Luxe auto’s met lage onderhoudskosten

Luxe auto’s en lage onderhoudskosten komen niet zo vaak voor, maar er zijn een paar merken, en een paar manieren die u in staat stellen om een luxe auto een beetje redelijker te bezitten. Sommige luxe auto’s zijn onderhoudsarm ten opzichte van andere luxe auto’s, wat betekent dat ze nog steeds meer kosten dan de meeste auto’s.

Als u een luxe auto wilt die toch relatief goedkoop in onderhoud is, is een hybride een manier om te gaan. Hybrides gebruiken minder brandstof, ze kosten minder om te verzekeren, en ze kunnen lagere extra kosten ook. Elektrische auto’s daarentegen zijn ook goedkoper in onderhoud, maar er zijn enkele EV-overwegingen die de moeite waard zijn om te bespreken.

Wat het segment betreft, is een hybride sedan zoals de BMW 330e waarschijnlijk de beste optie voor zowel luxe als weinig onderhoud. Als u een SUV wilt die relatief goedkoop is, ga dan voor een Lexus RX 450h, want deze SUV verbruikt weinig brandstof en biedt de legendarische betrouwbaarheid van Lexus.

U kunt ook voor elektrisch gaan en kiezen voor de Porsche Taycan. De Taycan biedt bovengemiddelde luxe en technologie, maar ook lagere onderhoudskosten in vergelijking met iets als een Panamera. Als u een onderhoudsarme supercar wilt, ga dan voor de Honda/Acura NSX.

Onderhoudsarme compacte luxe sedans

Het segment van de compacte luxesedans is het populairste sedansegment op de markt dankzij de opties voor sedans met perfecte afmetingen en een grondige uitrusting. Een Audi A4 biedt vrij lage onderhoudskosten gezien de 4 jaar 50k mijl bumper tot bumper garantie, en de motoren zijn ook getest en bewezen voor meerdere honderdduizenden mijlen.

  Beste auto voor nieuwe ouders

Als u via de hybride route, de BMW 330e is waarschijnlijk gaat worden de beste onderhoudsarme luxe compacte sedan te koop. De 330e biedt alle verbazingwekkende functies die elke andere 3-serie biedt, maar combineert dat ook met lage gebruikskosten geaccentueerd door indrukwekkende brandstofefficiëntie ratings.

De hybride versie van de Lexus GS is ook een vrij betrouwbare compacte luxe sedan die de bank niet zal breken. De GS biedt een stijlvol uiterlijk, geweldige betrouwbaarheidsresultaten en een pittige motor. Het is vermeldenswaard dat de brandstofefficiëntie aanzienlijk slechter is in vergelijking met de 330e, maar nog steeds het overwegen waard.

Onderhoudsarme sportieve luxeauto’s

Als je een sportieve luxewagen wil, maar toch geen hoge onderhoudskosten wil betalen, zijn er een paar interessante opties. Een daarvan zou de verbluffend mooie Lexus LC500h zijn. De LC500h kan worden gekocht in coupé- of cabriovorm en biedt toonaangevende brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid.

Een andere geweldige optie is de Honda/Acura NSX, omdat deze supercar gebruik maakt van een hybride aandrijflijn waarmee de NSX in ongeveer 3 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. In verhouding tot dergelijke prestaties biedt de NSX veel waar voor zijn geld, vooral als je kijkt naar de betrouwbaarheid en het brandstofverbruik.

Ford Mustangs zijn ook redelijk goedkoop in het gebruik als je bedenkt wat je krijgt voor je geld. Ford dealers zijn overal, en het vinden van reserveonderdelen is een koud kunstje. Een 996 Porsche 911 kan ook veel waar voor je geld zijn om vrijwel dezelfde redenen.

  Beste compacte auto's voor lange bestuurders

Luxe EV’s met weinig onderhoud

Als je de onderhoudskosten aanzienlijk wil drukken, kan een EV een goede optie zijn. Naast het redden van onze mooie planeet, gebruikt een EV geen enkele brandstof, er is ook geen behoefte aan olie. Bovendien kunt u met een EV meestal profiteren van heel wat overheidssubsidies en belastingteruggave, waardoor de prijs nog verder daalt.

In dat geval is de Porsche Taycan waarschijnlijk de beste optie om te kopen. De Taycan is onderhoudsarm, sportief, en een even luxueuze als comfortabele ervaring. Hetzelfde kan worden gezegd over de Audi E-Tron GT, maar de Taycan is luxueuzer en leuker om te rijden.

De Mercedes EQS is nog niet beschikbaar voor verkoop, maar de EQS zal waarschijnlijk ook relatief goedkoop zijn in het gebruik. U kunt ook kiezen voor een Tesla, en als u een paar centen wilt besparen, moet u zeker voor een Tesla kiezen.

En de beste Tesla om te kopen is waarschijnlijk de Model 3 of de Model Y, omdat deze twee modellen een mooier interieur hebben en een aanzienlijke stap vooruit betekenen qua bouwkwaliteit en luxe in vergelijking met de Model S en de Model X.

FAQ Sectie

Is het de moeite waard om een EV te kopen in 2021?

Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van uw gebruiksscenario. Als u uw auto voornamelijk in de stad gebruikt zonder veel langere ritten te maken, of als u meer dan één auto heeft, is een EV het overwegen waard in 2021.

Maar als je vaak lange afstanden aflegt, en je gebied is niet zo goed uitgerust met laadinfrastructuur, dan kun je de aankoop van een EV beter overslaan, en een paar jaar wachten voor je het opnieuw overweegt. Het is vermeldenswaard dat het grootste deel van de wereld nog niet echt klaar is om over te schakelen op EV’s, en dat is een feit.

  Kun je te zwaar zijn voor een auto?

Welk automerk biedt de beste verhouding tussen luxe en onderhoud?

Als u één merk wilt aanwijzen dat luxueuze voertuigen aanbiedt, maar ook lage onderhoudskosten heeft, dan is Lexus waarschijnlijk het enige merk dat dit met succes doet.

Dat komt omdat Lexus deel uitmaakt van de Toyota Group, en Toyota staat erom bekend uiterst betrouwbare auto’s te ontwikkelen, en bij Lexus is dat niet anders. Er zijn een heleboel onderdelen die de twee delen, maar alleen een echte autogek is in staat om dat te herkennen.

Waarom zijn luxewagens duur in onderhoud?

Om deze vraag te beantwoorden, hoeft u alleen maar naar de vraag zelf te kijken. Luxeauto’s zijn inderdaad luxe. En luxe is duur om te ontwikkelen, te herstellen of te onderhouden. Luxe auto’s zijn veel complexer in vergelijking met gewone, meer betaalbare auto’s, wat betekent dat er veel meer dingen mis kunnen gaan.

Een andere reden waarom luxe auto’s duurder zijn in onderhoud is het feit dat ze niet in zulke grote series worden gebouwd als een Toyota Prius. Dit betekent dat de beschikbaarheid van onderdelen slechter is, en de winstgevendheid van het maken van die onderdelen is ook slechter in vergelijking met een Toyota Prius onderdeel.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts