Mazda Tribute Betrouwbaarheid

Japanse automerken staan vaak bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, en Mazda is daarop geen uitzondering. De Mazda Tribute is een compacte crossover SUV, en hij werd in 2011 vervangen door de nieuwere CX-5 toen hij uit productie werd genomen. De auto is nog steeds een solide optie om te kopen onder de oude auto’s.

Overzicht

Deze SUV is al op de markt voor 2000 en het was een vrij solide auto om te bezitten. De laatste generatie van deze auto was de 2e generatie en hij had verschillende motor opties van een 2.3 L I4 motor tot de grootste 3.0 L motor.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk aandachtspunt voor de mensen alvorens een auto te kopen en Mazda wordt genoemd als een van de meest betrouwbare automerken. Het heeft ook een grote reputatie in betrouwbaarheid en het is gerangschikt op de 5e meest betrouwbare merk van de 32 automerken. Mazda Tribute is oud, wat betekent dat de auto zou hebben een aantal problemen na al die jaren.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid presteren Mazda’s auto’s uitstekend en ze testen hun auto’s regelmatig op botsingen. De Mazda Tribute is in de VS aan een crashtest onderworpen en heeft goed gepresteerd. Bovendien beschikt de auto over degelijke veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, een beveiligingssysteem en gordelspanners.

  Wat is de meest betrouwbare Volvo?

Afschrijvingspercentage

Mazda voertuigen hebben een buitengewone restwaarde omwille van hun ongelooflijke betrouwbaarheid en degelijkheid. Mazda voertuigen hebben een normale afwaarderingswaarde van ongeveer 40% na 5 jaar. De Tribute is echter een oude auto geweest en is dus al veel genoeg afgeschreven.

Onderhoud en reparatie

Onderhoud en herstelling zijn een belangrijke factor voor de betrouwbaarheid van een wagen. Hoe lager de onderhoudskosten, hoe groter de betrouwbaarheid van een voertuig. Mazda voertuigen hebben een normale jaarlijkse onderhoudskost van bijna $450. Mazda Tribute heeft een gemiddelde jaarlijkse onderhoudskost van $523, met zijn kwalitatief hoogstaande onderdelen waardoor het nog minder vaak voorkomt dat er grote herstellingen moeten gebeuren.

FAQ

Is de Mazda Tribute een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mazda Tribute is een vierwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mazda Tribute?

De Mazda Tribute is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: 4WD Sport Utility Vehicle

Wat zijn de pk’s van de Mazda Tribute en heeft hij een turbo?

De Mazda Tribute heeft 240 pk en 223 lb-ft koppel. De motor is een Gas/Ethanol V6 met een cilinderinhoud van 3.0L/ Het brandstofsysteem is MPI.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mazda Tribute?

66.7 Cubic Feet ( 1,889 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mazda Tribute?

20,57 cm.

Wat voor soort wielen heeft hij?

Mazda Tribute heeft 16 x 7.0 inch Aluminium Voorwielen en 16 x 7.0 inch Aluminium Achterwielen.

  Mazda 6 Betrouwbaarheid

Heeft de Mazda Tribute een Ford motor?

Ja, de Tribute heeft een Ford motor. In 2000 werden de Escape en de Tribute geïntroduceerd. Ze bieden voor- of vierwielaandrijving en hebben de keuze uit een 2,0 l Ford Zetec 4-cilindermotor (dwarsgeplaatst) of een 3,0 l Ford Duratec V6.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts