Maakt Mercedes een zelfopladende hybride?

Mercedes biedt een breed scala aan automerken en modellen. Bovendien kunnen hun voertuigen op verschillende manieren worden aangedreven, waarbij diesel en benzine de populairste twee manieren zijn. Mercedes heeft echter ook hybride, plug-in hybride, en volledig elektrische auto’s. Maar maakt Mercedes zelfopladende hybride voertuigen?

Mercedes-Benz maakt verschillende zelfopladende hybride auto’s. Merk op dat een zelfopladende hybride auto geen plug-in hybride auto is, maar een traditionele hybride auto. Mercedes verwijst naar normale hybride auto’s als mild hybride auto’s. Enkele van de populaire Mercedes mild hybride auto’s zijn te vinden in Mercedes C-Klasse, Nieuwe E-Klasse, GLC-Klasse, GLE-Klasse, en GLS-Klasse.

Zelfopladende of mild hybride Mercedessen gebruiken de elektromotor en de verbrandingsmotor parallel. Dit betekent dat de elektrische motor niet los van de verbrandingsmotor draait, maar deze ondersteunt door de koppelcurve te versoepelen; dit zorgt voor efficiëntie en levert meer vermogen wanneer dat nodig is.

Welke Mercedes modellen zijn uitgerust met een zelfopladend hybride systeem?

Zoals eerder gezegd, zijn er verschillende Mercedes-modellen met een zelfopladend hybride systeem. Deze omvatten:

  • Nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse – in deze klasse heeft u de keuze uit de nieuwe E-Klasse sedan of Estate modelreeks.
  • Mercedes-Benz C-Klasse – de C-Klasse lijn heeft verschillende mild hybride auto’s omdat dit systeem standaard is op bijna elke aandrijflijn. Het zelfopladende hybride systeem is te vinden op uitzonderlijke modellijnen, beginnend bij de SE tot en met de Night Edition van de AMG-lijn.
  • Mercedes-Benz GLC-Klasse – ook deze klasse telt meerdere mild hybride modellen. Alle 300 varianten van de GLC SUV en Coupé zijn voorzien van deze standaard. Bovendien is hij ook te vinden op de high-performance AMG Line, AMG Line Premium en AMG Line Premium Plus.
  • Mercedes-Benz GLE-Klasse – alle benzinemotorvarianten van de GLE SUV zijn uitgerust met een mild hybride systeem, inclusief de AMG Line-modellen.
  • Mercedes-Benz GLS-Klasse – slechts twee van de Mercedes GLS SUV-modellen zijn uitgerust met een mild hybride systeem. Dit zijn de Mercedes-AMG GLS 63 en Mercedes-Maybach GLS.
    Dus, als u op zoek bent naar een Mercedes-model met een zelfopladende hybride of mild hybride systeem, kunt u kiezen uit de bovenstaande modellen. In tegenstelling tot traditionele auto’s, helpen hybride auto’s u om uw brandstofverbruik te verhogen.
  Mercedes-Benz SLK55 AMG Betrouwbaarheid

Wat zijn de voordelen van een zelfopladende hybride?

De belangrijkste reden om over te schakelen op een hybride auto is dat u minder CO2 uitstoot dan traditionele voertuigen, waardoor u in aanmerking komt voor bepaalde premies.
Met zelfopladende hybride auto’s kunt u uw gebruikskosten verlagen, omdat de technologie ervoor zorgt dat de diesel of benzine tijdens het grootste deel van uw reis uitgeschakeld blijft.
Er is een grotere verscheidenheid aan hybride auto’s om uit te kiezen. U bent dus niet beperkt tot een paar soorten auto’s.
De meeste hybride auto’s zijn uitgerust met een automatische versnellingsbak en zijn zo gemaakt dat ze heel stil en soepel rijden. Daarom is het rijden met deze auto’s leuk en stressvrij.
In tegenstelling tot volledig elektrische auto’s of ICE-auto’s bieden hybride auto’s veel gemakken omdat u ze overal kunt parkeren of tanken waar u maar wilt.

Wat zijn de nadelen van een zelfladende hybride?

Het grootste nadeel van een hybride auto is dat de actieradius meestal beperkt is. De meeste hybride wagens kunnen slechts tot 30 mijl op de elektrische motor rijden. Dit is vrij weinig als je bedenkt dat de meeste elektrische auto’s een actieradius hebben van minstens 150 mijl.
Als u op de snelweg rijdt of op plaatsen zonder verkeer, zullen hybride auto’s volledig overschakelen op brandstof, wat betekent dat u geen enkel voordeel hebt ten opzichte van ICE-voertuigen.
Hybride auto’s kunnen niet aantrekkelijk voor sommige bestuurders, omdat ze worden geleverd met een automatische versnellingsbak en eco-banden die zijn ontworpen om brandstof te besparen. Dus, als u van sportwagens houdt, zult u dergelijke wagens minder aantrekkelijk vinden.

  Wat is de beste Mercedes Sprinter motor?

Wat is het verschil tussen een zelfopladende hybride en een plug-in hybride?

Sommige mensen verwarren normaal gezien hybride en plug-in hybride. Hoewel beide auto’s zowel brandstof als elektriciteit gebruiken om een auto te laten rijden, werken ze verschillend. Mercedes traditionele hybride auto’s of zelf-opladende voertuigen worden aangeduid als een mild hybride. Mercedes heeft echter ook voertuigen met alleen brandstof en volledig elektrische voertuigen.

Een zelfopladende hybride aandrijving verschilt van een plug-in hybride systeem omdat het zijn energie tegelijkertijd van een benzinemotor en een elektromotor krijgt. Integendeel, een plug-in hybride systeem maakt gebruik van een benzinemotor en een elektromotor, maar op verschillende manieren.

In een traditioneel hybride systeem werken de motor en de motor samen om de auto te laten rijden, terwijl een plug-in hybride systeem rijdt met behulp van zijn elektromotor, aangedreven door de motor. Ook zal een plug-in hybride systeem de brandstof van uw auto niet gebruiken totdat de accu leeg is.

Kortom, het plug-in hybride systeem gebruikt de motor als een back-up plan en niet op hetzelfde moment. Aan de andere kant gebruikt het hybride systeem zowel de motor als de elektrische accu om brandstof te besparen.

FAQ

Wat is de actieradius van de meeste zelfopladende hybride voertuigen?

De meeste zelfopladende of hybride voertuigen hebben een actieradius tussen 20 en 30. Er zijn echter enkele uitzonderlijke modellen met een actieradius tot 50 mijl. Voordat u een hybride auto kiest, moet u weten wat de actieradius is, want die bepaalt hoeveel brandstof u kunt besparen in druk bereden gebieden.

  Wat is beter een hybride of plug-in hybride?

Waarom heeft een plug-in hybride een betere actieradius dan zelfopladende hybride auto’s?

Hybride wagens leggen een kleinere afstand af dan plug-in hybride wagens omwille van de grootte van de batterij waarmee ze zijn uitgerust. De meeste hybride auto’s hebben een klein accupakket dat niet meerdere meegaat en daarom rijden ze parallel met verbrandingsmotoren.

Hoe werkt een Mercedes hybride?

De Mercedes hybride werkt eenvoudig. Terwijl de auto met constante snelheid over de weg rijdt, wisselt hij automatisch tussen de elektromotor en de dieselmotor of een combinatie van beide, afhankelijk van de lading van de batterij, de belasting en de hellingsgraad. Om het brandstofverbruik te verlagen, kan het motormanagementsysteem de dieselmotor zo programmeren dat deze op de meest efficiënte snelheid werkt.

Conclusie

Als u zich hebt afgevraagd of Mercedes zelfopladende hybride voertuigen maakt of niet – Ja dat doen ze. Mercedes zelf-opladende hybride auto’s worden aangeduid als een mild hybride. Zelf opladen is de term die meestal wordt gebruikt door Toyota en Lexus merken. In tegenstelling tot een plug-in hybride zijn mild hybride/zelfopladende hybride varianten zuinig met brandstof en hoeven ze niet op een elektriciteitsbron te worden aangesloten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts