beter had gekund voor deze klasse omdat er ook een goed prijskaartje aan de naam is verbonden. De MKZ is in bijna alle afdelingen in orde, behalve wat de lage kilometerstand betreft.

Veiligheid

Volgens IIHS is de MKZ 2009 goed op het vlak van veiligheid en crashtests. Hij slaagde voor de frontale en zijdelingse botsproeven en behaalde een algemene goede score. Het 2010-model van de luxueuze middelgrote sedan kreeg een Top Safety Pick-beoordeling van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

  Lincoln MKC Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Er is opgemerkt dat de Lincoln zijn waarde niet zo goed vasthoudt na verloop van tijd. In die zin is de Lincoln MKX vergelijkbaar met de andere broers en zussen van de ‘MK’-familie. Het geschatte afschrijvingspercentage voor de 2018 Lincoln MKX is 52% na vijf jaar.

Onderhoud en reparatie

De onderhouds- en reparatiekosten van alle voertuigen zijn van belang omdat ze de totale eigendomskosten van dat voertuig bepalen. De kosten voor onderhoud en reparaties aan een Lincoln MKZ gedurende de eerste 10 jaar van gebruik bedragen ongeveer $8.378. In het segment van luxe sedans is deze prijs $3.326 lager dan het industriegemiddelde. MKZ’s hebben ook een kans van 24,67% om grote reparaties nodig te hebben gedurende die tijd.

FAQ

Is de Lincoln MKZ een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Lincoln MKZ is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Lincoln MKZ?

De Lincoln MKZ is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Midsize Cars

Wat zijn de pk’s in een Lincoln MKZ en heeft deze een turbo?

De Lincoln MKZ heeft 245 pk en 275 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Lincoln MKZ?

15.4 Cubic Feet ( 0,436 m3 )

  Lincoln MKT Betrouwbaarheid

Welk type wielen heeft hij?

Lincoln MKZ heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

Heeft de Lincoln MKZ problemen?

RepairPal geeft de Lincoln MKZ een score van 3.0 op 5.0. De MKZ staat op de 20e plaats van luxe midsize sedans. De gemiddelde MKZ eigenaar zal jaarlijks 831 dollar uitgeven en 0,6 keer per jaar de winkel bezoeken voor ongeplande reparaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts