Lotus Exige betrouwbaarheid

Lotus is een Britse autofabrikant en ze zijn behoorlijk goed als het gaat om hun betrouwbaarheid. De Exige is een sportauto met een 2-deurs coupé carrosserie-ontwerp en de auto is extreem mooi gevormd. Hij is vanaf 2021 uit productie genomen, maar het is nog steeds een geweldige auto om te bezitten.

Overzicht

Lotus Exige heeft een geweldige carrosserievorm en dat is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van de auto. Hij heeft een 3,5 l V6-motor die een vermogen van 245 pk levert en in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u kan rijden.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van een auto is vaak het belangrijkste om de kwaliteit van een auto te bepalen. Het bedrijf Lotus is behoorlijk goed geweest op het gebied van betrouwbaarheid en het heeft een waardering van 4,8 op 5 voor zijn betrouwbaarheid. De Exige is ook behoorlijk betrouwbaar en heeft een beoordeling van 9 op 10 van Top Gear.

Veiligheid

Veiligheid is een doorslaggevende factor voor de betrouwbaarheid van een wagen. Auto’s met goede veiligheidswaarderingen en -voorzieningen zijn aantrekkelijker voor kopers. Lotus auto’s hebben veel veiligheidsvoorzieningen, maar ze worden zelden crash-tests ondergaan vanwege hun kleine productie. Hetzelfde geldt voor de Exige. Hij heeft echter veel veiligheidsvoorzieningen zoals anti-blokkeerremmen, airbags, crashsensoren, enz.

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook een deel van het bepalen van de betrouwbaarheid van een auto. Lotus is gekend om zijn prijs te behouden omwille van zijn zeldzaamheid en de Exige is ook geen uitzondering. Het is ook de langzaamst afschrijvende auto in heel Groot-Brittannië.

  Aston Martin DBS Superleggera Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoud en herstelling zijn altijd een zeer belangrijk onderdeel in het bepalen van de betrouwbaarheid van een auto. Lotus auto’s zijn geïmporteerde auto’s en hun onderdelen worden ook geïmporteerd naar de VS. Daarom kosten ze veel voor eventuele reparaties en routine-onderhoud. De Evora zou gemiddeld rond de $1.000 kosten voor al zijn onderhoud en voortijdige reparaties.

FAQ

Is de Lotus Exige een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Lotus Exige is een Rear Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Lotus Exige?

De Lotus Exige is een auto met 2 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Tweezitter

Hoeveel pk heeft een Lotus Exige en heeft hij een turbo?

De Lotus Exige heeft 257 pk en 174 lb-ft koppel. De motor is een Gas I4 met een cilinderinhoud van 1.8L/ Het brandstofsysteem is: Elektronische brandstofinjectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Lotus Exige?

4.0 Cubic Feet ( 0,113 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Lotus Exige?

10,41 cm.

Wat voor soort wielen heeft het?

Lotus Exige heeft 16 x 6.0 inch aluminium voorwielen en 17 x 7.5 inch aluminium achterwielen.

Kun je dagelijks met een Lotus Exige rijden?

Nee, u kunt niet dagelijks met een Lotus Exige rijden. Het is niet dat soort auto. Ik vind de Exige een van de slechtste auto’s voor dagelijks gebruik. Hij maakt lawaai, is ruw, heeft geen bergruimte, de voorkant is laag en schraapt over opritten. Parallel parkeren is gevaarlijk. De Exige is ook van achteren erg zichtbaar.

  Genesis G70 Betrouwbaarheid

Is de Lotus Exige een supercar?

Ja, het is een supercar. De nieuwe Exige accelereert ongelooflijk snel vanaf de startlijn. Hij kan van 0-100 km/u in slechts 3,5 seconden en bereikt dan een topsnelheid van 178 mph. De Exige Sport 350 was een geweldige basis voor de creatie van een supercar die zowel intuïtief als praktisch is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts