Mazda MX-5 Miata betrouwbaarheid

Mazda is, net als diverse andere Japanse automerken, een van de meest betrouwbare merken ter wereld. De MX-5 Miata is een roadster sportwagen van Mazda, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1989 en hij is behoorlijk beroemd geworden onder de mensen. Het is in zijn 4e generatie, die werd onthuld in 2014.

Overzicht

De MX-5 is een 2-deurs sportwagen die beschikt over een snelle 2,0 L motor die 181 pk levert en in slechts 5,7 seconden van 0 naar 60 mph kan gaan. De auto is leverbaar met zowel automatische als handgeschakelde transmissie. De vorm van deze auto is zeer aantrekkelijk met zijn kleine en sportieve carrosserie-ontwerp.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk punt van zorg voor kopers voordat ze een auto kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest solide automerken. Mazda heeft een ongelooflijke ranking in onwrikbare kwaliteit en staat op de vijfde plaats van de 32 meest betrouwbare merken. De MX-5 Miata heeft een grote betrouwbaarheid en werd door Consumer Reports met 5 sterren beoordeeld.

Veiligheid

Op het vlak van veiligheidsmetingen heeft Mazda in het verleden enkele respectabele evaluaties gehad. De voertuigen worden ook routinematig op botsingen getest. De MX-5 is niet getest door IIHS of NHTSA, maar als je kijkt naar de resultaten in andere landen, is het een vrij solide wagen. Hij heeft ook veel veiligheidsvoorzieningen zoals waarschuwingen bij het verlaten van de rijstrook, dodehoekbewaking, noodremmen, enz.

  Mazda 3 Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Mazda auto’s hebben een grote doorverkoopwaarde dankzij hun grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Mazda auto’s hebben een gemiddeld afschrijvingspercentage van ongeveer 40% na 5 jaar. De MX-5 heeft een afschrijving van ongeveer 38% na 5 jaar bezit van deze auto.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn een van de meest vitale factoren van de betrouwbaarheid van auto’s. Mensen willen geen auto kopen die al hun geld gaat opslokken door het onderhoud. Mazda auto’s hebben een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Omdat het een oude auto is, hangt het vooral af van de staat waarin de auto verkeert. De MX-5 heeft een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van $429, wat niet zo veel is in vergelijking met vele andere wagens.

FAQ

Is de Mazda MX-5 Miata een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda MX-5 Miata is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mazda MX-5 Miata?

De Mazda MX-5 Miata is een auto met 2 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: Tweezitters

Hoeveel pk heeft een Mazda MX-5 Miata en heeft hij een turbo?

De Mazda MX-5 Miata heeft 181 pk en 151 lb-ft koppel. De motor is een Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mazda MX-5 Miata?

4.6 Cubic Feet ( 0,13 m3 )

  Mazda CX-3 betrouwbaarheid

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mazda MX-5 Miata?

5,3 inch ( 13,46 cm)

Welk type wielen heeft hij?

Mazda MX-5 Miata heeft 17 X 7 inch Aluminium Voorwielen en 17 X 7 inch Aluminium Achterwielen.

Is de Mazda Miata het waard?

Ze zijn een fantastische kleine semi-sportwagen en zullen mettertijd gewaardeerd worden. Ze zijn praktisch omdat ze slechts plaats bieden aan twee personen en een beperkte bagageruimte hebben. De Mazda 3 is een solide, betrouwbare auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts