Mercedes A200 – Alles wat u moet weten

Mercedes A200

De Mercedes Benz A-Klasse bestaat sinds 1997, maar de twee eerste generaties zijn nu zowel oud als niche, wat betekent dat bijna niemand geïnteresseerd is om ze te kopen. Daarentegen zijn de W176 en de nieuwe W177 generaties een stuk populairder, maar de laatste is een stuk beter dan de eerste.

Het A200-model is het standaard run-of-the-mill model dat de meeste mensen willen kopen, omdat het een zuinige 4-cilinder motor heeft die krachtig genoeg is voor de meeste mensen. De A200 wordt ook geleverd met een door Mercedes ontwikkelde automatische versnellingsbak met 7 versnellingen die geraffineerd en naadloos werkt.

Qua design ziet de W176 er goed uit, maar het design van het exterieur is sterk afhankelijk van het uitrustingspakket dat je kiest, wat betekent dat de AMG-modellen er meestal het beste uitzien. De W177 oogt een stuk samenhangender en meer in lijn met de huidige Mercedes-catalogus, maar hij ziet er ook een stuk beter uit in AMG-vorm.

De W176 is nu voor een relatief betaalbare prijs te krijgen, maar de W177 is een stuk duurder. De W176 is wat aan de krappe kant als je lang bent, terwijl de W177 in alle opzichten een stuk ruimer is.

Mercedes A200 – De krachtbron

De W176 A200 wordt geleverd met een 1.6L inline 4-cilinder turbomotor met 156pk en 184lb-ft koppel. De motor is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met 7 versnellingen die de neiging heeft om naadloos en zonder gedoe te schakelen. De W176 A200 is een voorwielaangedreven auto, terwijl de 4MATIC-optie verkrijgbaar is als extra uitrusting.

De W177 A200 wordt aangedreven door een 1.4L inline 4-cilinder turbomotor met 163pk en 184lb-ft koppel. De motor is gekoppeld aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling die zowel sneller als soepeler is dan de automaat in de W176. De W177 heeft ook een RWD, terwijl 4MATIC als optie verkrijgbaar is.

  Wat is de krachtigste Mercedes?

De W176 is in staat om tot 45 MPG gecombineerd te rijden, terwijl de W177 in staat is om tot 46 MPG te rijden. Het is vrij duidelijk dat de manier waarop je rijdt een belangrijkere rol speelt als het gaat om MPG resultaten dan de MPG info die wordt geadverteerd.

De motor en versnellingsbak combinatie in deze beide auto’s is passend voor een dergelijke auto, omdat hij krachtig genoeg is en stil.

Mercedes A200 – Ontwerp en onderstel

De W176 A200 ziet er voor de meeste mensen goed uit, want het is de eerste echte VW Golf concurrent met een Mercedes badge. Veel mensen vinden de W176 echter niet veel beter dan de Golf als het op design aankomt, ook al is de Golf technisch gezien een goedkopere auto.

De W177 ziet er een stuk verfijnder uit en hij ziet er wel uit als een echte Mercedes, ongeacht de uitrustingslijst. Het interieur van de W176 is minder hoogwaardig dan dat van de W177, terwijl het design zelf aanzienlijk beter is bij de W177, omdat het futuristischer is en beter is uitgerust.

Het chassis en de ophanging van beide auto’s overbruggen de kloof tussen dynamisch rijden en comfortabel cruisen. Het AMG-onderstel maakt de auto een stuk dynamischer, maar over het algemeen geeft de A-Klasse net als elke andere Mercedes prioriteit aan comfort.

  Wat is de beste Mercedes voor een eerste auto?

Mercedes A200 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De W176 A200 heeft de neiging om onderaan te eindigen in de meeste betrouwbaarheidsgrafieken en enquêtes, terwijl de W177 beter is dan zijn voorganger omdat hij meestal ergens in de eerste helft belandt. De W177 is dan ook een stuk betrouwbaarder, zowel omdat Mercedes hem zo gemaakt heeft als omdat het over het algemeen een nieuwere auto is.

De meest voorkomende problemen die de A200 teisteren zijn olielekken, problemen met de stuurinrichting, elektrische problemen, en een algemeen gebrek aan kwaliteit, maar alleen voor de W176. Onderhoudskosten zijn niet zo hoog als bij de meeste Mercedes modellen, maar nog steeds hoger in vergelijking met iets als een VW Golf.

Mercedes A200 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De W176 A200 kan worden gekocht voor ongeveer 20.000 dollar, terwijl de duurdere modellen met een betere uitrusting en minder kilometers vaak veel meer kosten. De W177 is nog een relatief nieuwe auto, wat betekent dat hij veel meer kost dan dat, behalve de zeer kale modellen.

De W176 A200 is niet zo ruim als de W177, zowel wat de zitruimte als wat de laadruimte betreft. In de W177 passen met gemak vier volwassenen van gemiddelde grootte, terwijl de W176 het moeilijk heeft als het op achterbankruimte aankomt.

FAQ Sectie

Moet ik de W176 Mercedes A200 kopen?

De W176 A200 is niet het beste model van Mercedes en wordt alleen gekocht als de auto goed oogt en aanvoelt. Als de prijs goed is en als u bereid bent om bepaalde compromissen te sluiten als het gaat om ruimte, kwaliteit en betrouwbaarheid, dan is de W176 A200 uw overweging waard.

  Welk model is de kleinste Mercedes SUV?

U moet uw aandacht richten op latere modellen met minder kilometers op de klok, omdat deze qua betrouwbaarheid veel beter zijn dan de eerste modellen. Al met al kan de W176 A200 een geweldige auto zijn, maar alleen als u hem van meet af aan als zodanig beschouwt.

Moet ik de W177 Mercedes A200 kopen?

De W177 A200 is in vergelijking met de W176 een stuk beter. Zo veel zelfs dat de vergelijking tussen deze twee nauwelijks zin heeft. Het enige wat de W176 beter doet dan de W177 is de prijs. In alle andere opzichten is de W177 beter, want hij is betrouwbaarder, geavanceerder, luxueuzer en ruimer.

Daarom is de aankoop van de W177 veel zinvoller, want het is een van de beste compacte luxewagens die u vandaag de dag kunt kopen.

Is de Mercedes A200 veilig?

Zowel de W176 als de W177 zijn veilige auto’s, want ze zijn uitgerust met de modernste veiligheidstechnologieën zoals dodehoekassistent, automatisch remmen, lane keep assist, systemen om botsingen te voorkomen, Distronic adaptive cruise, enzovoort.

Het is vermeldenswaard dat de meeste van deze systemen extra uitrusting vereisen, zodat de algemene veiligheid afhangt van hoeveel u bereid bent uit te geven. Hoe dan ook, de A-Klasse is altijd een superieur veilige auto geweest omdat Mercedes altijd levert als het op veiligheid aankomt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts