Maakt BMW een pick-up truck?

Maakt BMW een pick-up truck?

BMW maakt nog geen pick-up truck, maar het gerucht ging dat ze er eind 2019 een zouden ontwikkelen. Het Duitse prestatiemerk zou een nieuwe BMW X7 Pickup uitbrengen in de 2021 of 2022.
Helaas maakten ze echter duidelijk dat ze die intenties niet hebben en dat het slechts een concept was. Het concept werd in 2019 officieel vervaardigd als een echte fysieke auto en maakte de expositie in BMW Motorrad Days.

Wat was het idee achter de BMW X7 Pickup truck?

De laadruimte van deze vijfzits voormalige SUV die werd omgetoverd tot een truck. Hij was iets kleiner dan verwacht, maar nog steeds functioneel. De laadruimte was 2 meter lang met de achterklep open en 1,4 meter breed. Het laadvermogen bedraagt 200 kg of 440 pounds.
BMW gebruikte een motorfiets show om het nieuwe idee voor de BMW X7 pick-up truck tentoon te stellen en laadde het met een BMW F 850 GS motorfiets. De motorfiets was een geweldige partner voor de X7, want in combinatie zijn ze geweldig op verharde en onverharde wegen en kunnen ze je overal brengen waar je maar heen zou willen.
Als de BMW X7 Pickup ooit tot leven zou komen, zou hij, het merk BMW goed kennende, hoogstwaarschijnlijk dezelfde motoropties hebben als de X7 high-end SUV gewoonlijk heeft. X7 motoren omvatten xDrive40i modellen met 456 pk twin-turbo V8s.
De variaties zijn 3.0 L diesel- en benzinemotoren, 4.4 benzine, en een 3.0L quad-turbocharged diesel. Alle motoropties worden geleverd met 8-traps automatische transmissie. De snelste motorvariant van de BMW X7 is de 4.4L V8 twin-turbo benzine en hij gaat van 0 – 62 mijl per uur (0-100 km/u) in slechts 4,2 seconden, waardoor hij behoorlijk snel is voor een zware luxe SUV.

  Is een BMW een goede eerste auto?

BMW X7 – de SUV die het dichtst bij een vrachtwagen komt die BMW produceert.

Waarom is BMW afgestapt van het vrachtwagenconcept?

De BMW X7 is de grootste auto die BMW momenteel produceert. Hij wordt geleverd met een V6- en een V8-motor en stuwt met de kracht die de meeste BMW’s graag tentoonspreiden. De 2020 en 2021 modellen verdienen ongetwijfeld de hoogste scores onder de high-end SUV’s.
Niemand was precies gehyped voor een BMW truck en daarom bleef het concept van de BMW X7 truck gewoon dat – een concept. Bovendien was de typische BMW achterwielaandrijving nogal ongeschikt voor een truck die achterop geladen zou worden. BMW’s doelgroep en fanbase zijn vooral stadsrijders en vrachtwagens worden meer gebruikt door mensen die buiten drukke gebieden wonen.

Is de X7 SUV als een pick-up truck?

Als u op zoek bent naar een pick-up truck, dan past de X7 daar niet bij. Als u daarentegen een BMW-fan bent en op zoek bent naar de grootst mogelijke BMW, dan is dit uw auto. De beschikbare motoropties lopen op tot 612 pk en een 4,4-liter V8.
Natuurlijk, dit grote beest brengt niet in zeer zuinig brandstofverbruik. Hij haalt 15 mijl per gallon op de snelweg en 21 mijl per gallon in stadsverkeer.
Alle drie de beschikbare motoropties worden geleverd met dezelfde automatische achttraps transmissie en xDrive (vierwielaandrijving), kenmerkend voor X-BMW’s. De Sport rijmodus is beschikbaar, waarmee de ophanging wordt aangescherpt en de auto ruwer wordt gemaakt, zodat u een beter gevoel krijgt met de auto op de weg. Voor de rest zorgen de enorme 21-inch wielen en de luchtvering voor een zeer soepele rit, zelfs nog meer in de comfort rijmodus.
Bij aankoop van de BMW X7 kunt u kiezen uit een speciaal off-road pakket. Daarmee wordt de SUV opgewaardeerd met een elektronisch gestuurd achterdifferentieel dat de slip beperkt, en een skid plate aan de voorzijde die de onderkant van de motor beschermt tegen beschadigingen.

  Krachtigste BMW motor

Interieur van de BMW X7

Het interieur van de BMW X7 is gedeeltelijk gebaseerd op de BMW X5 SUV, die een beetje kleiner is. Het is een tech-vol, leder-rijk ontwerp dat de passagiers toelaat om zeer ruime beenruimte en cabineruimte in het algemeen te hebben. Ook de bagageruimte is groot, want drie handbagage koffers passen prima achter de derde zitrij.
Zoals u van een SUV uit het topsegment mag verwachten, zit de X7 vol met uiterst functionele technische voorzieningen, te beginnen met een 12,3 inch infotainment touchscreen dat het grootste deel van het dashboard in beslag neemt. Zoals bij de meeste nieuwe BMW’s kunt u kiezen tussen het touchscreen en een draaiknop om te werken met. Apple CarPlay, Wi-Fi, draadloos opladen en Android muziek zijn allemaal beschikbaar.

Veiligheidsvoorzieningen van de BMW X7

Op het gebied van veiligheidsvoorzieningen wordt de BMW X7 geleverd met een waarschuwingssysteem voor voorwaartse botsing en een volledig automatische noodremfunctie. Alle versies zijn uitgerust met de standaard lane-departure warning systems en ook de blind-spot monitor is geïnstalleerd, evenals een rear-cross traffic alert feature.

Hoeveel kost de BMW X7?

In de V.S. kost de BMW X7 minstens 74.000 dollar nieuw als basismodel. In vergelijking met andere high-end SUV’s zoals Mercedes-Benz GLS, is hij een beetje duurder. Aan de andere kant is hij nog altijd goedkoper dan een Cadillac Escalade. Als je gaat voor technische snufjes en luxe, zoals de meeste BMW X7 eigenaren doen, zul je waarschijnlijk meer dan $ 100.000 uitgeven.

  Waarom worden BMW's zo snel afgeschreven?

BMW’s in de toekomst

Zijn er BMW’s met zitplaatsen op 3 rijen?

De nieuwere BMW X5 en X7 zijn beschikbaar met 3 rijen zetels. De rij wordt opgevouwen en verborgen onder de laadruimte om deze te maximaliseren. Met de nieuwe BMW X5 en X7 kunt u tot 7 personen meenemen op uw reizen, dankzij de 3e neerklapbare zetelrij.

Wat gaat BMW in de toekomst produceren?

BMW investeert in onderzoek en ontwikkeling van elektrische voertuigen. Ze hebben een plan en doelstellingen opgesteld om 12 gloednieuwe en volledig elektrische automodellen te lanceren tegen het jaar 2023. De iNext SUV, evenals de i4 sedan, maken deel uit van dit plan. BMW wil dat deze auto’s een actieradius hebben van gemiddeld 360 mijl.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts