MB-Tex vs lederen zetels

MB-Tex vs lederen zetels

Mercedes is een van die merken die ernaar streven het hoogste luxeniveau te bieden in het hogere segment. We weten echter allemaal hoe Duitse merken meer dan bereid zijn om enorme bedragen te vragen voor opties en dat zonder deze opties deze auto’s niet zijn wat ze zouden moeten zijn.

Merken als Audi en BMW bieden nog steeds stoffen stoelen aan in hun auto’s voor de allerlaagste uitrustingsniveaus. Dit is niet echt iets wat je wilt van een luxe auto, omdat stof is iets wat we typisch associëren met goedkope zuinige auto’s. Het goede nieuws is dat Mercedes helemaal geen stoffen stoelen aanbiedt, maar wel MB-Tex als instapoptie.

MB-Tex komt met zijn eigen set van voordelen en nadelen, zoals lagere kosten, betere looks, en gemakkelijker schoon te maken. Het is echter ook geen echt leder, dus iedereen die weet hoe een echt Designo Mercedes-interieur aanvoelt, zal waarschijnlijk merken dat MB-Tex niet van hetzelfde niveau is. Bovendien is MB-Tex niet noodzakelijkerwijs even duurzaam.

Leder is de standaard bekleding voor luxe auto’s en dat betekent dat leder van Mercedes, vooral het Designo leder, er beter uitziet en beter aanvoelt dan MB-Tex. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan, dus u moet zelf beslissen waar u meer waarde aan hecht.

Mercedes MB-Tex – Voor- en nadelen

Zoals in het begin vermeld, biedt Mercedes tegenwoordig geen stoffen bekleding meer aan in haar wagens omdat ze MB-Tex gebruiken als een meer premium aanvoelende vervanging. MB-Tex is een synthetische vinyl ontworpen om te kijken en voelen als echt leer, wat betekent dat de meeste mensen niet in staat zal zijn om het verschil te vertellen als je niet wijzen op het aan hen.

  Waar kan ik de olie van mijn Mercedes laten verversen?

Dit betekent dat MB-Tex minder kost om te maken en dus de instapoptie is die u geld bespaart. MB-Tex zou ook duurzamer moeten zijn dan leder, maar veel klanten hebben geklaagd dat het vinyl na tien jaar gebruik versleten is. MB-Tex heeft ook niet die sappige leergeur en voelt ook niet zo zacht aan als echt leer.

Tenslotte ziet MB-Tex er gewoon niet zo mooi uit als sommige lederen Mercedes pakketten, met name het Mercedes Designo pakket. De goede dingen over MB-Tex zijn dat het minder kost, er fatsoenlijk uitziet, theoretisch duurzamer zou moeten zijn dan onbehandeld leer, en gemakkelijker te reinigen is.

Mercedes leder – Voor- en nadelen

Iedereen weet wat leder is, hoe het aanvoelt en waarom mensen er zo dol op zijn. Luxe auto’s hebben allerlei soorten bekledingsmaterialen aangeboden, zoals vegan-vriendelijke stoffen, Alcantara, vinyl en stof, maar geen van deze heeft ooit zo goed aangevoeld als hoogwaardig leder.

Leder van Mercedes is zacht, ruikt heerlijk en gaat heel lang mee als het goed wordt behandeld. Het komt in een verscheidenheid van kleuren en zetelopties met inbegrip van sport zetels, comfort zetels, touring zetels, en zelfs race zetels. Het hoogste luxeniveau van Mercedes is synoniem met leder en geen enkel nepleder kan daar ooit aan tippen.

Mercedes leder is echter duur en is niet de beste optie voor veganisten. Het Mercedes Designo lederpakket kost een paar duizend dollar en dat is zeker niet goedkoop. Als je niet goed voor je leer zorgt, kan het voortijdig barsten en is het heel moeilijk te repareren.

  Is Mercedes AIRMATIC betrouwbaar?

Conclusie – leder is beter

Wat Mercedes hier heeft gedaan is slim, want het geeft het merk een meer premium gevoel zonder al te veel geld uit te geven. MB-Tex is ongetwijfeld beter dan stof dat je meestal in verschillende topmerken vindt, en daar is geen twijfel over mogelijk. Als je iemand bent die liever stof dan een soort van leer, je bent in de minderheid.

Niets heeft echter ooit het luxueuze gevoel kunnen vervangen dat u krijgt met hoogwaardig leder. De geur, het gevoel, het uiterlijk en de aantrekkingskracht kunnen gewoon niet worden geëvenaard door vinyl materiaal. Als dat echt zo is, zou Mercedes niet het enige luxe automerk zijn dat dit op grotere schaal doet.

Bovendien, als je gewend bent om te rijden high-end luxe auto’s, je bent zeker gaat om het verschil te merken. MB-Tex is verkrijgbaar bij de instapstoelen van Mercedes, die gewoon niet dezelfde aandacht krijgen wat betreft stiksels, design en afwerking. Leder is beter, daar kunt u niet omheen, maar MB-Tex is beter dan stof en zal waarschijnlijk veel mensen voor de gek houden.

FAQ Sectie

Waarom houden mensen van leder in auto’s?

Mensen verkiezen leder boven de meeste stoffen omdat het lekker ruikt, er mooi uitziet, lekker aanvoelt en ongelooflijk comfortabel is. Leder is ook duurzaam en als u het goed genoeg behandelt, moet het gemakkelijk even lang kunnen meegaan als de auto. Er is niets dat dat premium gevoel in een auto zo uitstraalt als leder.

  Wat zijn de beste banden voor de Mercedes C300?

Hoewel er veel alternatieven voor leder bestaan en veel autoconstructeurs bezig zijn geweest met de ontwikkeling van een waardige vervanger, is geen enkel alternatief zo premium als leder en zal dat waarschijnlijk ook nooit worden.

Wat is Alcantara?

Alcantara is ook een synthetisch materiaal dat oorspronkelijk uit Japan komt en uit polyester en polystyreen bestaat en de voorkeur geniet voor sportwagens en supercars. De reden waarom sommige mensen Alcantara verkiezen boven leder is dat leder glad is en glad zijn is niet iets wat je wil op een racecircuit.

Veel raceauto’s, circuitauto’s, sportauto’s en supercars gebruiken Alcantara op het stuur en de stoelen om meer grip te bieden. Sommige mensen houden van de combinatie van leder en Alcantara omdat dat u het beste van twee werelden biedt, grip en comfort.

Wat zijn de voordelen van stoffen zetels?

De voordelen van stoffen zetels zijn meestal waardegericht omdat stof een goedkoper materiaal is. Als u dus voor een auto met stoffen zetels kiest, betaalt u waarschijnlijk veel minder geld. De hele auto bekleden met hoogwaardig leder kost duizenden dollars of zelfs tienduizenden dollars voor de meest luxueuze auto’s op de markt.

Stof is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden, gemakkelijk te repareren, en is de voorkeur voor bedrijfsauto’s en auto’s die dagelijks veel worden misbruikt, zoals taxi’s bijvoorbeeld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts