Mazda RX-8 betrouwbaarheid

Mazda is, net als diverse andere Japanse automerken, een van de meest betrouwbare merken ter wereld. De RX-8 is een sportwagen, die van 2003 tot 2012 in productie was. De auto heeft een kleine en sportieve carrosserie die zeer aantrekkelijk is om naar te kijken.

Overzicht

De auto heeft een 1,3 L motor die maximaal 238 pk levert en hij kan van 0 naar 60 mph gaan in 6,8 seconden. De auto werd niet regelmatig verkocht in de VS, maar hij is nog steeds aanwezig op sommige markten voor oude auto’s. Dit is een RWD auto, wat hem zeer bevredigend maakt om te rijden.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk punt van zorg voor kopers voordat ze een auto kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest solide automerken. Mazda staat bekend als een van de meest solide automerken. Bovendien staat Mazda op de vijfde plaats van de 32 betrouwbaarste automerken en heeft het een ongelooflijke ranking in onwrikbare kwaliteit. De RX-8 is een leuke auto om mee te rijden met veel goede betrouwbaarheidsbeoordelingen door de eigenaars.

Veiligheid

Op het vlak van veiligheidsmetingen heeft Mazda in het verleden enkele respectabele evaluaties gehad. De wagens worden ook regelmatig aan een crashtest onderworpen. De RX-8 werd nooit aan een crashtest onderworpen in de VS. Wat de veiligheidsvoorzieningen betreft, beschikt hij over mooie opties zoals antiblokkeerremmen, airbags, een veiligheidssysteem, enz.

  Mazda MX-5 Miata betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

Mazda wagens hebben een grote doorverkoopwaarde dankzij hun grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Mazda wagens hebben een gemiddeld afschrijvingspercentage van ongeveer 40% na 5 jaar. De RX-8 is een oude auto en de restwaarde heeft geen invloed meer op de betrouwbaarheid.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn een van de meest vitale factoren van de betrouwbaarheid van auto’s. Mensen willen geen auto kopen die al hun geld gaat opslokken door het onderhoud. Mazda auto’s hebben een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Omdat het een oude auto is, hangt het vooral af van de staat waarin de auto verkeert. De MX-5 heeft een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van $308, wat niet zo veel is in vergelijking met vele andere wagens.

FAQ

Is de Mazda RX-8 een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda RX-8 is een Rear Wheel Drive auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mazda RX-8?

De Mazda RX-8 is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Sub-compact

Hoeveel pk heeft een Mazda RX-8 en heeft hij een turbo?

De Mazda RX-8 heeft 232 pk en 159 lb-ft koppel. De motor is een Gas Rotary met een cilinderinhoud van 1.3L/ Het brandstofsysteem is: MPFI.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mazda RX-8?

7.6 Cubic Feet ( 0,215 m3 )

  Mazda CX-3 betrouwbaarheid

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mazda RX-8?

4,7 inch (11,94 cm)

Welk type wielen heeft hij?

Mazda RX-8 heeft 19 x 8.0 inch Aluminium Voorwielen en 19 x 8.0 inch Aluminium Achterwielen.

Heeft de RX8 veel problemen?

Hot start problemen zijn een teken van slechte compressie. Groeiende geluiden en vermogensverlies (vastzittende afstelling of SSV kleppen). Engine Management Light knippert tijdens het rijden (real-time detectie van een ontstekingsfout). De vroege startmotoren waren trager en minder efficiënt dan latere modellen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts