Maybach vs Mercedes – Wat is beter?

Mercedes staat bekend om het maken van enkele van de meest luxueuze en technologisch geavanceerde auto’s op de markt en bijna niemand is bereid om te denken dat een 2022 Mercedes niet luxueus genoeg is. Degenen die dat wel doen, kunnen echter veel meer geld uitgeven aan het Mercedes Maybach-pakket, dat slechts voor een select aantal Mercedessen beschikbaar is.

De 2022 Mercedes S-klasse is een wereldberoemde luxe auto die al tientallen jaren in productie is. Wanneer een nieuwe S-Klasse uitkomt, heeft het meestal de neiging om de standaard voor alle andere full-size premium executive luxe auto’s te volgen. Als u vindt dat de S-Klasse niet luxueus genoeg is, kunt u upgraden naar een Maybach S-Klasse.

De 2022 Mercedes GLS is zoals Mercedes het graag noemt, een “S-Klasse van de SUV’s”. Dat is echter niet zo geloofwaardig, want de GLS is meer verwant aan de GLE dan aan de S-Klasse. Veel mensen denken dat de GLS slechts een grotere versie van de GLE is, en ik ben geneigd het daarmee eens te zijn dat hij niet bijzonder genoeg is om als S-Klasse onder de SUV’s te worden geclassificeerd.

De GLS is echter ook leverbaar met het Maybach-pakket, en met het Maybach-pakket is de GLS een stuk luxueuzer. Al met al is het Maybach-pakket het topechelon van Mercedes-luxe, maar het kost te veel geld en het is allemaal niet zo bijzonderder.

De Mercedes S-Klasse en de Mercedes GLS-Klasse – De topklasse van de Mercedes-luxe

De 2022 Mercedes S-Klasse begint bij $111.100 voor de S500 4MATIC die wordt geleverd met een 3.0L 6-cilinder motor met mild hybride technologie en een speciale elektrische compressor. Deze setup is genoeg om 429pk en 384lb-ft koppel te leveren, wat meer dan genoeg is voor zo’n grote sedan.

  Welke Mercedes heeft Hyperscreen?

Als dat echter niet genoeg is voor u, kunt u upgraden naar de S580 4MATIC van $117.700, die wordt geleverd met een 4.0L BiTurbo V8 met 500 pk en 516 Nm koppel. Beide versies van de S-Klasse zijn verkrijgbaar met een overvloed aan opties, en als je ze volledig zou uitrusten, zouden ze niet meer mogen kosten dan $140.000-$150.000 maximum.

De 2022 GLS begint bij $77.850 voor de GLS450 die wordt geleverd met een 3.0L inline 6-cilinder turbomotor die ook mild-hybride functionaliteit biedt. Dit is genoeg om 362pk en 369lb-ft koppel te leveren. De GLS580 van $100.400 biedt een 4.0L BiTurbo V8 met 483pk en nog veel meer koppel.
Als je een GLS volledig uitrust met alle toeters en bellen moet hij ergens in de buurt van $130.000-$140.000 kosten. Dat is meer dan genoeg voor 99% van de mensen, want ze zijn allebei zeer geavanceerd, vooral de S-Klasse.

De Mercedes S-Klasse Maybach en de Mercedes GLS-Klasse Maybach – Het neusje van de zalm in de luxecatalogus van Mercedes

De 2022 Mercedes S580 Maybach begint bij $ 184.900 en het biedt een 4.0L BiTurbo V8 met 500pk en 516lb-ft van koppel. De echte koning van de Mercedes sedans is echter de Mercedes S680 Maybach met een 6.0L BiTurbo V12 met 600pk en een belachelijk koppel van 664lb-ft. Het is nog niet bevestigd hoeveel de S680 moet kosten, maar een prijskaartje van $ 210.000 + wordt verwacht.

Dit betekent dat je minstens 35.000 dollar meer zal moeten betalen dan een volledig geoptioneerde S580. Dit heeft weinig tot geen zin, vooral als de Maybach S580 dezelfde motor biedt. Maar als u gek genoeg bent om meer dan $210.000 uit te geven aan de V12 S680, hoeft dit u niet zoveel uit te maken.

  Houden Mercedessen hun waarde?

De Mercedes GLS600 Maybach begint bij 160.000 dollar en krijgt een licht aangepaste versie van de 4.0L BiTurbo V8 om 550pk en 538lb-ft koppel te bieden. Dit betekent dat een volledig uitgeruste GLS580 minstens $30.000 minder kost dan het instapmodel GLS600 Maybach.

De Maybach Mercedes modellen zijn inderdaad het toppunt van Mercedes luxe en ze bieden meer van alles, maar ze zijn niet verschillend genoeg om zo veel te kosten als ze doen. Een ingewijde zal niet in staat zijn om het verschil tussen een Maybach versie en een gewone versie te vertellen.

Conclusie – Maybach-modellen zijn beter, maar tegen welke prijs?

Voor een gewoon persoon is een 3.0L V6 S-Klasse een echte luxe auto omdat het nog steeds een S-Klasse is. Een sterkere motor maakt de S-Klasse niet specialer, niet als de motor niet wordt ondersteund door alle noodzakelijke opties die de S-Klasse maken tot wat hij werkelijk is.

In die zin zal een 3.0L S-Klasse op instapniveau met 30.000 dollar aan opties altijd luxueuzer zijn dan een V8 S-Klasse met aanzienlijk minder luxe opties. Als je voor de Maybach-versies gaat, krijg je alles wat een volledig uitgeruste Mercedes krijgt, en dan nog wat.

Toch heeft het weinig of geen zin om een S-Klasse van meer dan $210.000 te kopen die op hetzelfde chassis en dezelfde onderstellen is gebaseerd als de $100.000 goedkopere S500.

FAQ Sectie

Is een Mercedes Maybach het waard?

Dat hangt ervan af hoe u het bekijkt. Als het u om de prijs-kwaliteitverhouding gaat, is een Maybach S-Klasse zeker niet de prijsstijging waard die nodig is om een volledig uitgerust Maybach S-Klasse model te krijgen. Als het prijskaartje u echter niet interesseert en u de best mogelijke, meest luxueuze Mercedes wilt die er is, dan is het misschien wel de moeite waard.

  Brabus vs Mansory - beste Mercedes tuning bedrijven

U moet er wel rekening mee houden dat een S-Klasse extreem wordt afgeschreven, zowel de Maybach-versie als de gewone versie. Dus als u inderdaad voor een Maybach S-Klasse gaat, zult u tussen de $50.000-$100.000 verliezen in de eerste 5 jaar van bezit.

Waarom kopen mensen een Maybach?

Mensen willen het beste, het meest luxueuze, en het meest begeerlijke dat er is. Een Maybach is meer een statussymbool dan dat het een logische manier is om geld uit te geven. Gezien het feit dat deze luxe sedans waarde verliezen met elke seconde, is het weinig tot geen zin om ze daadwerkelijk kopen.

Hoe dan ook, een Maybach-Mercedes staat duidelijk boven een gewone S-Klasse omdat hij zo weelderig is als een Mercedes maar kan zijn.

Is Maybach beter dan Rolls Royce?

Het vlaggenschip van de Maybach S-Klasse kost meer dan 200.000 dollar, terwijl het vlaggenschip van de Rolls Royce Phantom minstens drie keer zoveel kost. Ook al is een Maybach bijzonder luxueus, een Rolls Royce is toch van een heel ander kaliber.

Uiteindelijk is een Maybach S-Klasse een Mercedes onder de huid, terwijl een Rolls Royce een Rolls Royce is, en dat is de reden waarom mensen Rolls auto’s kopen en dat is de reden waarom Maybach lang niet zo goed is als Rolls.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts