Maakt Volvo hybride auto’s?

Met zijn mild-hybride en oplaadvarianten heeft Volvo een van de beste hybride auto line-ups.

Sinds 2019 is elke auto die Volvo heeft geproduceerd een hybride of elektrisch model. Volvo maakt twee soorten hybride auto’s: de mild-hybride en de full recharge plug-in hybride. Ze gebruiken lithium-ion batterijen voor hun elektrische auto’s. Volvo heeft in 2019 ook een volledig elektrische auto gelanceerd.

Volvo’s streven naar elektrificatie

Volvo heeft altijd beweerd de veiligheid van mensen voorop te stellen. Ze introduceerden hun elektrificatiecampagne voor het eerst in 2017. Volvo is de eerste autofabrikant geworden die stopt met het maken van volledig op fossiele brandstoffen gebaseerde motoren. In plaats daarvan hebben ze deze vervangen door elektromotoren, hybrides en plug-in hybride auto’s. In 2019 introduceerden ze de Volvo XC40, een volledig elektrisch voertuig.

Volvo is de eerste grote luxe autofabrikant geworden die elektromotoren in al hun auto’s verwerkt. De introductie van een elektrische aandrijflijn in al zijn auto’s toont zijn betrokkenheid bij milieukwesties, aangezien de auto’s met een lage of nulemissie de luchtkwaliteit in steden zullen verbeteren.

Volvo’s hybride technologie

Ze hebben alle drie de types van elektrisch aangedreven voertuigen geïntroduceerd.

Mild-Hybride Technologie

Volvo noemt hybride auto’s “Mild-Hybrid” auto’s. Elke Volvo heeft een mild-hybride variant. Deze Volvo’s gebruiken een 48-volt accu en een 12-volt/48-volt omvormer met een benzinemotor, waardoor ze een uitzonderlijk laag brandstofverbruik hebben. Volvo’s hybride auto’s, met hun uitstekend brandstofverbruik door een elektromotor, geven resultaten zonder enig prestatieoffer.

Plug-in hybride technologie

De batterijen in deze technologie kunnen worden opgeladen via een stopcontact of via het regeneratieve remsysteem. In deze hybride vorm hebben ze voor hun klanten drie rijmodi geïntroduceerd. De “Pure mode” laat de auto toe om enkel op de batterij te rijden. De “Hybrid mode” biedt een betere brandstofefficiëntie. De laatste “Power Mode” is een sportstand gemaakt om hoge prestaties te ervaren, maar deze is niet zo brandstofvriendelijk.

  Waarom is Volvo gestopt met het maken van de xc70?

Volvo’s elektrische ambities

Met hun aankondiging in 2017 zijn ze begonnen met het waarmaken van hun belofte om over te schakelen op elektrische energie. Volvo’s volgende doel is om 50% van hun auto’s als volledig elektrische voertuigen te verkopen. Ze hebben zich zelfs voorgenomen om tegen 2030 geen hybride auto’s meer te maken. Dit zou betekenen dat ze tegen 2030 overschakelen op volledig elektrische voertuigen. Dit is een grote sprong voorwaarts om volledig elektrisch te gaan.

Wat zijn elektrische auto’s?

Elektrische auto’s gebruiken volledig of gedeeltelijk elektrische energie die is opgeslagen in batterijen. Er zijn drie soorten elektrische auto’s:

 • Volledig elektrische auto’s
 • Plug-in hybride auto’s
 • Hybride auto’s

Volledig elektrische auto’s

Volledig elektrische auto’s gebruiken een groot tractiebatterijpakket en hebben geen interne verbrandingsmotoren. Ze rijden uitsluitend op de elektrische batterij. Elektrische batterijen kunnen thuis worden opgeladen of via laadstations, ook bekend als Electric Vehicle Supply Equipment (EVSE). Gewoonlijk worden deze auto’s geleverd met een connectorkit die in een huishoudelijk stopcontact wordt gestoken.

Doordat er bij dit systeem geen brandstof wordt verbrand, is de uitstoot absoluut nul. Velen geloven dat volledig elektrische auto’s de toekomst van de auto-industrie zijn.

Plug-in hybride auto’s

Deze auto’s rijden op batterijen, maar ook op een brandstof zoals benzine of diesel. Batterijen worden gebruikt om een elektrische motor op te laden. Accu’s kunnen worden opgeladen via een stroombron of regeneratief remmen. Ze kunnen ook worden opgeladen via een interne verbrandingsmotor. Wanneer de accu’s zijn verbruikt, schakelt de auto automatisch over op de verbrandingsmotor.

  Beste hybride auto voor reizen

Door deze methode geniet de consument van zowel elektrische als brandstofenergie met zeer weinig uitstoot van uitlaatgassen. Deze methode geeft een uitstekend brandstofgemiddelde en kan veel geld besparen.

Hybride Auto’s

Zowel benzinemotoren als elektromotoren worden gebruikt om deze auto’s te laten rijden. Batterijen worden gebruikt om de elektrische motor via regeneratief remmen van energie te voorzien. Deze auto’s gebruiken alle soorten motorcombinaties. Bij lage snelheden gebruiken ze alleen de elektromotor. Andere keren gebruiken ze alleen de benzinemotor of soms beide.

Hierdoor wordt minder benzine verbrand, wat een lager brandstofverbruik oplevert. Consumenten profiteren van een lager brandstofverbruik dan bij conventionele gasmotoren met dezelfde prestaties.

Waarom zijn elektrisch aangedreven auto’s belangrijk?

Met het steeds veranderende klimaat en de opwarming van de aarde, moeten we onze koolstofuitstoot verminderen. De uitstoot van auto’s is goed voor 1/5e van de totale koolstofuitstoot in de wereld. Dit is inclusief de winning, productie en levering van brandstof. Daarmee is het de grootste veroorzaker van de opwarming van de aarde.
De gassen die door de uitlaatkamer worden uitgestoten bestaan uit:

 • Kooldioxide
 • koolmonoxide
 • Onverbrande brandstof
 • Deeltjes zoals kwik
 • stikstof
 • Waterdamp
  We kunnen dit allemaal vermijden door gebruik te maken van elektrische energie om onze koolstofuitstoot te beperken. We kunnen onze auto-emissies volledig elimineren door volledig elektrisch aangedreven voertuigen te gebruiken.

FAQ

Maakt Volvo nog auto’s op benzine?

Volvo is gestopt met het maken van uitsluitend auto’s op basis van een verbrandingsmotor en verkoopt nu alleen nog hybrides, plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s. Volvo stopte met auto’s op basis van een verbrandingsmotor in 2017 toen ze hun ambities aankondigden om de koolstofuitstoot tegen 2030 tot nul te herleiden.

  Zijn Mercedes hybrides goed?

Kosten Volvo EV’s meer dan Volvo hybrides?

Elektrische auto’s zijn doorgaans duurder dan hybrides en ook Volvo is geen uitzondering. De Volvo XC40 volledig elektrische auto begint bij 76.990 dollar, terwijl de plug-in hybride versie begint bij 64.990 dollar. Maar met de alsmaar toenemende productie van EV’s zal daar vanaf 2026 waarschijnlijk verandering in komen.

Hoe laden hybride batterijen zichzelf op?

De batterijen in hybride wagens laden zichzelf op via regeneratief remmen. Regeneratief remmen zet kinetische energie om in elektrische energie. Wanneer we het remblok raken, duwt de vloeistof tegen de remblokken. Dit veroorzaakt wrijving, die warmte genereert, die wordt omgezet in energie. Deze energie wordt dan gebruikt om de batterijen op te laden.

Wat zijn de goedkoopste hybrides op de markt?

Hybrides zijn er al een hele tijd. Enkele betaalbare hybrides zijn:

 1. 2019 Toyota Prius c- prijs begint bij $21.530
 2. 2020 Honda Insight- prijs begint bij $22.930
 3. 2020 Hyundai Ioniq- prijs begint bij $22.200

Wat zijn de problemen met hybride auto’s?

Terwijl er tal van voordelen van hybride auto’s, zijn er enkele problemen met hen:

 • Ze zijn duurder dan hun fossiele brandstof gebaseerde auto rivalen.
 • Hoewel bedrijven ten minste acht jaar garantie geven op de batterij, is dit toch een ongemak.
 • Hybride auto’s zijn niet zo goed op de snelweg.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts