Mazda CX-7 Betrouwbaarheid

Mazda is, net als diverse andere Japanse automerken, een van de meest betrouwbare merken ter wereld. De CX-7 is een middelgrote crossover SUV, die kleiner was dan de CX-9 en groter dan de CX-3. Hij werd in 2012 uit productie genomen en vervangen door de CX-5.

Overzicht

De CX-5 is zelfs na 9 jaar nog steeds een geweldige auto om te kopen en dat is te danken aan de geweldige kwaliteit van Mazda-auto’s. De auto werd verkocht in diesel- en benzine-opties. Er was zelfs een turbo-optie voor deze auto. De auto heeft zowel automatische als handgeschakelde transmissiesystemen.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk punt van zorg voor kopers voordat ze een auto kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest solide automerken. Mazda staat op de vijfde plaats van de 32 meest betrouwbare merken. Mazda CX-7 heeft ook een goede betrouwbaarheid rating van 3 sterren op 5 door J.D Power.

Veiligheid

Op het vlak van veiligheidsmetingen heeft Mazda in het verleden al enkele respectabele evaluaties gehad. De voertuigen worden ook routinematig op crashbestendigheid getest. De Mazda CX-7 werd ook onderworpen aan crash-tests door zowel IIHS als NHTSA en kreeg uitstekende punten. De auto heeft ook veel veiligheidsvoorzieningen zoals stabiliteitscontrole, ABS, tractiecontrole, enz.

Afschrijvingspercentage

Mazda auto’s hebben een grote doorverkoopwaarde dankzij hun grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Mazda auto’s hebben een gemiddeld afschrijvingspercentage van ongeveer 40% na 5 jaar. Mazda CX-7, als oude auto, heeft genoeg afgeschreven.

  Hoe betrouwbaar zijn Volvo SUV's?

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn een van de meest vitale factoren van de betrouwbaarheid van auto’s. Mensen willen geen auto kopen die al hun geld gaat opslokken door het onderhoud. Mazda auto’s hebben een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Mazda CX-7 heeft een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van 470 dollar en beschikt bovendien over uitstekende onderdelen en een kleinere kans op frequente grote reparaties.

FAQ

Is de Mazda CX-7 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda CX-7 is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mazda CX-7?

De Mazda CX-7 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: 4WD Sport Utility Vehicles

Wat zijn de pk’s van de Mazda CX-7 en heeft hij een turbo?

De Mazda CX-7 heeft 244 pk en 258 lb-ft koppel. De motor is een Gas I4 met een cilinderinhoud van 2.3L/ Het brandstofsysteem is: Directe Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mazda CX-7?

20,83 cm.

Welk type wielen heeft hij?

Mazda CX-7 heeft 19 x 7,5 inch Aluminium Voorwielen en 19 x 7,5 inch Aluminium Achterwielen.

Wat zijn de problemen met de Mazda CX-7?

Mazda’s L-serie motoren hebben een reputatie voor VVT-defecten. Deze kunnen leiden tot olielekkage, overmatige rook uit de uitlaat, losse distributieketting en zelfs catastrofale motorstoring.

Hoeveel kilometer gaat een Mazda CX-7 mee?

Met regelmatige onderhoudsbeurten en verzorging kan de Mazda CX7 150.000 tot 200.000 mijl meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts