Mazda Mazdaspeed 3 Betrouwbaarheid

Mazda is, net als diverse andere Japanse automerken, een van de meest betrouwbare merken ter wereld. De Mazdaspeed 3 is een sportieve hatchback gemaakt voor snel en soepel rijden. De auto was in productie van 2007 tot 2013.

Overzicht

De Mazdaspeed 3 is een sportauto met een 2,3 liter turbomotor die 263 pk levert en in slechts 5,2 seconden van 0 naar 60 km/u kan gaan. De auto is door zijn snelle motor geschikt voor vele soorten modificaties.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk punt van zorg voor kopers voordat ze een auto kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest solide automerken. Het heeft bovendien een ongelooflijke ranking in onwrikbare kwaliteit en het is gepositioneerd op de vijfde plaats van meest betrouwbare merken van de 32 automerken. De Mazdaspeed 3 is in principe een sportwagen en betrouwbaarheidsfactoren doen er niet veel toe, maar hij kreeg toch een score van 79 op 100 van J.D Power.

Veiligheid

Op het vlak van veiligheidsmetingen heeft Mazda in het verleden enkele respectabele evaluaties gehad. De wagens worden ook routinematig aan crashtests onderworpen. De Mazdaspeed 3 werd door IIHS aan een crashtest onderworpen en kreeg van IIHS de onderscheiding “Top Safety Plus”. Tot de veiligheidsvoorzieningen van de auto behoren airbags, bandenspanningscontrole, remassistentie, enz.

Afschrijvingspercentage

Mazda auto’s hebben een grote doorverkoopwaarde dankzij hun grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Mazda auto’s hebben een gemiddeld afschrijvingspercentage van ongeveer 40% na 5 jaar. De Mazdaspeed 3 is een oude auto, dus de afschrijvingswaarde heeft geen invloed meer op de betrouwbaarheid van de auto.

  Mazda RX-8 betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn een van de meest vitale factoren van de betrouwbaarheid van auto’s. Mensen willen geen auto kopen die al hun geld gaat opslokken door het onderhoud. Mazda auto’s hebben een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Omdat het een oude auto is, hangt het vooral af van de staat van de auto. De Mazdaspeed 3 zou niet meer dan $600 per jaar mogen kosten voor al zijn onderhoud.

FAQ

Is de Mazda Mazdaspeed 3 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda Mazdaspeed 3 is een auto met voorwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mazda Mazdaspeed 3?

De Mazda Mazdaspeed 3 is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Compact

Hoeveel pk heeft een Mazda Mazdaspeed 3 en heeft hij een turbo?

De Mazda Mazdaspeed 3 heeft 263 pk en 280 lb-ft koppel. De motor is een gas I4 met een cilinderinhoud van 2.3L/ Het brandstofsysteem is: Directe Injectie.

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mazda Mazdaspeed 3?

4,7 inch ( 11,94 cm )

Welk type wielen heeft hij?

Mazda Mazdaspeed 3 heeft 18 x 7,5 inch Aluminium Voorwielen en 18 x 7,5 inch Aluminium Achterwielen.

Hoe lang gaat een Mazdaspeed3 motor mee?

De motor van uw Mazda3 zou tussen 150.000 en 200.000 mijl moeten meegaan. De kilometerstand van de auto kan variëren afhankelijk van hoe hij wordt gebruikt, onderhouden en verzorgd. Hij kan gemakkelijk de 250.000 tot 300.000 overschrijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts