Mazda CX-30 Betrouwbaarheid

Japanse automerken staan vaak bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, en ook Mazda is daarop geen uitzondering. Mazda CX-30 is een subcompacte crossover SUV en het is de opvolger van de vorige CX-3 SUV. De CX-30 is een geweldige auto om te kopen en het is ook een van de meest betrouwbare auto’s.

Overzicht

De CX-30, geïntroduceerd in 2019, heeft geweldige functies en comfort om mensen te lokken hem te kopen. De auto heeft drie soorten aandrijflijnen van 2,0 L, 2,5 L, en 2,5 L turbomotor. Het is ook aanwezig in een AWD-systeem voor extra soepele rijden en af en toe off-roading ervaringen.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk punt van zorg voor de mensen alvorens een auto te kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest betrouwbare automerken. Mazda heeft ook een uitstekende reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en staat op de 5de plaats van 32 automerken die het meest betrouwbaar zijn. Mazda CX-30 heeft een geweldige betrouwbaarheidsscore van 75 op 100 door J.D Power en 4.0 van de 5.0 sterren door RepairPal.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheidsopties heeft Mazda in het verleden een aantal goede beoordelingen gehad. De auto’s worden ook regelmatig aan crashtests onderworpen. De Mazda CX-30 is zowel door NHTSA als IIHS aan een crashtest onderworpen en zij hebben de auto de beste scores gegeven. NHTSA heeft de auto beoordeeld met 5-sterren en IIHS heeft de auto gekozen voor hun “Top Safety Pick Plus” award. Daarnaast beschikt de auto over veiligheidsvoorzieningen als botswaarschuwing, noodremmen, lane-assist systeem, etc.

  Aston Martin DB9 GT Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Mazda auto’s hebben een grote restwaarde dankzij hun grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Mazda auto’s hebben een gemiddeld afschrijvingspercentage van ongeveer 40% na 5 jaar. Mazda CX-30 heeft een afschrijving van ongeveer 43% na 5 jaar, wat het een geweldige auto maakt om te kopen.

Onderhoud en herstelling

Onderhoud is een belangrijke factor in de betrouwbaarheid van auto’s. Hoe lager de onderhoudskosten, hoe groter de betrouwbaarheid van een auto. Mazda auto’s hebben een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Mazda CX-30 heeft een gemiddelde onderhoudskost van $462 per jaar, met zijn kwalitatief hoogstaande onderdelen waardoor het nog minder vaak voorkomt dat er grote herstellingen moeten gebeuren.

FAQ

Is de Mazda CX-30 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda CX-30 is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mazda CX-30?

De Mazda CX-30 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat zijn de pk’s in een Mazda CX-30 en heeft deze een turbo?

De Mazda CX-30 heeft 227 pk en 310 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2,5 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Welk type wielen heeft hij?

Mazda CX-30 heeft 18 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

Welke problemen heeft Mazda CX-30?

Mazda roept 13.857 CX-30 modellen terug vanwege een probleem met de hefklep dat letsel kan veroorzaken. Mazda bracht een persbericht uit waarin stond dat sommige 2020-2021 CX-30’s een defect hadden. Wanneer de crossover in een schuine stand staat, kan de hefklep onverwacht lager komen te staan.

  Mazda CX-3 betrouwbaarheid

Hoe betrouwbaar is de Mazda CX-30 uit 2021?

Consumer Reports zegt dat de nieuwe CX-30 dit jaar een vijf op vijf voorspelde betrouwbaarheidsbeoordeling heeft. De aandrijflijn van de SUV was het enige probleemgebied, waardoor het een vijf-uit-vijf betrouwbaarheidsbeoordeling kreeg.

Is 2020 Mazda CX-30 een goede auto?

Consumer Reports rangschikte de 2020 CX-30 als nummer 1 onder de 2020 SUV’s op het gebied van betrouwbaarheid. De algemene betrouwbaarheid scoorde een perfecte 8. Hoewel de CX-30 werd beïnvloed door terugroepacties en elektrische apparatuur, blijft het een betrouwbaar voertuig.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts