Mag je met een Tesla naar een monteur?

Tesla raadt al zijn klanten aan om hun auto’s rechtstreeks bij een Tesla service center te laten onderhouden of onderhouden. Maar kan ik met mijn Tesla naar een algemene monteur?

Ja, u kunt een Tesla naar een monteur brengen. Echter, u kunt uw garantie laten vervallen als u uw Tesla naar een niet-Tesla winkel brengt voor reparatie of onderhoud. Dus als er iets misgaat, bent u niet langer gedekt door de Tesla-garantie, die 4 jaar duurt voor de carrosserie en 8 jaar voor de batterij.

De andere uitdaging van het brengen van uw Tesla naar een monteur is dat de monteur misschien niet de juiste onderdelen heeft om uw auto te repareren. De meeste Tesla-onderdelen die niet-Tesla-reparatiebedrijven of monteurs gebruiken, zijn afkomstig van voormalige Tesla-auto’s. Dit komt omdat Tesla een volledig monopolie op onderdelen heeft en er geen aftermarket-onderdelen bestaan.

Bovendien, ook al kunnen niet-Tesla of algemene monteurs een Tesla repareren, ze zijn niet in staat om alle problemen aan een Tesla te repareren. Reparateurs van derden kunnen bijvoorbeeld de meeste carrosseriereparaties uitvoeren, maar ze kunnen geen interne motor, interne batterij, nieuwe firmware installeren, het touchscreen vervangen en sleutelprogrammering uitvoeren.

Dus, als uw Tesla een groot probleem heeft dat niet gerelateerd is aan de carrosserie, zult u hem naar een Tesla service center moeten brengen. Dit komt vooral omdat algemene technici niet over de vaardigheden en apparatuur beschikken die nodig zijn om technische Tesla problemen op te lossen. Bovendien zijn de meesten van hen niet vertrouwd met het elektrische systeem en computernetwerksystemen.

Daarom, als u de fout maakt om uw Tesla naar een algemene monteur te brengen om het elektrische systeem of computersysteem te repareren, kunt u uiteindelijk uw auto beschadigen en de garantie ongeldig maken. Bovendien kan het proces duurder uitvallen dan een bezoek aan een Tesla center en het kan ook langer duren.

  Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

Wat zijn enkele van de voordelen van een Tesla naar een monteur brengen?

Snelle service

Het eerste voordeel van een Tesla naar een servicecentrum brengen is dat u geen maanden of een jaar hoeft te wachten om aan uw auto te laten werken. Algemene monteurs of externe reparatiebedrijven zullen snel aan uw auto werken in vergelijking met het brengen naar een Tesla-servicecentrum.

Goedkopere service

Afgezien van het feit dat het minder tijd kost om uw auto te repareren, zijn externe reparatiebedrijven ook goedkoper in vergelijking met Tesla service centers. Bijvoorbeeld, een eenvoudige bandenrotatie kost u ongeveer $50 bij een onafhankelijke winkel en ongeveer $100 bij een Tesla service center. U zult dus uiteindelijk wat geld besparen.

Waarom zou u uw auto laten repareren door een Tesla-technicus in plaats van een algemene monteur?

Tesla-technici zijn vaardiger in het omgaan met Tesla’s dan niet-Tesla-technici. Ook zijn ze uitgerust met de juiste gereedschappen en apparatuur om een goede diagnose te stellen van de problemen waar uw auto mee kampt. Tot slot loopt u niet het risico dat de garantie vervalt als er iets misgaat, aangezien het een Tesla-technicus is.

Wat doet Tesla om hun service te verbeteren als het gaat om reparatie en onderhoud?

Tesla is constant bezig met het uitbreiden van Tesla service centra om de wachttijd te verminderen en diensten dichter bij hun klanten te brengen. Daarnaast biedt Tesla veel service-opties, zoals hulp langs de weg, over-the-air updates, diagnostiek op afstand en SmartAlerts.

  Hebben Tesla's olie nodig?

Eerst en vooral verbeteren over-the-air updates de prestaties van de auto en minimaliseren ze het aantal trips naar een Tesla service center. Anderzijds helpt remote diagnostics u om op afstand een diagnose te stellen van een probleem met uw auto en wat er nodig is voor reparatie/onderhoud. Tot slot zal SmartAlerts u door een eenvoudige reparatie leiden of u doorverbinden met een serviceteam.

FAQ

Wat gebeurt er als u uw Tesla niet naar een Tesla service center brengt?

Als u besluit om uw Tesla te laten repareren door een onafhankelijke monteur of een reparatiewerkplaats van derden, dan loopt u het risico dat uw garantie vervalt. Dit betekent dat als er iets misgaat, Tesla geen schade of defecten dekt die uw auto in de toekomst kan ontwikkelen.

Is een Tesla duur om te repareren?

Ja, Tesla’s zijn duur om te repareren. Dit is normaal aangezien Tesla een luxe auto is zoals Mercedes, BMW, Porsche, en Audi. Daarnaast hangt het ook af van het probleem waar uw auto mee kampt. Als het om normale service en onderhoud gaat, is Tesla vrij goedkoop. Maar als het een ernstig probleem is, dan zal het duur zijn om te repareren.

Kan ik zelf aan mijn Tesla werken?

Natuurlijk, ja. Werken aan een Tesla is gemakkelijk gemaakt door functies als SmartAlerts en de gebruikershandleiding. Het enige wat u hoeft te doen is de instructies tot het laatste te volgen, zodat u het niet verknoeit. Ook moet u het onderhoud zelf doen als u dat goed vindt.

  Is het slecht om je Tesla altijd super op te laden?

Het is zelfs zo dat de meeste basisonderhoudsprocedures voor Tesla’s door Tesla-eigenaars kunnen worden uitgevoerd. Het enige wat ze hoeven te doen is de instructies tot het laatste te volgen.

Heeft Tesla veel problemen?

Nee, Tesla is een van de meest betrouwbare luxewagens op de markt. Desalniettemin heeft Tesla een aantal veelvoorkomende problemen waar kopers klaar voor moeten zijn. Trouwens, de meeste Tesla problemen zijn kwaliteitsproblemen en geen betrouwbaarheidsproblemen. Sommige van de veel voorkomende Tesla problemen zijn ongelijke paneel hiaten, verf gebreken, en roest.

Wat gebeurt er als uw Tesla band barst in the middle of nowhere?

Allereerst moet u bellen voor hulp langs de weg via de onderkant van uw Tesla app. Als pechhulp niet binnen bereik is, dan moet u wellicht AAA bellen of de dichtstbijzijnde monteur zoeken om het wiel te repareren of te vervangen als u een reservewiel bij u heeft.

Samenvatting

Als u zich hebt afgevraagd of u een Tesla naar een monteur kunt brengen, dan is het antwoord “Ja.” Ondanks dat Tesla zijn klanten aanbeveelt om hun auto’s te onderhouden, repareren of onderhouden bij een Tesla-servicecentrum bij u in de buurt, kan een reparatiewerkplaats of monteur van een derde partij ook een Tesla repareren en onderhouden.

De enige uitdaging is dat externe reparatiebedrijven niet over de apparatuur of vaardigheden beschikken die Tesla-centra wel hebben. Bovendien kunnen monteurs niet alles repareren, omdat het elektrische en computersysteem van de Tesla erg ingewikkeld is om aan te werken. Als de monteur een fout maakt, vervalt uw garantie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts