Mazda CX-9 Betrouwbaarheid

Mazda is, net als diverse andere Japanse automerken, een van de meest betrouwbare merken ter wereld. De CX-9 is een mid-size crossover SUV die groter is dan de CX-5 en hij is momenteel in zijn 2e generatie. De SUV is geweldig op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Overzicht

De CX-9 is momenteel aanwezig in slechts een aandrijflijn en het is een 2,5 L Skyactiv I4 motor en het is aanwezig in een automatische transmissie systeem. Er zijn geweldige functies aanwezig in de auto, waaronder veel veiligheidsopties en een AWD-systeem als iemand dat wil.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk punt van zorg voor kopers voordat ze een auto kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest solide automerken. Het heeft bovendien een ongelooflijke ranking in onwrikbare kwaliteit en het is gepositioneerd op de vijfde plaats van meest betrouwbare merken van de 32 automerken. Mazda CX-9 is een uiterst betrouwbare wagen met een betrouwbaarheidsscore van 5 op 5 en een score van 80 op 100 van J.D Power.

Veiligheid

Op het vlak van veiligheidsmetingen heeft Mazda in het verleden al enkele respectabele evaluaties gehad. De voertuigen worden ook routinematig op botsingen getest. De Mazda CX-9 is ook door IIHS en NHTSA aan een crashtest onderworpen en kreeg uitstekende punten. De auto heeft ook standaard veiligheidsvoorzieningen zoals dode hoek bewaking, noodremmen, enz.

  Mazda CX-30 Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Mazda auto’s hebben een grote doorverkoopwaarde dankzij hun grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Mazda auto’s hebben een gemiddeld afschrijvingspercentage van ongeveer 40% na 5 jaar. Mazda CX-9 heeft een afschrijvingspercentage van 44% na 5 jaar, wat het een geweldige auto maakt om te kopen.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn een van de meest vitale factoren van de betrouwbaarheid van auto’s. Mensen willen geen auto kopen die al hun geld gaat opslokken door het onderhoud. Mazda auto’s hebben een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Mazda CX-9 heeft een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van $312 en beschikt bovendien over uitstekende onderdelen en een kleinere kans op frequente grote reparaties.

FAQ

Is de Mazda CX-9 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda CX-9 is een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mazda CX-9?

De Mazda CX-9 is een auto met 7 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Kleine SUV 4WD

Wat zijn de pk’s in een Mazda CX-9 en heeft deze een turbo?

De Mazda CX-9 heeft 227 pk en 310 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Regular Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2,5 L Het brandstofsysteem is: Benzine Direct Injection.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mazda CX-9?

84.9 Cubic Feet ( 2,404 m3 )

Welk type wielen heeft hij?

Mazda CX-9 heeft 18 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 18 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

  Honda Ridgeline Betrouwbaarheid

Heeft Mazda CX-9 problemen?

Motorstoring bij 100.000 mijl, hard en stroef remmen bij 99.000 en een kapotte waterpomp bij 104.000 mijl zijn de ergste. De 2011 Mazda CX-9 wordt op de voet gevolgd door een hoog percentage remproblemen en problemen met de airbag. Remmen zijn het duurste gerapporteerde probleem.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts