Maserati Quattroporte Betrouwbaarheid

De Italiaanse autofabrikant Maserati is een luxe automerk en ze hebben deze auto’s gemaakt die vrij beroemd zijn in de wereld. Maserati Quattroporte is een full-size luxe sedan die een luxe voertuig is en een geweldig carrosserie-ontwerp heeft.

Overzicht

De Quattroporte bestaat al sinds 1963 en het is een geweldig premium voertuig dat bekend staat om zijn extravagante kwaliteit. De recente generatie werd geïntroduceerd in 2013 en het heeft de 6e generatie. De 6e generatie heeft twee varianten met twee aandrijflijnen van 3,0 L V6 motor en 3,8 L B8 motor.

Betrouwbaarheid

Voordat je een auto koopt, is kennis over de betrouwbaarheid van een auto heel erg belangrijk. Eerlijk gezegd is Maserati niet het meest betrouwbare automerk geweest en het wordt vaak bekritiseerd. De ReliabilityIndex heeft hen beoordeeld op 40 van de 40 automerken. De Quattroporte heeft echter een 7 op 10 gekregen van Top Gear.

Veiligheid

De veiligheidsfactor beïnvloedt ook de betrouwbaarheid van een auto omdat veiligheid een must-have is in auto’s. Maserati auto’s hebben geweldige veiligheidsvoorzieningen en metingen, en ze worden ook regelmatig crash-tests ondergaan. De Quattroporte is echter niet getest door IIHS of NHTSA. Niettemin zijn de veiligheidsvoorzieningen onder andere anti-lock remmen, stabiliteitscontrole, airbags, enz.

Afschrijvingspercentage

Betrouwbaarheid is ook afhankelijk van het afschrijvingspercentage van de auto’s. Maserati en vele andere exotische automerken zoals Maserati verliezen vrij snel hun waarde omwille van hun hoge onderhoudskosten en gevoelige kwaliteit. Maserati Quattroporte heeft een van de hoogste afschrijvingspercentages zoals gemeld door Business Insider.

  Maserati Ghibli Betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten beïnvloeden meestal het grootste deel van de betrouwbaarheid van een auto. Geïmporteerde automerken zoals Maserati kosten veel vanwege hun luxe kwaliteit en dure onderdelen. Gemiddeld kosten Maserati’s meer dan $1.000 per jaar voor al het onderhoud. De Maserati Quattroporte kost echter gemiddeld rond de $900 per jaar.

FAQ

Is de Maserati Quattroporte een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Maserati Quattroporte is een Rear Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Maserati Quattroporte?

De Maserati Quattroporte is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Grote Auto’s

Hoeveel pk heeft een Maserati Quattroporte en heeft hij een turbo?

De Maserati Quattroporte heeft 580 pk en 538 lb-ft koppel. De motor is een Twin Turbo Premium Unleaded V-8 met een cilinderinhoud van 3.8 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Maserati Quattroporte?

18.7 Cubic Feet ( 0,53 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Maserati Quattroporte heeft 21 X 8,5 inch Gesmede Aluminium Voorwielen en 21 X 10,5 inch Gesmede Aluminium Achterwielen.

Hoeveel kilometers gaan Maserati’s mee?

Omdat elk Maserati model uniek is, is het moeilijk te voorspellen hoe lang ze zullen meegaan. Als de eigenaars ijverig zijn en bereid zijn tijd en geld te investeren om de wagen in topconditie te houden, kunnen sommige modellen meer dan 100.000 mijl meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts